Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Όλο το παρασκήνιο της αποχώρησης Μαρκούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποιο κόμμα θα στηρίξει στις ευρωεκλογές;

Τ
ο Last Dance, η σιωπή που έγινε κραυγή και το like της Χαρούλας

Παρά την άνοδο που δείχνει να έχει δημοσκοπικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει απώλειες στο στελεχιακό του δυναμικό. Μετά τις αποχωρήσεις του Κώστα Καλδάρα από την θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ημαθίας, της Φρόσως Καρασαρλίδου που πήγε στη Νέα Αριστερά και του Γιώργου Ουρσουζίδη, ο οποίος εντάχθηκε στο ΚΚΕ, ένα ακόμη προβεβλημένο στέλεχος πρώτης γραμμής «κούνησε μαντήλι» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο λόγος για τον Αντώνη Μαρκούλη, ο οποίος ήταν πολιτευτής του κόμματος και μάλιστα είχε έρθει δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης στις εθνικές εκλογές του 2023. Ο 56χρονος δικηγόρος, με μια ανακοίνωση που κοινοποίησε στα Μ.Μ.Ε. γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ (δείτε εδώ). 



«Κεραυνός εν αιθρία» ή αναμενόμενη αποχώρηση; 

Για κάποιους η αποχώρηση Μαρκούλη από το κόμμα ήταν «κεραυνός εν αιθρία», μιας και ο γνωστός νομικός, για πάνω από 7 μήνες συνέχιζε να βρίσκεται στο κόμμα, αν και δεν είχε ιδιαίτερη πολιτική δράση. Οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ξαφνιάστηκαν με την απόφασή του αυτή, τη στιγμή που το κόμμα δείχνει να έχει δημοσκοπική άνοδο και οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές.

Από την άλλη πλευρά όμως, τα σημάδια είχαν φανεί. Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Αντώνης Μαρκούλης έλαμψε δια της απουσίας του από τις δύο επισκέψεις του Στέφανου Κασσελάκη στην Ημαθία. Η πρώτη ήταν στην περιοδεία του Προέδρου στην Αλεξάνδρεια και η δεύτερη στο αγροτικό μπλόκο της Κουλούρας. Επιπροσθέτως, η μη συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής στα γραφεία του κόμματος στην Πλατεία του Αγίου Αντωνίου ενίσχυαν το συγκεκριμένο σενάριο.



Η σιωπή που έγινε κραυγή!

Κι ενώ εδώ και μερικούς μήνες ο Αντώνης Μαρκούλης μιλούσε με την σιωπή του, ήρθε η ανακοίνωση αποχώρησης που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της κεντροαριστεράς. Η δήλωση αποχώρησης είχε σαφείς αιχμές κατά της νέας ηγεσίας. Μια σφοδρή πολιτική κριτική απέναντι στο lifestyle που εκπροσωπεί ο νέος αρχηγός. «Ο κ. Κασσελάκης αρέσκεται σε επικοινωνιακά σόου, που ενδεχομένως να δημιουργούν κάποιες εφήμερες εντυπώσεις, αλλά έχουν μηδενικό αντίκρισμα, καθώς στερούνται πολιτικής ουσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας ένα μήνυμα στη βάση του κόμματος για την απόφασή του να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μ' αυτόν τον τρόπο ο Αντώνης Μαρκούλης θέλησε να αφυπνίσει τους προοδευτικούς πολίτες απέναντι στην ηγεμονία Μητσοτάκη. Τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος η αντικυβερνητική διάθεση της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων να εκφραστεί τελικά από την Ακροδεξιά, εξαιτίας της αδυναμίας των προοδευτικών δυνάμεων να εκδηλώσουν πολιτικά την καταφανή λαϊκή δυσαρέσκεια.



Και τώρα που;

Η πολιτική όμως, δεν σταματάει εδώ για τον δικηγόρο της Βέροιας, ο οποίος εμφανίζεται ακόμα πιο μάχιμος και πιο έτοιμος για τις νέες προκλήσεις της εποχής. Μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, πολλά ακούστηκαν για εκείνον. Από την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ, την προσθήκη του στο καινούργιο κόμμα της Νέας Αριστεράς, τους «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου, μέχρι και για την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφόρησε στην πιάτσα της Βέροιας έκανε λόγο για ενδεχόμενη κάθοδό του στην τοπική αυτοδιοίκηση για ένα τελευταίο Last Dance με αντίπαλο τον Κώστα Βοργιαζίδη! 

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του veriotis.gr, o έμπειρος πολιτικός θα δημοσιοποιήσει τις προθέσεις τους σε λίγες εβδομάδες. «Θα μιλήσει πριν τις ευρωεκλογές, χωρίς μισόλογα και περιστροφές. Όπως έχει μάθει να κάνει όλα αυτά τα 30 χρόνια που ασχολείται με την πολιτική», μας ανέφερε στενός συνεργάτης του.



Το like της Χαρούλας έδειξε... καλωσόρισμα;

Στην πολιτική, πάντα, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά, παρότι όλα αλλάζουν και όλα ανατρέπονται. Σε κάθε περίπτωση όμως, το like της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, ίσως να έδειξε τον δρόμο της επιστροφής. Η πρώην δήμαρχος της Βέροιας στην ανακοίνωση αποχώρησης του Αντώνη Μαρκούλη στο facebook, πάτησε like στην δημοσίευση, δείχνοντας μ' αυτόν τον τρόπο ένα... πρώιμο καλωσόρισμα!

Άλλωστε με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ, μιας και στην Ημαθία ο Κυριάκος Βελόπουλος δείχνει να έχει ισχυρό ρεύμα («απειλεί» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την δεύτερη θέση), η επιλογή Μαρκούλη για την Χαριλάου Τρικούπη δείχνει μονόδρομος! Μην ξεχνάμε πως στις βουλευτικές εκλογές, πριν από ένα χρόνο, ο Αντώνης Μαρκούλης έλαβε κοντά στα 5.000 ψηφοδέλτια, την ώρα που ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία πήρε 8.768.

26 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΦΕΔΑΚΙ, ΕΧΩ ΑΝΑΨΕΙ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γυρνα στο ΠΑΣΟΚ συντροφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως ο μαρκουλης ποτε δεν έφυγε από το πασοκ απλά είχε μια πολιτική περιπέτεια στην ζωή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχει επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ και είναι άκρως αξιόλογος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΣΥΡΙΖΑ νέο και παλιό προσφέρει θέαμα γέλιου δωρεάν σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ευτυχώς γλύτωσε η ελληνικη κοινωνία από τέτοια πρόοδο,πρέπει μια φορά να κάεις και ύστερα μαθαίνεις. Σύντροφοι;;;το χάσαμε το τρένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ κρατα το τραινο Μητσοτακη...κοντα ειναι τα Τεμπη για την ζωη μας στο πατο

      Διαγραφή
  6. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει 25% στην Ημαθία και θα βγάλει έδρα αυτός έφυγε. Το last dance έγινε με τολκα και έχασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κακαφίκας Γιώργος16 Απριλίου 2024 στις 1:07 μ.μ.

    Αν με τα like στηρίζετε τις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις....προσέξτε μην σας ..."απαγάγει" καμία καμία μεγάλη δημοσκοπική εταιρεία για κεντρικό πολιτικό ...αναλυτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κατάλαβα καλά εκανε πολιτικη παρέμβαση ο 133 σταυροι σε όλο το δήμο Βεροιας;

      Διαγραφή
    2. Φίλε μην είσαι κακοπροαίρετος, πρωτον πήρε 134 σταυρους και δευτερον βγηκε στην 32η θεση. Αν παραιτηθουν 29 ατομα εκλεγεται δημοτικος συμβουλος

      Διαγραφή
  8. Πάτησε λαικ όχι όμως καρδούλα έχει διαφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φυσικά όλα τα κόμματα που θέλουν τον Μαρκουλη κατά σύμπτωση στηρίζουν την διαφθορά και τον εκμαυλισμο της κοινωνιας,βλεπε γάμο και τεκνοθεσια ομοφυλόφιλων,συγκάλυψη σκανδάλων τύπου παρακολουθήσεων,φάγωμα ευρωπαϊκών κονδυλίων κλπ. Ο μισθουλακος να πέφτει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ 2Η ΘΕΣΗ Ο ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΑΜΗΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν έχουμε υποψήφιους σαν τον Μαρκούλη σύντροφε ο Τσιαμήτρος και η Αποστόλου θα πάνε σπίτι τους

      Διαγραφή
  11. Γύρνα φίλε στο ΠΑΣΟΚ και στην JAGUAR, μόνο εκεί ανήκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο αντωνης ειναι ενας πετυχημενος εργασιομανης δικηγορος. δεν εχει αναγκη απο χρηματα γιατι εργαζεται 22 ωρες το 24ωρο. απο την πολιτικη 30 χρονια δεν εχει βγαλει ουτε 1 ευρω. εσεις ψηφιστε τους αεργους γιατι αυτοι σας αξιζουν. μαρκουλης μεχρι τελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φανερό ότι είσαι και εσύ ένας από αυτούς τους (σοφούς) που τον συμβουλεύουν και τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση (δηλ να μην είναι τίποτα πολιτικά σήμερα).
      Αντώνη ΠΡΟΣΕΧΕ τους φίλους και συμβουλάτορες που είχες μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    2. Οι πετυχημένοι με ένσημα μας φέρανε ως εδώ. Και γω στη δουλειά μου είμαι πετυχημένος,αλλά πύραυλο να πλοηγησω δεν μπορώ,μάλλον και ο Μαρκουλης το ίδιο με την πολιτική.

      Διαγραφή
  13. Με ποιους βρε θα πάρει 25 τις εκατό ειδικά στην Ημαθία;;;Με ποια νομαρχιακή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το deal εχει ηδη γινει. ολη μερα με πασοκους τον βλεπουμε εξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και παει στο πασοκ βγαινει υποψηφιος βγαινει πρωτος και η εδρα τελικα παει στον ΣΥΡΙΖΑ τεζα ο Μαρκουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άριστος δικηγόρος έντιμος άνθρωπος δυστυχώς δεν κάνει για πολιτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Apotuximenos dithen politikos. Asxolisu me to eppagelma su k ase ta ala.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ