Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πού πήγε το περίπτερο;

Και εκεί που περπατούσαμε αμέριμνοι στη Βενιζέλου, περίπου στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, ξαφνικά νιώσαμε ότι κάτι μας... λείπει. Το πεζοδρόμιο έμοιαζε μεγαλύτερο και υπήρχε ένα άνοιγμα προς τον κεντρικό δρόμο. 


Τότε θυμηθήκαμε πως πριν από μερικές εβδομάδες, σ' εκείνο ακριβώς το σημείο, υπήρχε ένα περίπτερο! «Πού πήγε το περίπτερο ρε παιδιά;» ήταν η πρώτη φυσιολογική μας αντίδραση. Η αλήθεια είναι πως ξηλώθηκε, έχει μπει αναπηρική θέση πάρκινγκ και πλέον το πεζοδρόμιο ανήκει ολοκληρωτικά στους πολίτες.



22 σχόλια:

  1. Εύγε, και ευκαιρία να αναδειχθεί η είσοδος και οι πλάκες από το ιστορικό Μελέτειο. Τα περίπτερα δεν έχουν λόγο ύπαρξης πλέον. Ας καθαρίσουν τα στενά πεζοδρόμια και από τα τραπεζοκαθίσματα των αργόσχολων, υπάρχουν οι πλατείες για αυτά. Κάντε τη Βέροια ανθρώπινη πόλη επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως θέλεις να γκρεμιστούν και όλα τα σπίτια στο κέντρο της πόλης να βρούμε κ κανένα αρχαίο? Γτ όλη η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα αρχαία. Λέω μήπως.. Όσον αφορά τους αργοσχολους.. Αν δεν ήσουν κι εσύ αργοσχολος δεν θα τους έβλεπες να κάθονται στα τραπεζομαθισματα της Βενιζέλου.

      Διαγραφή
  2. Αν επαναφέρουν τα πεζοδρόμια της πόλης σε κατάσταση προ αποτυχημένης ανάπλασης το ίδιο συναίσθημα και την ίδια ευχαρίστηση θα αισθανθούμε που θα αυξηθεί ο χώρος για να περπατάμε. Τέτοιο χάλι πουθενά στο κόσμο, μόνο στη Βέροια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις, ούτε πεζοδρόμια ούτε συντριβάνια που να θυμίζουν την παλιά βέροια, όπως πολλές πόλης κράτησαν τα παλιά στοιχεία τα όμορφα. Λυπάμαι για το χάλι της Βέροιας.

      Διαγραφή
  3. Και τις πλατείες τις κανανε μόνο για εκδηλώσεις καφέ και συναυλίες. Πράσινο, νερά και παγκάκια θέλει στην καθημερινότητα ο δημότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να γίνει κάποτε και αυτό
    Και να χαιρόμαστε μια πόλη πιο άνετη για όλους. Εσείς όμως που γράφετε ότι έχει χάλι η Βέροια μόνο, μάλλον δεν έχετε βγει από τη Βέροια..Ειστε Τραγικοί και το μόνο που σας νοιάζει είναι να κράζετε και να κατηγορείτε.καθηστε λοιπόν μπροστά από την τηλεόραση
    Και από τις οθόνες του κινητού σας και μην βγαίνετε προς τα έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι έχει τα χάλια της η Βέροια λόγω της αποτυχημένης ανάπλασης είναι πανθομολογούμενο. Δε κράζουμε αλλά έχουμε επιχειρήματα για το χάλι της πόλης. Εσείς μάλλον νομίζετε ότι η πόλη βρίσκεται μεταξύ Ελιάς Πλατεία Κόρακα και Πλατείας Ωρολογίου. Για βγείτε και πιο πέρα να δείτε χάλι, δε χρειάζεται να δούμε τα χάλια των αλλονών , αρκετά χάλια έχει ο Δήμος μας. Τι να πρωτοπεί κανείς...η Ακροπόλεως χωρίς πεζοδρόμια, η λεωφόρος στρατού χωρίς πεζοδρόμια , αυτά ολα είναι στο σχέδιο πόλης εδώ και 40-50 χρόνια και έπρεπε να είναι φτιαγμενα. Αν αρχίσω να απαριθμώ τελειωμό δε θα χει

      Διαγραφή
  5. Ουτε εσύ έχεις λόγο ύπαρξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό θα ήταν να άνοιγαν τα παιζοδρομια στα σημεία ελιάς ανοίξεως και εκεί στη στροφή του τουριστικού περιπτέρου στην ελιά, διότι στρίβοντας ένα μεγάλο όχι όπως αστικό ή λεωφορείο τουριστικό καί των ΚΤΕΛ κοντευουνε τα διερχόμενα αυτοκίνητα να συγκρουστούν, ήθελα να ξέρω ποιός εγκέφαλος ήταν που το σκέφτηκε να το κάνει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πηγε εκεί που πήγε και ο Θείος Βανιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι κόκκινοι τεράστιοι κώνοι επί του οδοστρώματος από ποιον τοποθετήθηκαν ; για ποιο λόγο είναι εκεί; στην κεντρικής τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και πόσα ακόμα καταστήματα θα κλείσουν.Καθε μηνα και λουκέτο. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμείς πάντως στην Αλεξάνδρεια τα έχουμε κλειστά τα περίπτερα και παρατημένα. Κάποτε ρωτήσαμε έναν υπεύθυνο του Δήμου και μας απάντησε: Ξέρετε τι διαδικασία θέλει για να απομακρυνθούν;;; Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kι'αφού έφυγε το περίπτερο την θέση του πήραν αυτοκίνητα παρκαρισμένα εκεί μπροστα για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο ( πιάνουν και την θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ ) και το πεζοδρόμιο γεμίζει με γονείς, παππούδες , γιαγιάδες . θείες κλπ κλπ , επίσης για να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο. Ξαφνικά εκεί γύρω 1-2 η ώρα δεν μπορείς να περάσεις απ' αυτό το πεζοδρόμιο . Δεν θυμάμαι να ήταν έτσι πριν φύγει το περίπτερο , που μια χαρά ήταν εκεί γιατί εξυπηρετούσε και κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι καλέ, όσο ήταν το περίπτερο εκεί, τα παιδιά μένανε στο σχολείο, δεν πηγαίνανε γονείς, παππούδες, θείες για να τα πάρουν!!! Όσο για το πάρκινγκ εκεί μπροστά υπαρχει χρονια!!! Άρα τελικά μάλλον το περίπτερο σας εμπόδιζε να,τα δείτε όλα αυτά!!!

      Διαγραφή
  12. Υπήρχε εκεί αναπηρική θέση δεν έγινε τώρα και μάλιστα υπήρχαν δύο αλλά ο υπεύθυνος του Δήμου που ξαναβγήκε την έδωσε στο ξενοδοχείο. Φυσικά δίνουμε πάντα προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό απέδειξε ο συγκεκριμένος και εννοείται δεν έδωσε άλλη θέση μέσα στην Βέροια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το εδώ και χρόνια παρατημένο περίπτερο στο ΙΚΑ (φουλ στη βρώμα και το χειρότερο απ'όλα που ξήλωσαν) έχουν σκοπό να το ξηλώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λύσαμε το οικονομικό στο φτωχό χώρι , να λύσουμε και το αισθητικό εκ νέου με νέα ανάπλαση.... Καφετέριες, σουβλατζίδικα και σούπερ μάρκετ όλη η οικονομία της πλάκας της Βέροιας και τα μισά μαγαζιά με λουκέτα με τα ενοικιαστηρια στις βιτρίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η δημοτικη αρχη στα χειροτερα της… τελευταιο μεροκαματο των αντιδημαρχων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρειαζεται πεζοδρομιο στο Γαλαξια ψωνιζει ο κοσμος και περπαταει μεσα στον δρομο για να παει σπιτι του κινδυνος ατυχηματος κ μικρα παιδια και ολοι οι δρομοι μεσα στης λακουβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι πεζοί υποφέρουμε σε αυτήν την πόλη, για να μπορέσεις να ανέβεις σε πεζοδρόμιο πρέπει να βρείς άνοιγμα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Οι δρόμοι παντού λακκούβες, τα πεζοδρόμια από εμπόδια σε κάνουν ,
    surviver, δυσκολίες πολλές....μακάρι όλοι για το κέντρο να πήγαιναν με τα πόδια, τι ωραία θα ήταν. ... .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η θέση για ΑμεΑ υπήρχε!
    Πήγε κάπου αλλού το περίπτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ