Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία στο Δημαρχείο - Τι ζήτησε ο Φαρσαρώτος για το Σέλι;

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθιας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2024, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου στο Δημαρχείο Βέροιας.

Ένα απο τα βασικα θεματα αφορουσε την πυροπροστασία του Σελίου με τα 1.500 σπιτια και με τον πληθυσμο να εκτοξευεται στους 5.000 το καλοκαίρι. Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Πιτούλιας Γιώργος ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα πυροπροστασίας που λαμβάνει ο ΑΣΔΔΣ.


Από την άλλη πλευρά πρόεδρος του χωριού Γιώργος Φαρσαρώτος έδωσε το παρών και στάθηκε στα παρακάτω ζητήματα:

1. Στην ενεργή ενημέρωση της Κοινότητας Σελίου, μέσω και του τμηματος πρασινου, στην ανάγκη προληπτικού καθαρισμού των ακινήτων/οικοπέδων στο Σέλι. Με βάση το κτηματολόγιο πανω απο 70 ακίνητα εντοπίστηκαν σε πρώτη φάση ότι χρήζουν καθαρισμού και έχει ξεκινήσει ήδη προσπάθεια ενημέρωσης των ιδιοκτητών τους με βάση την κτηματολογική εγγραφή. Με βάση την επικινδυνότητα του οικισμού, που ορίζει ο Δήμος, θα λήφθουν και τα μέτρα καθαρισμού περιμετρικά του οικισμού στα σημεία που υπάρχει πυκνό δάσος. 

Ο κ. Φαρσαρώτος τόνισε το κομφούζιο/αγανάκτηση που υπάρχει στους ιδιοκτήτες, μιας και υπάρχει εφαρμογή (με ασφυκτικές προθεσμίες και τεράστια πρόστιμα) την ετήσια διάταξη της Πυροσβεστικής για καθαρισμό οικοπέδων πριν την αντιπυρική περίοδο, την Εγκύκλιο του ΥΠΕΝ για καθαρισμό ακινήτων μέσα η πλησίον δασικών εκτάσεων αλλά και τον Νόμο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο των μέτρων Πυροπροστασίας από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.


2.Επειδή ο Χειμώνας που πέρασε δεν είχε πολλά χιόνια θα υπάρξει πρόβλημα με το νερό και διακοπές στην ύδρευση σε συγκεκριμένες γειτονιές του οικισμού στην αιχμή του καλοκαιριού. Η παράμετρος αυτή θα πρέπει να συνυπολογισθεί στον σχεδιασμό της πυροπροστασιας του οικισμού.

3.Η παρεμβαση του Δασαρχείου Ναουσας προς του καλοκαιρινούς κατασκηνωτές πάνω απο την Μπάρα όπου εδώ και χρόνια έχουν φτιάξει παράνομα μόνιμα ξύλινα παραπήγματα σαν καλύβες/κονάκια.

4.Η χρήση του ανοιχτού πλέον Κοινοτικού κτιρίου Σελίου με επίγεια τηλεφωνικη γραμμή από την Πολιτική Προστασία ως κέντρο σχεδιασμού σε περίπτωση πυρκαγιάς στο Βέρμιο.

6. Η συνεργασία με την Πυροσβεστική και το ΑΣΔΔ Σελίου στην πυροπροστασία του Δάσους αλλά και του Χωριού. 

17 σχόλια:

  1. Μακάρι ολες οι Κοινοτητες της χωρας να ειχαν τετοιους προεδρους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυχερό το Σελι που έχει αυτό το παλικάρι για πρόεδρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτα οβασον και μετά κακαζον πρώτα να κάνει αυγό και μετά να φωνάξει ο κόσμος θα το κρίνει όχι ο ίδιος θα δούμε το καλοκαίρι με το νερό ποσό μάγκας είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο προβλημα με νερο ? Αυτοι που οι δυο προηγουμενοι προεδροι το ειχαν λύσει οριστικα οπως ελεγαν ?...Ο τωρινος Προεδρος τα ειπε τα πράγματα με το ονομα τους....

      Διαγραφή
    2. Οταν λες με το νερο θα τον κρινει τι χαζομάρες υπαινισεσαι.....?Αν εχει νερο το βουνο θα εχει και το χωριό ,το χιονοδρομικό και τα μαντρια....ειναι πολλες πλεον οι παροχες και λιγα τα χιονια φετος.Το ανεφερε ο προεδρος ετοιμαστείτε και φετος οπως και τα προηγούμενα χρονια για διακοπες σε καποιες γειτονιες το καλοκαίρι...

      Διαγραφή
    3. Τα παραπονα σου στον Προεδρο στο Κοινοτικο γραφειο στο Σελι πλεον.....Ξερεις εσυ ,αυτο που οι κολλητοί σου σφραγισαν εδω και 20 χρονια...

      Διαγραφή
    4. Επιτελους το Σελι εχει φωνη και αποψη....Οι προηγουμενοι ηταν κυριολεκτικα αορατοι.

      Διαγραφή
  4. Το Σέλι δε διορθώνεται με τίποτα έτσι όπως έχει γίνει! Ένα χιόνι το έσωζε όλα τα χρόνια, πάει και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι λαθος καμπισιε....Οι καυσωνες στα πεδινα θα σωσουν το Σελι.....

      Διαγραφή
    2. νερο θα εχει εκει στα ψηλα;;;;

      Διαγραφή
    3. Βασικά όλοι σας είστε για την "κούφα" του Μιχάλη .

      Διαγραφή
    4. Γιατι ψαρι εισαι ?

      Διαγραφή
    5. Περνα απο το Ανοιχτό πλεον Κοινοτικο γραφειο να ενημερωθεις ηια την υδρευση !!

      Διαγραφή
  5. Η υποτιθέμενη πολιτική προστασίας που έχει συσταθεί στην περιοχής μας εμπλέκει και άλλες υπηρεσίες που οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν ότι ανήκουν σε αυτή! Φανταστείτε τη οργάνωση, συντονισμό και εκπαίδευση θα έχουν,οι φορείς;. Επικίνδυνοι αρχηγοί, προϊστάμενοι, συντονιστές και υπάλληλοι.Επικίνδυνοι πρώτα για των εαυτό τούς και μετά για όλους εμάς,που θα επιχειρήσουν να βοηθήσουν!. SOS ξυπνήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσυ που λες και παροιμια για τον νεο προεδρο....πες στους παππουδες της κλικας να κοψουν κανενα δενδρο γυρω απο το χωριο για Πυροπροστασία ,οχι μονο να θελουν να φερουν φωτοβολταϊκά πανω απο το χωριό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπραβο Προεδρε....γλεντα τους.....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ