Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της «Βεργόνας» από τη Βούλα Κοτσάλου

Το βιβλίο της «Βεργόνα, της Βέροιας η γοργόνα» παρουσίασε για πρώτη φορά η Βούλα Κοτσάλου στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Στην αίθουσα «Σάλα» της Ελιάς το βράδυ της Τετάρτης, 27 Μαρτίου, η συγγραφέας παρουσίασε το νέο της δημιούργημα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται για ένα μυθολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά, του οποίου την εικονογράφηση ανέλαβε η ίδια, χάρη στις γνώσεις που της προσέφερε ο δάσκαλός της, ο αείμνηστος ζωγράφος της Βέροιας Θωμάς Βαφείδης.


Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πέρα για πέρα θετική, με την κ. Κοτσάλου να τονίζει ουκ ολίγες φορές την ικανοποίηση της.

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ζήσης Χ. Πατσίκας, ενώ το βιβλίο προλόγησαν κατά σειρά η φιλόλογος Δέσποινα Καρυπίδου και ο αρχαιολόγος Γιώργος Κλοκίδης. 

Τέλος, περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο έδωσε η ίδια η συγγραφέας, η οποία μετά την εκδήλωση υπέγραψε τα βιβλία των παρευρισκομένων, με τη «Βεργόνα» να πωλείται στην είσοδο της αίθουσας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Μια ξενάγηση στο Μουσείο της Βέροιας και της Βεργίνας αλλά και σε άλλους τόπους μακρινούς και παράξενους μέσα από τους μύθους. 
Ένα μυθολογικό παραμύθι γ1α μικρούς και μεγάλους που βασίζεται σε αληθινά όμως αρχαιολογικά ευρήματα και αναφορές ιστορικών κείμενων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Η ιστορία της Μέδουσας-Γοργόνας με την δική της οπτική και αφήγηση.

Ένα γαϊτανάκι από ιστορίες, που συνδυάζουν τους μύθους και τις παραδόσεις του τόπου, με την πορεία και τα ταξίδια του μεγάλου στρατηλάτη καθώς και τις σύγχρονες αρχαιολογικές ανασκαφές. Οι ήρωες και οι μύθοι τους όπως έφτασαν στις μέρες μας με παραλλαγές και η πραγματική ιστορία της πρώτης γοργόνας...

Δείτε φωτογραφίες:











































3 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ