Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην πλατεία Καπετανίδη ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων


Στην πλατεία Καπετανίδη στο Πασακιόσκι της Βέροιας, ολοκληρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου 18 Μαΐου 2024 οι διήμερες εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας για να τιμήσει την 105η επέτειο από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.


Την Παρασκευή 17/5, στο Δημαρχείο της Βέροιας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον διδάκτορα του πανεπιστημίου Πρίνστον κ. Νίκο Μιχαηλίδη με θέμα: «Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού: Ένα ατιμώρητο έγκλημα και οι συνέπειες του» και ακολούθησε λαμπαδηφορία μέχρι την πλατεία Καπετανίδη (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).


Το πρωί του Σαββάτου 18/5, τελέστηκε μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και ακολούθησε η κεντρική εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης, στην πλατεία Καπετανίδη.


Στην εκδήλωση που συντόνιζε το μέλος της ΕΛΒ Ραφαηλία Βοργιατζίδου, παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Χασιώτης, η πολιτεύτρια Λίνα Τουπεκτσή, τα μελη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, Μαρία Καραγιαννίδου, Γιώργος Κόγιας και Ιωάννα Βαλδήρ, καθώς και μέλη της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.


Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Ναθαναήλ Καραγέργο και τον π. Νεκτάριο Σαββίδη, στο μνημείο του πόντιου Ακρίτα. Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, Χαράλαμπου Καπουρτίδη, η κατάθεση στεφάνων από τον βουλευτή Ημαθίας Βασίλη Κοτίδη, τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, την υπεύθυνη επικοινωνίας και ΜΜΕ της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας Μαρία Καραγιαννίδου και τον πρόεδρο της ΕΛΒ Χαράλαμπο Καπουρτίδη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο που έψαλαν οι παρεβρισκόμενοι.

Δείτε φωτογραφίες:


















































2 σχόλια:

  1. Εκδήλωση για την Γενοκτονία τών Ποντίων με 15 άτομα, είναι δυνατόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΝΑΙ ΜΟΝΟ 15 ΑΤΟΜΑ?

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ