Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

1500 συμμετοχές στον 6ο Δρόμο 21 Μαθητών - Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου

Στη «σκιά» της θλιβερής επετείου των 21 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε την ζωή στους 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» σε συνεργασία με την «Αντιδημαρχία Αθλητισμού Δήμου Βέροιας» και τον «Λαογραφικό Σύλλογο Ντοπίων Μακροχωρίου & Περιχώρων», διοργανώνει τον λαϊκό αγώνα μνήμης «6ο Δρόμο 21 Μαθητών».

Ο αγώνα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου και περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Αγώνας δρόμου: 10.800μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)
  • Περιπατητικός  λαϊκός αγώνας Υγείας: 2.000μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)
  • Αγώνας Δημοτικών: 1.000μ. (ηλικιών Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού)
  • Αγώνας Δημοτικών: 1.000μ. (ηλικιών Α’, Β’ & Γ’ τάξεων Δημοτικού)
  • Αγώνας Γυμνασίων: 2.000μ.
  • Αγώνας  ΑμΕΑ: 250μ.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη, ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει φτάσει τους 1500, με τις δηλώσεις να έχουν κλείσει, ωστόσο πριν την έναρξη του αγώνα θα γίνει προσπάθεια να δοθούν σε άλλους ενδιαφερόμενους, νούμερα που έχουν προκύψει εκ νέου ύστερα από ακυρώσεις.


Με αφορμή την διοργάνωση αυτή που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και κυρίως την πολιτεία, παραχωρήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Απριλίου 2024, στον χώρο που διατηρεί ο Σύλλογος «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» στο Μακροχώρι, συνέντευξη τύπου παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διοργάνωση.

Στο πάνελ συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμούς Μιχάλης Τζαφερόπουλος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ψηφιδωτό» Βασίλης Ελευθεριάδης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου Νικόλαος Γάτος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα Αντώνης Αραμπατζής, ο υπεύθυνος των Εθελοντών Δημήτρης Αφένδρας, ο υπεύθυνος μηχανογράφησης του αγώνα Στάθης Ιωαννίδης, ο υπεύθυνος Τηλεπικοινωνίας -Συντονισμού Ανδρέας Βουλγαρόπουλος, η υπεύθυνη Εθελοντών Διαβατού Συμέλα Τσουλτσίδου και ο εκπρόσωπος της Μοτοσυκλετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Παναγιώτης Καλαϊτζής.


Τον λόγο έλαβε πρώτος ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα Αντώνης Αραμπατζής, ο οποίος έκανε τις συστάσεις των παρευρισκομένων, ενώ συνέχισε παρουσιάζοντας τις παράλληλες δράσεις του αγώνα που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές ημερίδες στο ΓΕΛ Μακροχωρίου και την Πλατεία Εληάς το Σάββατο (13/4), ενώ στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και έκθεση δικύκλων. 


Όπως τόνισε ο κ. Αραμπατζής, ο αγώνας αποτελεί το επισφράγισμα των προσπαθειών, ενώ αποκάλυψε ότι φέτος δε θα συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία, με το βάρος να μεταφέρεται στους εθελοντές.


Συνέχισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού,
Μιχάλης Τζαφερόπουλος, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα, αλλά και για τον Σύλλογο «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» με τον οποίο η συνεργασία είναι άψογη. Επίσης, εγκωμίασε το έργο του Συλλόγου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αποσκοπεί στην βελτίωση της κοινωνίας». Τέλος, έκλεισε ευχόμενος καλή επιτυχία και δεσμεύθηκε ο Δήμος να στηρίξει περισσότερο ανάλογες προσπάθειες.


Ακολούθησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ψηφιδωτό»,
Βασίλης Ελευθεριάδης, ο οποίος σε μια σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, ευχήθηκε τα καλύτερα για τον αγώνα και εξέφρασε την αισιδοξία του για μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση. 


Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου,
Νικόλαος Γάτος, εξέφρασε κι αυτός με τη σειρά του τις ευχαριστίες του Συλλόγου του, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα ως «παιδί μας», δηλώνοντας ότι θέλουν να συνεχιστεί.


Ο υπεύθυνος των Εθελοντών
Δημήτρης Αφένδρας από την πλευρά του, τόνισε ότι φέτος χρειάστηκε πολύ μεγαλύτερος αριθμός εθελοντών, ο οποίος ωστόσο ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες καλύφθηκε επιτυχώς και θα είναι στις επάλξεις από το πρωί της Κυριακής, πριν την έναρξη των αγώνων.


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η υπεύθυνη Εθελοντών Διαβατού,
Συμέλα Τσουλτσίδου, ενώ ακολούθησε ο υπεύθυνος μηχανογράφησης του αγώνα, Στάθης Ιωαννίδης. Ο κ. Ιωαννίδης υπενθύμισε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν κλείσει, αποκάλυψε ότι στον αγώνα θα δώσουν το «παρών» 1500 συμμετέχοντες, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τα νούμερά τους το Σάββατο (13/4) από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και την Κυριακή (14/4) από τις 9:30 π.μ. έως τις 10:30 π.μ.

Λόγω της αυξημένης συμμετοχής και για λόγους ασφαλούς διεξαγωγής του Αγώνα, διαφοροποιήθηκαν οι ώρες εκκίνησης όλων των κατηγοριών του Αγώνα και έχουν ως εξής:
  • ΑμEA: 11:00
  • 10.800μ.: 11:20
  • Μαθητών Γυμνασίου: 11:30
  • Μαθητών Δημοτικού Δ,Ε,ΣΤ: 11:45
  • Μαθητών Δημοτικού Α,Β,Γ: 12:00
  • Περιπατητικός: 12:25


Ο υπεύθυνος Τηλεπικοινωνίας-συντονισμού, Ανδρέας Βουλγαρόπουλος, ανέφερε ότι η επικοινωνία θα γίνει από ομάδα ραδιοερασιτεχνών και γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν όλα τα σημεία, με πλήρη ενημέρωση ανά πάσα στιγμή.


Τελευταίος τον λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος της Μοτοσυκλετικής Ομοσπονδίας Ελλάδος,
Παναγιώτης Καλαϊτζής, ο οποίος χαρακτήρισε «ιερή» τη δράση του Συλλόγου, δεσμεύθηκε ότι η ΜΟΤΟΕ θα είναι δίπλα του όποτε χρειαστεί και παρουσίασε το έργο και τα προγράμματα της Ομοσπονδίας.

Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα Αντώνης Αραμπατζής, ο οποίος ευχαρίστηκε τον καθένα ξεχωριστά και ευχήθηκε του χρόνου να έχει γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο η διοργάνωση.

Δείτε φωτογραφίες:





1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ