Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο «κυνήγι» της λαγάνας οι Βεροιώτες - Στην ουρά από νωρίς το πρωί έξω από τους φούρνους


Σε ρυθμούς Καθαράς Δευτέρας κινείται από το πρωί η Βέροια. Αυξημένη είναι η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, από Βεροιώτες που κατέβηκαν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, σαρακοστιανά και λαγάνες.


Στην ουρά έξω από τους φούρνους στήθηκαν από νωρίς το πρωί οι Βεροιώτες, προκειμένου να προμηθευτούν την παραδοσιακή λαγάνα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Η αναμονή έξω από τους φούρνους κατά διαστήματα αγγίζει και τα 10 με 15 λεπτά, με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά για τον «πρωταγωνιστή» του σημερινού τραπεζιού.


Λαγάνες κάθε είδους, απλές και με γεύσεις, ζυμωμένες με μυρωδικά, ντομάτα κ.α., που ξεκινούν από 2 ευρώ και η τιμή ανεβαίνει...

Ο καιρός είναι ιδανικός για πικ νικ στην εξοχή και πέταγμα του χαρταετού, πολλά είναι τα χωριά και οικισμοί που διοργανώνουν σήμερα Κούλουμα με μουσική, δωρεάν κρασί και φαγητό, ενώ γεμάτα κόσμο αναμένεται να είναι τα σημεία που οι Βεροιώτες παραδοσιακά επιλέγουν για την Καθαρά Δευτέρα.

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

13 σχόλια:

  1. Αυτά τα έθιμα πρέπει να κοπούν , με κόστος 50 λεπτών πουλάνε πάνω από 2,50 ευρώ , ενώ θα αγόραζαν τρία ψωμιά ....έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε υποχρέωσε κανένας να τα τηρήσεις τα έθιμα! Βλεπω το ξέρεις πολύ καλά το κοστολογίο στα είδει που φτιάχνονται με κόπο και ενώ ΕΣΥ κοιμάσαι κάποιος ξενυχτάει για να το παράγει!! Έλεος σε εσένα!!

      Διαγραφή
    2. Γτ δεν πήγες στα λιτνλ που θα σε είχανε φρέσκο ψωμι κατεψυγμένο πριν πόσο καιρό να το φας ?

      Διαγραφή
    3. Προς 18 Μαρτίου 2024 στις 9:51 μ.μ. ....Άκου φίλε να σκέφτεσαι αυτά που γράφεις , εγώ ήμουν γιός φούρναρη και ξέρω ....όλες οι δουλειές είναι επιλογή του καθενός μαζί με την οικογένεια του ....είδες κανένα φούρνο να κλείνει τραχανά !!

      Διαγραφή
    4. Προς 8,17 πμ
      Τι πάει να πει ήσουν γιος φουρναρη;; ναι, στη Θεσσαλονίκη κλείσανε λίγα αρτοποιεία τραχανά;; που κολλάει αυτό δε σε καταλαβαίνω ; δεν ξέρεις τις υποχρεώσεις και τα έξοδα που έχουν όχι μόνο οι φούρνοι αλλά όλα τα μαγαζιά εστίασης! Πάνε τα Χρόνια που δούλευε ο πατέρας σου!! Οι καιροί έχουν αλλάξει όπως και τα έξοδα έχουν ξεφύγει 60 % πάνω!!
      Αν είσαι τπ Δημοσ υπαλ φυσικά και δε το γνωρίζεις!

      Διαγραφή
    5. 19 Μαρτίου 2024 στις 12:59 μ.μ. ...Ξέρω , γιατί είχα πολλούς αρτοποιούς πελάτες , το μόνο που έχω να σου 'πώ είναι ότι δεν κατάλαβες ότι αυτές οι επιχειρήσεις είναι καθαρά οικογενειακές ...ο τραχανάς μπαίνει στο φούρνο ?

      Διαγραφή
  2. Προς 9:51 ... ουτε κανεις υποχρεωσε αυτον που παραγει τη λαγανα να ξενυχτησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πότε να τη παράγει ρε εξυπνε εσενα; το μεσημέρι που θα ξυπνήσεις εσύ; αλλά όταν πας και σε πει έλα σε μισή ώρα, θα σε κακοφανει!

      Διαγραφή
    2. Δε θα γινει αυτο γιατι δεν ειμαι κοροιδο να πληρωσω για αλευρι κσι νερο 2,50 ευρω και πανω

      Διαγραφή
    3. An nomizeis oti einai mono nero kai aleuri eisai vathia nixtomenos!!

      Διαγραφή
    4. Γιατι τι εχει;φυλλα χρυσου;

      Διαγραφή
    5. Το πιο ακριβό υλικό είναι μόνο το σουσάμι (Το σουσάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά και η σημασία του στους αρχαίους πολιτισμούς υπήρξε σημαντική) .......αυτό για τον τραχανά 9:51 .

      Διαγραφή
  3. Καλή Σαρακοστή με υγεία και αγάπη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ