Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δυναμική Βεροιώτικη παρουσία στον Μαραθώνιο της Κρακοβίας

Στον 21ο Μαραθώνιο της Κρακοβίας συμμετείχαν οι Βεροιώτες δρομείς Τάκης Κελεπούρης, Κώστας Κωστόπουλος, Δημήτρης Κελεπούρης και

Μιχάλης Κελεπούρης.

Αρχηγός της αποστολής ήταν για άλλη μια φορά ο Βασίλης Πιτούλιας που έδωσε τον «τόνο» στην ομάδα και εμψύχωνε τους αθλητές στα κρίσιμα σημεία της διαδρομής.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του μαραθωνίου ήταν στην κεντρική πλατεία, που αποτελεί από μόνο του αξιοθέατο της Κρακοβίας. Το μότο του αγώνα άλλωστε είναι «τρέχοντας διαμέσου της ιστορίας».

Οι δρομείς πέρασαν ακόμα από σημαντικά μνημεία της πόλης, όπως το Σουκιενίτσε (Cloth Hall) που χρονολογείται από την Αναγέννηση (15ος – 16ος αιώνας), το Wawel Royal Castle και η εκκλησία Σκάλκα.

Πέρσσαν επίσης από σύγχρονα ορόσημα της πόλης, όπως το Tauron Arena Kraków, το συνεδριακό κέντρο ICE Kraków και την πεζογέφυρα Father Bernatek, τη Nowa Huta, τις γραφικές λεωφόρους Vistula και Błonia Krakowskie, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Ο Μαραθώνιος της Κρακοβίας είναι μια διαδρομή που συνδυάζει στοιχεία από την Αναγέννηση, τον Μοντερνισμό και τη σύγχρονη εποχή, και είναι ιδανική για να γνωρίσετε τον πολιτισμό, την ιστορία και τη φύση του τόπου!

Δείτε φωτογραφίες του sportsfan.gr:







1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ