Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Τράνταξαν» τη Βέροια οι Κρητικοί - Γλέντι με σούστα, συρτό και πεντοζάλι!

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 13 Απριλίου 2024 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας στο Κτήμα Γκαντίδη.


Ο χορός των κρητικών όπως κάθε χρόνο είχε τεράστια ανταπόκριση, γεμίζοντας την αίθουσα του κέντρου, με κρητικούς από όλη την Ημαθία, Συλλόγους Κρητών και από άλλους νομούς, από λάτρεις της κρητικής μουσικής και παράδοσης, πολλή νεολαία αλλά και πόντιους, που κάθε χρόνο τιμούν την εκδήλωση, όπως η αδελφοποιημένη με τον Σύλλογο Κρητικών Ημαθίας, Εύξεινος Λέσχη Βέροιας.


Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο βουλευτής Ημαθίας Βασίλης Κοτίδης, ο αντιδήμαρχος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος κ.α.


Την βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Αλιγιζάκης και αφού καλωσόρισε τον κόσμο, ευχαρίστησε τους χορηγούς - υποστηρικτές του Συλλόγου και τους δωροθέτες των 300 μικρών και 4 μεγάλων δώρων που προσφέρθηκαν κατά την διάρκεια της βραδιάς μέσω λαχειοφόρου.


Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας σε δύο παιδιά του Συλλόγου, την Μαρίνα Ταμπακάκη για την εισαγωγή της στην Ιατρική και τον Βαγγέλη Στεφανάκη για την εισαγωγή του στο Φυσικό.


Τη βραδιά άνοιξαν χορευτικά, τα «φυντάνια» του Συλλόγου, οι μικροί χορευτές που με καμάρι παρουσίασαν στον κόσμο το έργο που γίνεται στο παιδικό τμήμα του Συλλόγου, έτσι ώστε να αποτελούν του άξιους συνεχιστές της Κρητικής παράδοσης. 


Σειρά είχε το τμήμα των ενηλίκων που γεμίζει ασφυκτικά το Σύλλογο κάθε Δευτέρα απόγευμα, ενώ τα χορευτικά έκλεισε το... βαρύ πυροβολικό, το τμήμα επιδείξεων, που εκπροσωπεί επάξια το Σύλλογο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όπως ήταν φυσικό η πίστα σείστηκε και ο κόσμος ενθουσιάστηκε από το μοναδικό αυτό θέαμα.


Φέτος, στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του, με τον κόσμο να τους υοδέχεται με ενθουσιασμό και να χορεύει μέχρι αργά στους κρητικούς ρυθμούς του.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:



























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ