Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γνωρίστε την πανέμορφη Cava de' Tirreni - Ποια είναι η Ιταλική πόλη που αδελφοποιήθηκε με τη Βέροια

Δείτε φωτογραφίες και video από την καθημερινότητα της πόλης
Στο ιστορικό και εμβληματικό κτίριο του Δημαρχείου Βέροιας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 η Επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Βέροιας της Ελληνικής Δημοκρατίας και Cava de’ Tirreni της Ιταλικής Δημοκρατίας.


Η Επίσημη Τελετή αποτέλεσε το επιστέγασμα των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο δήμων και των πολιτών τους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της ειρηνικής συνύπαρξης.


Οι Αντιπροσωπείες των δύο Δήμων με επικεφαλής τους Δημάρχους Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και Cava de’ Tirreni, κ. Vincenzo Servalli, επικύρωσαν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο το πλαίσιο δράσεων στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και του περιβάλλοντος αλλά και την μελλοντική συνεργασία απέναντι στις σύγχρονες εξελίξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρών στην τελετή αδελφοποίησης ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλελληνικής Εταιρίας, Marco Galdi, που συνέβαλε τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, στη βάση της διαχρονικής φιλίας και των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.


Ποια είναι η πανέμορφη Ιταλική πόλη που αδελφοποιήθηκε με τη Βέροια

Η Cava de’ Tirreni, όπως και η Βέροια, είναι μια πόλη πλούσια σε ιστορία και παράδοση, πολιτισμό και έχει έναν πολύ περήφανο πληθυσμό με έντονη την αίσθηση της ταυτότητας και του ανήκειν. Είναι ένα χαρακτηριστικό που οι κάτοικοι της Κάβα καμαρώνουν εδώ και αιώνες.






Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη της νότιας Ιταλίας. Έχει πληθυσμό κοντά στους 60.000 κατοίκους και βρίσκεται στην περιοχή της Καμπανίας, στην επαρχία του Σαλέρνο, μόλις 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σαλέρνο και περίπου 60 χιλιόμετρα από τη διάσημη Νάπολι. Έχει μεγάλη προσέλευση τουριστών, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, καθώς διαθέτει πολλά ξενοδοχεία, εμπορικά μαγαζιά, καφετέριες και εστιατόρια. Περιμετρικά της ιστορικής πόλης υπάρχουν καταπράσινα βουνά με έντονη βλάστηση.




Όπως άνέφερε και ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης: «Η φυσιογνωμία της Βέροιας φέρει πολλά κοινά στοιχεία που ευνόησαν την ανάπτυξη μιας ξεχωριστής σχέσης με την πόλη Κάβα ντε Τιρρένι, ενώ και οι δύο πόλεις έχουν να καμαρώνουν για τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Δείτε στο παρακάτω video την καθημερινότητα της πόλης:

7 σχόλια:

  1. Η αδελφοποιηση μιας ευρωπαικης πολης με μια αλλη λειτουργει θετικα, μονο για τους υπαλληλους που ταξιδευουν κουτρα σε αλλη χωρα με πληρωμενα αεροπορικα εισητηρια,ξενοδοχεια γευματα.
    Οι πολιτες θα δουνε τα αποτελεσματα αυτης της αδελφοποιησης στην καθημερινοτητα τους, μονο στους λογαριασμους δημοτικων τελων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τον 12.41
      Ε όχι και ανούσιες οι αδελφό ποιήσεις πόλεων, σε λίγο θα μας πεις ότι είναι μπούρδα η ώρα τ ης γης στις 23 Μαρτίου που κλείσαμε για μια ώρα τα φώτα για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα για τη προστασία του περιβάλλοντος.

      Διαγραφή
    2. Αν δεν σ' αρέσει κάνε μεταδημότευση.

      Διαγραφή
    3. Αν δεν έχετε κάτι να πείτε μην λέτε δεν είναι υποχρεωτικό.

      Διαγραφή
  2. Αδελφοποιήσεις δεν πρέπει να γίνονται μεταξύ πόλεων με ίδια χαρακτηριστικά παραγωγής (γεωργικής, κτηνοτροφικής, βιομηχανικής, υπηρεσιών κλπ). Τι να τους δώσεις και τι να πάρεις αν έχουμε ίδια προϊόντα ;
    Θα πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες για να υπάρξουν συναλλαγές κλπ. Τουρισμό έχουν και μπορούν να στείλουν και να δεχθούν όλες οι πόλεις.
    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει πριν από κάθε τέτοια ενέργεια Μελέτη σκοπιμότητας. Εκεί θα φανούν όλα τα δεδομένα. Υπάρχει τέτοια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ