Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Μια σοβαρή υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή

Με έντονο αυτοδιοικητικό αποτύπωμα και εμπειρία στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς των Βρυξελλών, η υποψηφιότητα του Μιχάλη Αγγελόπουλου ξεχωρίζει στη λίστα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, έχει διατελέσει Δήμαρχος Σάμου, Περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας - Θράκης, είναι πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλία ΙΤΑ της ΚΕΔΕ. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος διατέλεσε Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Κογκρέσο.

Όπως αναφέρει στη δήλωση υποψηφιότητάς του: 

“Η αυτοδιοικητική μου εμπειρία (1ος και 2ος βαθμός) σε συνδυασμό με την ενεργή και αδιάκοπη ενασχόληση μου με τα ευρωπαϊκά ζητήματα με έκαναν να διεκδικήσω μια θέση στην Ευρωβουλή για να ακουστεί η φωνή της τοπικής αυτοδιοίκησης στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης των αποφάσεων. Γνωρίζω καλά τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών και πως αυτές δρομολογούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έχω ζήσει για χρόνια το Ευρωκοινοβούλιο από μέσα και έχω υπηρετήσει για μια πενταετία ως εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στην Ευρωβουλή οφείλουμε να στείλουμε ανθρώπους με εξειδικευμένη γνώση και διάθεση προσφοράς ώστε να κατανοήσουν άμεσα τους περίπλοκους μηχανισμούς και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Η Ευρώπη κλονίζεται σε μια σειρά από ζητήματα όπως ακρίβεια, ενεργειακή κρίση
, νέα αγροτική πολιτική, πόλεμο στην Ουκρανία, άνοδο της Ακροδεξιάς. Οι πολίτες ζουν σε κλίμα οικονομικής ανασφάλειας και όχι μόνο, την ώρα που η ηγεσία της Ε.Ε. δείχνει να μην αφουγκράζεται, ούτε να αντιδρά αποτελεσματικά σ’ αυτές τις αγωνίες των ανθρώπων. Κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και το Ευρωκοινοβούλιο οφείλει να παίξει ουσιαστικό ρόλο σ’ αυτή την αλλαγή.”




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ