Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πότε θα διαγραφούν τα χρέη σας στον ΕΦΚΑ;

Αρκετός κόσμος δυσκολεύεται οικονομικά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χρέη στον ΕΦΚΑ. Τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα πλέον, αφού έχει γίνει γνωστό το πότε διαγράφονται. Πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις όμως πρώτα…

Πότε γίνεται διαγραφή χρεών στον ΕΦΚΑ

Όπως προκύπτει, σε 10 χρόνια από 20 μπορεί να γίνει διαγραφή οφειλών ΕΦΚΑ. Εφόσον η απαίτηση του ΕΦΚΑ δεν βεβαιωθεί και δεν κοινοποιηθεί στον ασφαλισμένο τότε έρχεται η διαγραφή οφειλών.

Οι οφειλές που δημιουργούνται από το 2026 και μετά θα παραγράφονται στα πέντε χρόνια, ώστε οι χρόνοι παραγραφής των ασφαλιστικών οφειλών να προσεγγίζουν αυτές των φορολογικών.

Ποιος ο αστερίσκος για να σβηστούν τα χρέη

Η διαγραφή οφειλών θα διακόπτεται όταν ο ΕΦΚΑ ή το ΚΕΑΟ ειδοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον ασφαλισμένο για την οφειλή.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε με δικαστικό επιμελητή-κλητήρα, με επιστολή, με ηλεκτρονική ειδοποίηση ή με κοινοποίηση ατομικής βεβαίωσης, κατάσχεση, πλειστηριασμός και άλλα.

Για παράδειγμα κάποιος οφειλέτης χρωστά στον ΕΦΚΑ το 2008. Θα γίνει διαγραφή οφειλών ΕΦΚΑ το 2018. Αν όμως ειδοποιηθεί το 2010 ότι χρωστά κάποια χρήματα στο ταμείο, η παραγραφή θα γίνει μετά από 10 χρόνια, δηλαδή το 2020.

Πηγή

3 σχόλια:

  1. Κλέβουν την εφορία και είναι ανασφαλιστα τα παιδιά τους, χωρίς ιατροφαρμακευτικη περίθαλψη;

    Δίαβαλκανικό πάνε όλοι, σίγουρα, το είδα το πάρκινγκ φουλ αυτοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    -Όταν πεθάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως ρε παιδιά, τι ανοησία να δίνει ο αγρότης εισφορές με το μήνα;

    Τον παλιότερο σύστημα του ΟΓΑ, 2 φορές το χρόνο ήταν απείρως βολικότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ