Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα δημοφιλέστερα ονόματα παιδιών που δόθηκαν το 2020-22 στην Ελλάδα - Ποια είναι οι «πρωταθλητές» στην Ημαθία;

Ένας κατάλογος από το Υπουργείο Εσωτερικών, με τα ονόματα που έχουν δοθεί στα παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από το 2020 μέχρι το 2022, κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες στο διαδίκτυο.

Η λίστα δημοσιεύθηκε στο reddit.com και άρχισε να αναπαράγεται και να σχολιάζετε ποικιλοτρόπως. Ειδικά για την έκπληξη που προκάλεσε, όχι για τις πρώτες θέσεις, αυτές, αν και με κάποιες ανατροπές, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, αλλά για την υπόλοιπη δεκάδα που συμπληρώνεται με τα γνωστά, παραδοσιακά, συμβατικά ονόματα. Αυτά που μας έδιναν οι γονείς μας μέχρι τουλάχιστον κάπου στο 2010.

Τότε που ξεκινήσαμε να ακούμε στα σχολεία και τις παιδικές χαρές ονόματα τύπου Μάξιμος, Εκτορας, Ιάσονας, Ορέστης, Νεφέλη, Λυδία, Ίριδα, Ιόλη... Ή και τα διπλά για να μην παραξηγηθούν και οι παππούδες, όπως Φοίβος - Παναγιώτης, ή Δανάη - Ελένη.


Τα παιδιά της... καραντίνας, όπως μαρτυρά και η λίστα, που γενήθηκαν και βαπτίστηκαν την διετία 2020 - 2022, επέστρεψαν στα ονόματα των παππούδων τους, με τα επικρατέστερα να είναι το Γιώργος και Μαρία και να ακολουθούν το Κωνσταντίνος, Γιάννης, Βασίλης, Ελένη, Αικατερίνη κτλ.

Το συχνότερο όνομα στους περισσότερους νομούς -και στην Ημαθία- ήταν το Γιώργος και το συχνότερο όνομα σε ΟΛΟΥΣ τους νομούς το Μαρία! Στην Ημαθία επίσης, το δεύτερο συχνότερο όνομα ήταν το Ελένη.






4 σχόλια:

  1. Τα στατιστικά αναφέρονται στην ονοματοδοσία. Η πρώτη εικόνα τι σχέση έχει με το άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΑΝ...

      Διαγραφή
  2. Σε λίγα χρόνια τα περισσότερα ονόματα θα είναι Αχμέτ, Χασάν, Γιουσούφ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ