Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου στον Αυγενάκη για τις απεργίες των Γεωπόνων

Επιστολή-παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη Λευτέρη απέστειλε το Επιμελητήριο Ημαθίας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία για τη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νωπά φρούτα και λαχανικά, από την κήρυξη της Απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αναλυτικά η επιστολή, την οποία υπογράφει ο Α΄Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αποστολίδης Στέφανος, αναφέρονται τα εξής: 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εν όψει των απεργιακών κινητοποιήσεων, από 15 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2024, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, το Επιμελητήριό μας έχει γίνει αποδέκτης της έντονης ανησυχίας των μελών μας που ασχολούνται με το εμπόριο και τις εξαγωγές φυτικών και ζωικών προϊόντων.

Η Ημαθία είναι ένας νομός με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και μάλιστα σε ευπαθή και ευαλλοίωτα προϊόντα, με αποτέλεσμα οι φορτώσεις και οι αντίστοιχοι έλεγχοι να πρέπει να λαμβάνουν χώρα πολλές φορές σε απογευματινές ώρες ή τα Σαββατοκύριακα και αργίες.

Αν πραγματοποιηθούν τελικά οι προαναφερθείσες κινητοποιήσεις των Γεωπόνων και Κτηνοτρόφων Δημοσίων Υπαλλήλων, η οικονομία του νομού και των επιχειρήσεων μας θα δεχτεί πολύ σημαντικό πλήγμα.

Δυστυχώς κάθε χρόνο τέτοια περίοδο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απειλητική αυτή κατάσταση, καθώς ειδικά οι Γεωπόνοι φυτικών προϊόντων ζητούν τα δεδουλευμένα τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει όξυνση των σχέσεων με τους φορείς της παραγωγικής δομής. Θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί λύση με κάποια νομοθετική ρύθμιση.

Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι οι Γεωπόνοι και Κτηνοτρόφοι Δημόσιοι Υπάλληλοι διεκδικούν δεδουλευμένες αμοιβές από το 2022 και συνεπώς έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται ότι εργάζονται εκτός ωραρίου εργασίας λειτουργίας των Υπηρεσιών τους χωρίς να πληρώνονται γι’ αυτό.

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λάβουν τις αποδοχές που δικαιούνται και να απλοποιήσετε τη διαδικασία πληρωμής της νόμιμης αποζημίωσης και των οδοιπορικών τους για τους ελέγχους τους οποίους διενεργούν. Ζητάμε να προστατέψετε τις επιχειρήσεις μας από κάθε αρνητική συνέπεια που μπορεί να αποφέρει στη λειτουργία τους η απεργία αυτή. 

Ευελπιστούμε στην αμεσότητα των ενεργειών σας, καθώς γνωρίζουμε την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σας που έχετε για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και θεωρούμε ότι δε θα απογοητεύσετε τον επιχειρηματικό κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ