Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κέρδισαν τις εντυπώσεις για ακόμη μια χρονιά οι Αγώνες Φιλίας στο Μακροχώρι

Η διοργάνωση που γίνεται θεσμός πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά στο ΔΑΚ «Βικέλας» του Μακροχωρίου, με τους 4ους Αγώνες Φιλίας να συγκεντρώνουν πλήθος ανερχόμενων αθλητών και να περνούν μηνύματα ζωής με διαδραστικό τρόπο.

Το πρωί της Τετάρτης, 17 Απριλίου, το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ημαθίας «Αιγές Βεργίνα» και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας (ΟΕΣΑΔ Ημαθίας) διοργάνωσαν στο ΔΑΚ «Βικέλας» του Μακροχωρίου τους Αγώνες Φιλίας για 4η χρονιά.

Οι αγώνες αυτοί είναι μια διοργάνωση που διεξάγεται για τρίτη φορά στην Ημαθία από το ΑΣ ΑμεΑ Ημαθίας «Αιγές Βεργίνα», υπό την Αιγίδα της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, με τη στήριξη του Be Active Hellas, της ΓΓΑ, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ημαθίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τα άτομα με αναπηρίες, όσο και για τους τυπικούς μαθητές, γιατί σαν στόχο έχει την συνύπαρξη, την αποδοχή και την ενσυναίσθηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν μαθητές από συνολικά 19 σχολεία και συλλόγους και πιο συγκεκριμένα, το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, το Γυμνάσιο Πλατέος, το Γυμνάσιο Μακροχωρίου, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, το 1ο ΓΕΛ Νάουσας, το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Ριζωμάτων, τα ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας, ο ΑΣ Ήφαιστος Τυφλών, η ΓΕ Νάουσας, το ΚΔΗΦ «Τα Παιδιά της Άνοιξης», το ΚΔΑΠμεΑ Νάουσας και το ΚΕΜΑΕΔ Βέροιας.

Στην αρχή οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές και στον εξωτερικό στίβο του ΔΑΚ πραγματοποιήθηκαν τα εξής αθλήματα:

  • 100μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης
  • 800μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης
  • 1500μ Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης
  • Σφαίρα Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης
  • Σκυτάλες Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης
  • Άλμα εις Μήκος Α & Κ ΑμεΑ και τυπικής εκπ/σης

Μετά από κάθε αγώνισμα πραγματοποιούνταν απονομή μεταλλίων στους διακριθέντες αθλητές. Στη συνέχεια, ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση αναγκάζοντας τους διοργανωτές να συνεχίσουν τις απονομές στο Κλειστό Γήπεδο, εκεί όπου ακολούθησαν επιδείξεις Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών Αθλημάτων από Ομοσπονδιακούς Προπονητές, Παραολυμπιονίκες και αθλητές στα παρακάτω αθλήματα:

  • Επίδειξη laser run (Μοντέρνο Πένταθλο)
  • Επίδειξη Τζούντο
  • Επίδειξη Άρση Βαρών σε πάγκο
  • Επίδειξη Καράτε

Η διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένη και εκτιμάται ότι το ραντεβού θα ανανεωθεί και για το 2025.

Δείτε φωτορεπορτάζ του sportsfan.gr:

























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ