Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Βούλιαξε» την Καθαρά Δευτέρα η Ραχιά


Καθαρά Δευτέρα σήμερα και ο καιρός ήταν ιδανικός για να γιορτάσουν οι Βεροιώτες τα Κούλουμα. Από νωρίς το πρωί, αφού προμηθεύτηκαν την λαγάνα και τα υπόλοιπα σαρακοστιανά, φόρτωσαν το αυτοκίνητο και πήγαν με τις οικογένειες και τις παρέες τους στην εξοχή για να πετάξουν τον χαρταετό.


Ένα κλασικό σημείο που κάθε χρόνο πλημμυρίζει με κόσμο είναι και η Ανάληψη στην Ραχιά, που και φέτος γινόταν το αδιαχώρητο! Εκατοντάδες αυτοκίνητα, μικρές και μεγάλες παρέες με οικογένεις και φίλους, έπιασαν από νωρίς μέρος στην απέραντη αλάνα.


Άλλοι έστησαν... σοβαρή κατάσταση με τέντα, ψησταριές και μουσική, άλλοι έστρωσαν απλά κάτω μια κουβέρτα και απόλαυσαν τον καφέ τους ή τα νηστίσιμα και μη εδέσματα που ετοίμασαν.


Πολλοί ήταν και αυτοί που επιχείρησαν να τηρήσουν το έθιμο και να πετάξουν χαρταετό, αν και ο αέρας δεν ήταν πάντα σύμμαχος. Πάντως έγιναν πολλές φιλότιμες προσπάθειες και ο ουρανός γέμισε με πολύχρωμους χαρταετούς, άλλοι με λογότυπα ομάδων, άλλοι με διάφορα μοτίβα από αγαπημένα κινούμενα σχέδια των παιδιών.


Νωρίτερα, όσοι ανέβηκαν στη Ραχιά, πέρασαν και μια βόλτα από τα Κούλουμα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Φιλαθλητικός Όμιλος Ράχης «Μέγας Αλέξανδρος» πίσω από την Πλατεία Ηρώου, με μουσική και χορό, δωρεάν φασολάδα, χαλβά, λαγάνα, τραχανά και κρασί, ενώ γεμάτα κόσμο ήταν και τα γηπεδάκια της Ραχιάς.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ