Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το σημαντικό έργο που έχει συντελεστεί, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η

Επετειακή Εκδήλωση εορτασμού συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. (Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) Νάουσας, το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου, στην αίθουσα «ΕΡΙΑ» του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς».


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε τα εξής: «Σήμερα τιμούμε τα παιδιά μας, τους καθηγητές και τους γονείς  οι οποίοι δίνετε την ψυχή σας για την ευζωία και την πρόοδο τους. Είναι συγκλονιστικός αυτός ο αγώνας και γι αυτό σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. O Δήμος, ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό σας, ούτως ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να υπάρχει πρόοδος και αποτελέσματα σε μια κοινωνία που δυστυχώς ακόμη δεν είναι αυτή που θα έπρεπε απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Με την κα Ασλανίδου που είναι και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, σχεδιάζουμε να υποβάλλουμε πρόταση προκειμένου να δημιουργηθεί μια Στέγη  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Αυτό το χρωστάμε σε όλους εσάς για να διασφαλίσουμε πως το μέλλον θα είναι ευοίωνο. Κλείνοντας, στέκομαι συγκινημένος και συγκλονισμένος ενώπιον σας, συνεχίστε να αγωνίζεστε, να χαμογελάτε, εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας».


Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νάουσας και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού κα Άννα Ασλανίδου, στην ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε πως το σχολείο μας χαίρει, της αξίας και του σεβασμού που του αξίζει. Είναι γεγονός πως σαν σήμερα χτύπησε για πρώτη φορά  στο  Εργαστήριο Ειδικής  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Νάουσας, έτσι ονομαζόταν τότε, ο όρος κατάρτιση έφυγε ξαφνικά το 2016 και είναι μεγάλο παράπονο αυτό για μας, το πρώτο κουδούνι στις 24 Απριλίου 2004, 20 χρόνια έχουν περάσει από τότε. Οι άνθρωποι της Ειδικής Αγωγής, οι τοπικές αρχές οι βουλευτές του Νομού Ημαθίας, προσπάθησαν και τα κατάφεραν. Είχε διαφανεί η ανάγκη μετά την αποφοίτηση των μαθητών από το Ειδικό Σχολείο για το που θα φοιτήσουν περαιτέρω, που θα εκπαιδευτούν αλλά και το πώς θα μπορέσουν να γίνουν παραγωγικά μέλη της κοινωνικής ζωής με ισότιμες ευκαιρίες. Η ανάγκη αυτή υπήρχε πάντα, ήταν διαχρονική, απλά οι οικογένειες των μαθητών-τριών μας και η ευαισθητοποιημένη εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς και η πολιτεία δεν είχαν βρεί τον τροπο, το πλαίσιο να ασχοληθούν με τα καίρια ζητήματα της Δια Βίου Εκπαίδευσης των Ατόμων με Αναπηρία. Όλοι οι αρμόδιο όμως κατάφεραν και έγιναν μια αλυσίδα και συγκέρασαν το προϋπάρχων κενό στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».


Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από πρώην διευθυντές και πρώην προέδρους του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάουσας όλη η ιστορική αναδρομή του σχολείου, οι δράσεις και οι προοπτικές του για το μέλλον ενώ από πλευράς του Δήμου Νάουσας  εκτός του Δημάρχου κ. Κουτσογιάννη και της Αντιδημάρχου κας Ασλανίδου, παρόντες ήταν ο αναπληρωτής του Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Διοικητικών, Οικονομικών, Καινοτομίας, Ανάπτυξης & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας κ. Θεόδωρος Δολδούρης, η Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Άννα Βασιλειάδου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γρηγόρης Σαμαράς.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ