Quantcast

http://picasion.com/

Με τρία «ΝΑΙ» και ένα «ΟΧΙ» από την Ημαθία ψηφίστηκε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Νόμος του κράτους έγινε από το βράδυ της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στον γάμο, περνώντας από τη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία και ψηφίστηκε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας, με 176 ψήφους σε σύνολο 254 ψηφισάντων.

Όσον αφορά την Ημαθία, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης ψήφισαν «ΝΑΙ» στον γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, σε αντίθεση με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Κοτίδης, ο οποίος ψήφισε «ΟΧΙ».

Η διαδικασία ωστόσο και η ψηφοφορία η ίδια δεν ήταν ανέφελη για τα κόμματα που στήριξαν το νομοσχέδιο, καθώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέγραψαν μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες, με ορισμένους μάλιστα να αλλάζουν στάση την τελευταία στιγμή.

Οι αποχές

Από την αίθουσα της Βουλής απουσίαζαν χθες 46 βουλευτές, επιλογή δηλωτική της στάσης τους στο νομοσχέδιο. Από τη ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία 31 βουλευτές.

Για τη ΝΔ η επιλογή της αποχής είχε προταθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως διέξοδος για τους διαφωνούντες.

Αποχές υπήρχαν ωστόσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε επιβληθεί κομματική πειθαρχία. Και στο ΠΑΣΟΚ, οι διαφωνίες εκφράστηκαν μάλιστα με δυναμικό τρόπο, καθώς 11 βουλευτές επέλεξαν να μην παρευρεθούν στην ψηφοφορία, έναντι 21 που υπερψήφισαν.

Απόντες ήταν και οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς που είχαν ξεκαθαρίσει εξαρχής πως δεν θα ψηφίσουν.

Τα «όχι»

Τα «όχι» έφθασαν τα 76. Πέρα από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη, που ψήφισαν «όχι», υπήρξαν και 20 «όχι» από τη ΝΔ. «Όχι» ψήφισαν, ακόμη, οι τρεις από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές Χ. Κατσιβαρδάς, Κ. Φλώρος, Αρετή Παπαϊωάννου.

Τα «παρών»

«Παρών» ψήφισαν η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής (που αποχώρησε από την Πλεύση) Μιχάλης Χουρδάκης.

Τα 20 «όχι» της ΝΔ

Αθανασίου Χαράλαμπος
Αραμπατζή Φωτεινή
Γιόγιακας Βασίλειος
Γκίκας Στέφανος
Γκιουλέκας Κων/νος
Δαβάκης Αθανάσιος
Δημοσχάκης Αναστάσιος
Καραγκούνης Κωνσταντίνος
Άννα Καραμανλή
Θεόδωρος Καράογλου
Κατσανιώτης Ανδρέας
Κυριαζίδης Δημήτριος
Λεονταρίδης Θεόφιλος
Μπαραλιάκος Ξενοφώντας
Πασχαλίδης Ιωάννης
Σαλμάς Μάριος
Σαμαράς Αντώνης
Στυλιανίδης Ευριπίδης
Χαρακόπουλος Μάξιμος
Χρυσομάλλης Μιλτιάδης

Οι 31 αποχές της ΝΔ

Διονύσης Ακτύπης,
Γιάννης Ανδριανός,
Λάκης Βασιλειάδης,
Κώστας Βλάσης,
Γιώργος Βλάχος,
Μάκης Βορίδης,
Γιώργος Γεωργαντάς,
Γιάννης Γιάτσιος,
Ανδρέας Ζαμπίλης,
Θανάσης Καββαδάς,
Γιάννης Καλλιάνος,
Δημήτρης Καλογερόπουλος,
Μάρκος Καφούρος,
Σταύρος Κελέτσης,
Μαρία Κεφάλα,
Μάνος Κονσόλας,
Γιώργος Κοτρωνιάς,
Δημήτρης Κούβελας,
Σπύρος Κουλκουδίνας,
Γιάννης Λαμπρόπουλος,
Περικλής Μαντάς,
Νότης Μηταράκης,
Κατερίνα Μονογυιού,
Γιάννης Μπούγας,
Χρήστος Μπουκώρος,
Γιάννης Οικονόμου,
Γιώργος Παπασωτηρίου,
Στέλιος Πέτσας,
Θάνος Πλεύρης,
Χριστόδουλος Στεφανάδης,
Άγγελος Συρίγος.

3 διαφοροποιήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι 2 αποχές
Όθων Ηλιόπουλος,
Παύλος Πολάκης,

Ένα «παρών»
Νίνα Κασιμάτη

11 αποχές από το ΠΑΣΟΚ

Ευαγγελία Λιακούλη (Λάρισας, γραμματέας ΚΟ ΠΑΣΟΚ)
Ανδρέας Πουλάς (Αργολίδας)
Μανώλης Χνάρης (Ρεθύμνης)
Κατερίνα Καζάνη (Εύβοιας)
Σταύρος Μιχαηλίδης (Χίου)
Παναγιώτης Παρασκευαΐδης (Λέσβου)
Χριστίνα Σταρακά (Αιτωλοακαρνανίας)
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Αρκαδίας)
Μπουρχάν Μπαράν (Ξάνθης)
Απόστολος Πάνας (Χαλκιδικής)
Τάσος Νικολαΐδης (Δράμας)

2 αποχές στη Νέα Αριστερά

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,
Φερχάτ Οζγκιούρ.

Πώς ψηφίστηκαν τα άρθρα του ν/σ

Ειδικότερα:

Το άρθρο 1 (σκοπός του νομοσχεδίου) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών».

Το άρθρο 2 (αντικείμενο) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών».

Το άρθρο 3 (Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου - Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 παρών.

Το άρθρο 4 (Απάλειψη διάκρισης λόγω φύλου κατά τον νομοθετικό ορισμό του επωνύμου των τέκνων σε περίπτωση μη επιλογής εκ μέρους των γονέων - Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 1505 Αστικού Κώδικα) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και 1 «παρών».

Το άρθρο 5 (Καθορισμός υπόχρεων προς δήλωση των γεννήσεων - Αντικατάσταση άρθρου 21 ν. 344/1976) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και 1 «παρών».

Το άρθρο 6 (Επέκταση παροχών και προνομίων σε ομόφυλους συζύγους και γονείς - Προσθήκη άρθρου 228 Α, παρ. 4 στο άρθρο 220 και παρ. 3 στο άρθρο 226 Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, παρ. 3Α στο άρθρο 151 ν. 5078/2023) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 77 «όχι» και κανένα «παρών».

Το άρθρο 7 (Προστασία από την απόλυση των ομόφυλων γονέων - Προσθήκη παρ. 4 στο άρθρο 281 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 56 «όχι» και 21 «παρών».

Το άρθρο 8 (Εφαρμογή άλλων διατάξεων περί αξιώσεων, παροχών και προνομίων των συζύγων και γονέων) ψηφίστηκε με 198 «ναι», 55 «όχι» και κανένα «παρών».

Το άρθρο 9 (Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης στους τομείς της κοινωνικής προστασίας, της εκπαίδευσης και της πρόσβασης στη διάθεση και παροχή αγαθών και υπηρεσιών - Τροποποίηση άρθρου 1 και παρ. 2 και 4 άρθρου 3 ν. 4443/2016) ψηφίστηκε με 199 «ναι», 55 «όχι» και κανένα «παρών».

Το άρθρο 10 (Ρυθμίσεις περιπτώσεων προϋφιστάμενου γάμου προσώπων ίδιου φύλου που τελέστηκε στο εξωτερικό ) ψηφίστηκε με 175 «ναι», 78 «όχι» και 1 «παρών».

Το άρθρο 11 (Γονεϊκή σχέση που έχει δημιουργηθεί στο εξωτερικό) ψηφίστηκε με 172 «ναι», 81 «όχι» και 1 «παρών».

Το άρθρο 12 (Εξουσιοδοτικές διατάξεις ) ψηφίστηκε με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών».

Το άρθρο 13 (Αναδρομική ισχύς γάμου σε περίπτωση προηγούμενης σύναψης συμφώνου συμβίωσης) ψηφίστηκε 176 «ναι», 77 «όχι» και 1 «παρών».

Το άρθρο 14 (Καταργούμενες διατάξεις - Κατάργηση παρ. 3 άρθρου 3 ν. 4491/2017) ψηφίστηκε με 177 «ναι», 76 «όχι» και 1 «παρών».

Το ακροτελεύτιο άρθρο ψηφίστηκε με 177 «ναι», 76 «όχι» και 1 «παρών».

116 σχόλια:

 1. Είναι γλυκιά η καρέκλα και τα 8000 τον μήνα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΥΜΦΩΝΩ...ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ Ν ΑΠΕΧΟΥΝ...ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΛΕΜΕ, ΠΩΣ ΚΙ ΟΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΚΙ Η ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

   Διαγραφή
 2. Θέλω πολύ να δω τους τοπικούς "βολευτές" της ΝΔ να κάνουν μετάνοιες και να ζητούν ευλογία από τον μητροπολίτη. Ντροπή τους για αυτό το έκτρωμα που ψηφίσανε. Έχουμε πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε και αυτοί λυσσάξανε με αυτό. Ας πρόσθεταν νομοθετικές ρυθμίσεις στο σύμφωνο συμβίωσης και ας τελείωνε εκεί το θέμα. Δεν πειράζει όμως οι Ευρωεκλογές είναι κοντά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έκτρωμα είστε εσείς και ο σκοταδισμός σας. Συμφωνο συμβίωσης και αλλά μη ισότιμα πραγματα να κάνετε εσείς. Και ευτυχώς οι ευρωεκλογές είναι κοντά να τελειώνουμε με την ομοφοβία και τον ρατσισμό.

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ούτε όλες οι σχέσεις ίδιες.

   Διαγραφή
 3. Ντροπή σας!!! Θέλω να σας δω να κάνετε μετάνοιες στις εκκλησίες. Υποκριτές. Μην ξεχάστε να πάρετε ευλογία από τον μητροπολίτη στις επόμενες εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος νοιάζεται για το παπαδαριο ακριβώς ; Κλαιω απο τα γέλια. Ελα τσιριξτε λίγο ακόμα και αφήστε μετά την λογικη πλειοψηφια να γιορτάσει μια μεγάλη νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

   Διαγραφή
  2. Η επιθυμία ή δική σου δεν σημαίνει ότι αποτελεί και δικαίωμα.

   Διαγραφή
  3. Ο σεξουαλικος προσανατολισμος δεν είναι επιθυμία αποτελεί ενγενες χαρακτηριστικο. Και η ισονομία με βάση ενγενη χαρακτήριστικα αποτελεί δικαίωμα. Στοιχειώδες δικαίωμα.

   Διαγραφή
  4. Από αγανάκτηση θα συμφωνήσω και θα χαρακτηρίσω παπαδαριό και μασόνους όσους δεν υψώσουν με σθένος την θέση της πατροπαράδοτης εκκλησίας, όπως διατυπώθηκε από τους Αγίους Πατέρες και τις επτά οικουμενικές συνόδους.
   Ο Χριστός είπε το Ναι, ναι και το Ου, ου, χωρίς τις διπλωματικές παπαριές που κάνουν οι σύγχρονοι οικουμενιστές.

   Διαγραφή
  5. Τι ακούμε επιτέλους;!! Ο όρος εγγενές χαρακτηριστικό δηλαδή από την γέννηση, αναφέρεται κυρίως στα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως μαλλιά, μύτη, στόμα κ.α. Καμία σχέση με τον χαρακτήρα ή την προσωπικότητα που αναπτύσσεται κυρίως στην παιδική ηλικία αλλά και σε όλη την ζωή. Οι ομοφυλόφιλοι δεν διαφέρουν γενετικά από όλους τους άλλους για να λέμε ότι αποτελεί εγγενής χαρακτηριστικό. (Πληροφοριακά μια άλλη έννοια του εγγενή είναι ότι απαιτείται η συμμετοχή δύο φύλων, λόγου χάριν, εγγενής πολλαπλασιασμός).

   Διαγραφή
 4. Α Ι Σ Χ Ο Σ Σ Σ Σ Σ Σ !!! ΣΤΟ Ν.Δ. ΤΡΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απαντήσεις
  1. Ολη δική σας η ντροπή. Περαστικά. Σήμερα η πλειοψηφια των λογικών πολιτων γιορτάζει ένα μεγάλο βήμα προς την ισότητα!

   Διαγραφή
  2. Ποια πλειοψηφία? Που είναι? Ποιος γιορτάζει?

   Διαγραφή
  3. Άλλος πάλι φρούτο και εσύ. Ποια πλειοψηφία ρε, συγκέντρωσε υπογραφές και υπέβαλε το αίτημα των ομοφυλοφίλων? Ήταν περισσότερες από το 1,5 εκατομμύριο της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη κατά της προδοσίας της Μακεδονίας?

   Διαγραφή
  4. εδω μεσα ξεσαλώνετε και βγαζετε χολη ...
   μαζευτείτε και κάντε μια πορεία από το ρολόι μέχρι την ελιά
   άλλα μέσα από την ανωνυμία εδώ μέσα κράζετε.
   η κοινωνία δε σας θέλει ως ίσους με αυτή πάρτε το χαμπάρι.
   με ένα ψήφισμα δεν ισοπεδώνονται όλα .
   πάρτε το χαμπαρι εσύ και κάθε ετεροφοβικη άντε να σας δούμε

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16 Φεβρουαρίου 2024 στις 4:13 μ.μ.

   Εσεις ειστε που ξεσαλωνετε εδω μεσα και βγαζετε χολη γιατι δημοσια δεν σας παιρνει.

   Η κοινωνια δεν ειστε εσεις ευτυχως αλλα ολοι αυτοι που δωσανε αγωνες για την ισοτητα ολα αυτα τα χρονια.

   Παρτε το χαμπαρι ομοφοβικα φασισταρια : αποτελειτε το παρελθον.

   Διαγραφή
  6. ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ16 Φεβρουαρίου 2024 στις 3:58 μ.μ.

   Η θεσμοθετηση ανθρωπινων δικαιωματων δεν χρειαζεται συλλογη υπογραφων. Τα ΛΟΑΤΚΙ ατομα διαδηλωνουν και διεκδικουν καθε χρονο και καθε μερα της ζωης τους την ισοτητα και την ισονομια. Και χθες οι αγωνες τους δικαιωθηκαν (εν μερει γιατι ισοτητα στην τεκνοθεσια δεν υπαρχει ακομα). Μερα γιορτης σημερα !

   Διαγραφή
 6. Ντροπή! Μην τολμήσετε και ζητήστε την ψήφο μας ξανά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν έχουν ανάγκη την ψήφο σας ακροδεξιά γραφικά στοιχεία. Έχουν την ψήφο των λογικών πολιτων μετά τη χθεσινή ψηφοφορία. Περαστικά.

   Διαγραφή
  2. Δεν βαρέθηκες ρε νούμερο να απαντάς σε όλα τα σχόλια που είναι αντίθετα με τα δικά σου θέλω;

   Διαγραφή
  3. Οχι καλε μου ψυχικά ασθενή ομοφοβικε. Πρέπει να κάνουμε εμεις η κοινωνική πλειοψηφια την φωνή μας να ακουστεί απέναντι στο μίσος και την άγνοια σας.

   Διαγραφή
  4. ειπε η ετεροφοβικη που θεωρει ανωμαλια το αρσενικο+θυλικο= ΠΑΙΔΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16 Φεβρουαρίου 2024 στις 4:04 μ.μ.

   Αυτο ειναι το προβλημα με εσας τα ομοφοβικα φασισταρια. Επειδη εσερις θεωρειτε ενα πραγμα κανονικο σημαινει οτι και για εμας την κοινωνικη πλειοψηφια ισχυει το ιδιο. Εμεις ξερουμε οτι η φυσιολογικοτητα εχει πολλες μορφες, αυτο επιτασσει η ιδια η φυση με την ποικιλομορφια που προσφερει σε τοσες εκφανσεις της. Περαστικα. Σημερα ειναι μερα γιορτης.

   Διαγραφή
 7. Συγχαρητήρια στους 3 βουλευτές για το θάρρος τους να στηρίξουν τα ανθρωπινα δικαιώματα! Δεν είναι ευκολο για βουλευτές ενός νόμου της επαρχίας και σίγουρα απαιτεί πολιτικο θάρρος. Η ιστορία θα τους γράψει στην σωστή πλευρα της. Για τον Βεσυροπουλο είχα αμφιβολίες κυρίως γιατί ανήκει στην ομάδα του ακροδεξιου φασίστα Σαμαρά. Κατά τα αλλά μια περηφανη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι φασίστας?
   Φασίστας ο Σαμαράς που μπουζούριασε την ΧΑ? Μάλιστα....

   Διαγραφή
  2. Θα τους δούμε τους τοπικούς βουλευτές να τρέχουν στις εκκλησίες για μετάνοιες αλλά θα είναι αργά. Όσο για αυτό που λες περί ισότητας, αν εγώ επιθυμώ να παντρευτώ με το σκύλο μου αυτό αποτελεί και δικαίωμα; Εκεί δεν υπάρχει ισότητας. Ας προσέθεταν νομοθετικές ρυθμίσεις στο σύμφωνο συμβίωσης και ας τελειώναμε εκεί. Τα παιδιά δεν τα σκέφτεται κανείς; Αυτοί εδώ είναι ικανοί να ανοίξουν και ΚΑΔ στην εφορία για την υπηρεσίες της παρένθετης μητέρας.

   Διαγραφή
  3. Τα καλύτερα σε λίγο. Υπομονή.

   Διαγραφή
  4. Ποια δικαιώματα έχουν για παιδιά, όταν δεν κάνουν από φυσικού?
   Αν κάποιος δεν γραφτεί στο κόμμα σου, δεν έχει δικαίωμα ψήφου, αν κάποιος δεν πληρώσει την συνδρομή σε έναν σύλλογο δεν θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει στις δράσεις του, αν δε βαπτισθεί δεν έχει το δικαίωμα να κοινωνίσει.

   Διαγραφή
  5. Κάνεις λάθος ...ο Βεσυροπουλος δεν ανήκει στην ομάδα Σαμαρά.....Κάποιοι ανόητοι δεξιοί θεωρούν τον εαυτό τους παρακλάδι του Σαμαρά

   Διαγραφή
  6. ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ16 Φεβρουαρίου 2024 στις 4:07 μ.μ.

   Και τα εκατονταδες χιλιαδες ετεροφυλα ζευγαρια που δεν κανουν παιδια με τον τροπο που εσεις ονομαζετε "φυσιολογικο" αποκτουν παιδια. Για αυτο υπαρχει η υιοθεσια, η τεχνητη γονιμοποιηση και η παρενθετη κυηση ως μεθοδοι αποκτησης τεκνων.

   Οσο για την βαφτιση ποιος χεστηκε ειλικρινα. Ονοματοδοσια στο ληξιαρχειο και τελος.

   Διαγραφή
 8. «Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία». (Ισοκράτης, 436-338π.χ. )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γι'αυτό μόνο με Χούντα πρόκοψε ο τόπος. Η Δημοκρατία δεν ταιριάζει στον Έλληνα.

   Διαγραφή
  2. ΕΝΩΜΕΝΗ φασιστική Ελλάδα,επτά χρόνια οι φσιστοδικτατορες με το όνομα Μακεδονία στα σύνορα μας,τι κάνανε;εεεεε. Δεξιώσεις ,γκαλά, εγκαίνια,και μακρονησια. Και σαν πατριώτες δεν δώσανε όνομα στην Κύπρο, αλλά την Κύπρο στους Τούρκους,και ο τόπος πρόκοψε. Άλλος για δέσιμο.

   Διαγραφή
  3. Ο φασισμός, ρε αστοιχείωτε, δεν είναι ιδεολογία, αλλά νοοτροπία, για αυτό υπάρχει σε όλα τα κόμματα. Το είδαμε στις κομματικές πειθαρχίες, στο ΟΧΙ του λαού σε ΝΑΙ των πολιτικών.
   Στην στρατιωτική χούντα του Μεταξά και του Παπαδόπουλου η Ελλάδα πρόκοψε, μεγαλούργησε.
   Τώρα πλήρωνε, κορόϊδο, αυτά που σου κλέψανε 50 χρόνια, και παρηγορήσου με το κουφάρι της δημοκρατίας.

   Διαγραφή
  4. ΕΝΩΜΕΝΗ φασιστική νοοτροπία ΕΛΛΑΣ , ο φασισμός είναι αρρωστημένη ιδεολογία,και την συναντάς σε ακραίους σχηματισμούς,οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ανοχή της δημοκρατίας. Πότε δεν θα ακούσεις κάποιους να αυτο αποκαλούνται φασιστες αλλά εθνοσοσιαλιστες,κουμμουνιστες ,επαναστάτες του Απρίλη, πατριωτικό μέτωπο,εσχάτως χρυσή αυγη,κτλ. Όσο για τις μεγαλουργειες του Μεταξά και του Παπαδόπουλου έχω την ίδια γνώμη με του 95% και βάλε του ελληνικού λαού. Απάντηση για Μακεδονία και Κύπρο δεν πήρα.

   Διαγραφή
 9. Μόλις χάσανε 20% και οι 3 βουλευτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάλι υπερεκτιμάτε τους αριθμους σας η ακροδεξιά. Τστστστσ ποτε δεν μαθαίνετε.

   Διαγραφή
  2. ούτε 0,5%...σε 4 χρόνια, στις εκλογές όλα θα τα έχουμε ξεχάσει...

   Διαγραφή
 10. Η παρακμη της κοινωνίας έρχεται να σφραγίσει με αυτό το νομοσχέδιο,καληνύχτα Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η προοδος και δικαιοσυνη της κοινωνίας μόλις ξεκίνησαν με αυτό το εμβληματικό νομοσχεδίο που μας βγάζει από τον Μεσαίωνα επιτέλους. Καλημερα Ελλάδα και καλως ηρθες στον πολιτισμενο κόσμο.

   Διαγραφή
  2. Μεσαιωνα γιατι?
   κανενας δε σε πειραζει απλα εσυ προκαλεις με το να κραζεις.
   αντε με τη καθε τρελη εδω μεσα

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16 Φεβρουαρίου 2024 στις 4:00 μ.μ.

   Και θα συνεχισω να "προκαλω" δηλαδη να ζω ανοιχτα τη ζωη μου οπως εσυ. Απλα τωρα με ισα δικαιωματα στο γαμο οπως επιτασσει η κοινη λογικη και τα ανθρωπινα δικαιωματα.

   Και ναι δυστυχως στη μιζερη ελληνικη επαρχια μεσαιωνας ακομα. Αλλα θα αλλαξουν αυτα.

   Διαγραφή
 11. Μη φωνάζετε ρε όλοι...ένας ένας...άρχισαν να λύνονται τα προβλήματα στη Ελλάδα... τώρα για τα υπόλοιπα κοιμηθείτε λίγο ακόμα και καλό ξημέρωμα.......!!!!!+

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

  Οποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει, είναι α νοητος (χωρίς νόηση)

  Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές εκπροσωπώντας τους πολίτες της Ημαθίας, μεταφέρνε την βούληση τους στην Βουλη.

  Τι,όχι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Πίσω μου τρέχεις μια ζωή, με ένα πιάτο και μια ευχή
  τότε με κράταγες σφιχτά, τώρα κοιτάς από μακριά.

  Μέσα απ` τα δόντια να μιλάς, σ` ακούω σαν τώρα "Μη με σκας"
  "Δε θα σε ανεχτεί κανείς"
  "Θα πας χαμένος, θα το δεις", α, ρε μαμά.
  Ύστερα λόγια στο χαρτί "Συγγνώμη, σ` αγαπώ πολύ"
  "Έίμαι `δω", α, ρε μαμά.
  Ζωγράφιζες και μια καρδιά, με νίκαγες με ζαβολιά
  κι έβαζες πάντα στο πικάπ το δίσκο με το Ave Maria
  Ave Maria.
  Χανόσουνα στη μουσική, εσύ γινόσουν το παιδί
  κι εγώ ένας άγγελος στη γη, να σε προσέχω μια ζωή.
  Τις πόρτες άνοιγες στο φως, να μπει ο ήλιος κι ο θεός
  να μας φυλάει, α, ρε μαμά.
  Τα βράδια ήσουν μια αγκαλιά κι ανάμεσα απ` τα φιλιά
  έκανες τη φωνή λαγού, το λύκο και την αλεπού.
  Και όταν γύριζα αργά "θα σου τα πάρω τα κλειδιά"
  "θα βρεις τις πόρτες πια κλειστές"
  "θα με πεθάνεις, αυτό θες;" α, ρε μαμά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ψηφίσαμε Ν.Δ. και μας βγήκε ΖΥΡΙΖΑ.
  Δεν υπάρχει πλέον η Ν.Δ. όπως την ξέραμε. Έχει μεταλλαχθεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άργησες να το καταλάβεις σαίνι μου. Αλλά όταν ξανάρθουν εκλογές ξέρεις εσύ. ΔΑΓΚΩΤΟ Ν.Δ.

   Διαγραφή
  2. Γιατί οι άλλοι είναι αριστεροί,θα τα έκαναν χειρότερα. Τώρα πόσο χειρότερα με τέτοια φέσια είναι άλλο θέμα , γι'αυτό φέρνουμε νόμους με λοατκι,κολέγια και δεν ξέρω τι άλλο για να ξεχάσουμε τα μεγάλα προβλήματα και να μαλώνουμε.

   Διαγραφή
 15. Ο ύμνος της Ν.Δ.:
  Ζητώ η Ελλάδα, Ζήτω η θρησκεία, Ζήτω η Ν.Δ.

  Τώρα με τον Μητσοτάκη φαίνεται θα ξαναγραφτεί.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακάρι το δευτερο μέρος να εξαφανιστει δια πάντως από τα σλογκαν και την ιδεολογία κάθε κόμματος εν έτει 2024. Φτάνει με την θρησκειολαγνεια.

   Διαγραφή
  2. Η υστερία της μειουμενης ομοφοβικης μειοψηφίας μουσική στα αυτια μας αυτή την ιστορική μέρα. Μια μέρα πραγματικης χαράς για όποιον πιστευει στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οχι μονο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις ομογονεικες οικογένειες που θα έχουν την ίδια προστασια πλεον (σχεδόν) υπό τον νόμο αλλά για κάθε πολιτη που θέλει να ζει σε μια κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών. Μια κοινωνία όπου ο κάθε πολιτης έχει την ελευθερία και το δικαίωμα να συνάψει γάμο και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο προς την ευτυχία και την ολοκλήρωση. Αισθάνομαι πολυ συγκινημένος που επιτέλους η οπισθοδρομική χώρα μας γίνεται μέρος του δυτικού προοδευτικου κόσμου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 174 βουλευτές και βουλευτές που έκαναν πραξη αυτό το καίριο και εμβληματικό νόμο.
   Φυσικά διορθώσεις στο θέμα της τεκνοθεσια θα γίνουν είτε δικαστικά είτε από την επόμενη προοδευτικη κυβέρνηση. Αλλά προς το παρον ας γιορτάσουμε αυτό που έχουμε!

   Καλημερα Ελλάδα!

   Διαγραφή
  3. προδευτικη κυβερνηση ετσι που τη θες ξεχασε το.
   σε 1 χρονο θα εχουμε εκλογες και θα δεις τι θα βγει στη βουλη...
   που ειναι αυτοι που ψηφισαν στις Πρεσπες?
   τα ακρα ερχονται υπομονη.
   και στην Αμερικη αρχισαν να τα γυρνανε κατι τετοια

   Διαγραφή

  4. Ανώνυμος16 Φεβρουαρίου 2024 στις 3:56 μ.μ.

   Ονειρα θερινης νυκτος. Η επομενη κυβερνηση θα ειναι προοδευτικη, οσο και αν ονειρευεσαι συμπραξιες κυβερνητικες Βελοπουλου Νατσιου. Αυτα τα ακροδεξια τσιρκα θα παραμεινουν στο περιθωριο οπου ανηκουν.

   Αυτοι που ψηφισαν την επωφελεστατη για τη χωρα μας συμφωνια των Πρεσπων ειναι αξιωματικη αντιπολιτευση στη βουλη και συντομα ξανα κυβερνηση.

   Διαγραφή
 16. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΤΙΔΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να τα και τα νεοναζιστικά ψεκια του Βελόπουλου χαχαχα

   Διαγραφή
  2. Χαζός είναι.. πού θα βρει 5000 το μήνα ξεκούραστα...έκανε μαθήματα οδήγησης από το πρωί ως το βράδυ για λίγα ψίχουλα

   Διαγραφή
  3. προς τον 2.19
   Αν οποιος δεν ειναι πισογλεντης ειναι ψεκης και νεοναζι,τοτε γενικευοντας και εγω ,οποιος δεν ειναι ομοφοβικος ειναι τρυπιος και αδερφη (ψυχη)

   Διαγραφή
 17. Συγχαρητηρια στους καρεκλατους!! και συγχαρητηρια στον εναν μαγκα της ΗΜΑΘΙΑς!!! ΕΙΝΑΙ ζεστη η καρεκλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Δηλαδή εσείς οι τρεις είστε οι εκπρόσωποι μας στο κοινοβούλιο και ψηφίσατε εσείς στη θέση μας ε;;; Θα μας ξαναδείτε και πάλι στην κάλπη!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περαστικά. Δεν έχουν ανάγκη τις ψήφους σας. Επενδύουν στο μέλλον και στους νέους ψηφοφόρους.

   Διαγραφή
 19. Είμαι σίγουρος πως και ο Δεσπότης μας, θα πράξει αυτό που έκανε και ο Επίσκοπος Εδέσσης με ψήφισμα , ο οποίος ξεκαθάρισε πως τουλάχιστον τέρμα οι τιμητικές θέσεις και η απαγγελία Του Πιστεύω ή της Κυριακής Προσευχής σε όσους πολιτικούς ψήφισαν το νομοσχέδιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο Δεσπότης δεν χαλιέται με την εξουσία

   Διαγραφή
  2. Ο δεσπότης μας καλά θα κάνει να κάτσει στα αυγά του...βοηθήθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ όσο κανένας άλλος...μουγκα λοιπόν

   Διαγραφή
 20. Μπράβο τον Κοτίδη!!!! Θα είναι και ωραίο να βλέπουμε τον Βασίλη για πάντα στη Βουλή!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λατρευω την μειουμενη μειοψηφία των ψεκασμένων ακροδεξιών Βελόπουλου και Νατσιου μας χαρίζετε άφθονο γέλιο!

   Διαγραφή
 21. Πόσοι από εμας που διαμαρτυρόμαστε τώρα, θα το θυμόμαστε στις βουλευτικές εκλογές του 2027 για να μην τους (ξανα) ψηφίσουμε;
  Πολύ φοβάμαι (είμαι σίγουρος) κανένας μας,
  όλοι θα το έχουμε ξεχάσει και όλα καλά, μέχρι το επόμενο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έρχονται οι εθνικές εορτές. Ή αυτοί μέσα στον ναό ή εμείς οι πιστοί. Εκκλησία είναι το σύνολο, κλήρος και λαός, και όχι μόνο κλήρος.

   Διαγραφή
 22. ΝΔ, σύριζα και ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι. Να ξέρει το σαραντα ένα τακατό τι ψηφίζει τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Όπως άλλο Λωζάνη και άλλο Κοζάνη έτσι και άλλο ομοφυλος και άλλο ομοφυλόφιλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Λοιπόν Βεροιώτες...... Ξεκινάμε με τους 3 για εμένα ήδη πρώην Βουλευτές. Δεν σας ψηφίσαμε για να ψηφίσετε τον γάμο που ούτε ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ να αναφέρετε στο πρόγραμμα της ΝΔ. Οπότε απλά και συνοπτικά ΤΕΛΙΩΣΑΤΕ πολιτικά για χιλιάδες Ημαθιωτες. Όσον αφορά τη σχέση σας με την Εκκλησία ο Μητροπολίτης μας θα πράξει τα δέοντα. ΔΕΝ ΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ . Πάμε παρακάτω στο τι σχέση έχει η Εκκλησία γενικότερα με το νομοσχέδιο. Νομίζετε καμία αλλά δεν είδατε σήμερα τι αναφέρουν όλα τα μέσα του Εξωτερικού. Λένε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που ψηφίζει αυτό το νόμο. Γιατί άραγε; Πάμε παρακάτω. Τώρα που κύριοι ΛΟΑΤΚΙ που έχουν ικανοποιηθεί πολιτικά ΟΛΑ σας τα αιτήματα θα σταματήσετε να να μας πρηζετε ότι είστε στο περιθώριο και πόσο απ'έξω σας έχει η κοινωνία; Νομίζετε τώρα ότι λύθηκαν τα προβλήματα σας ενώ στην πραγματικότητα η Συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απέναντι σας ΟΧΙ σαν ανθρώπους και προσωπικότητες όπως λανθασμένα νομίζετε ΑΛΛΑ σαν πολίτες που ζητούν να εφαρμοστούν νόμοι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. Άρα από τη μια μας λέτε σκοταδιστές χριστιανούς που είναι πίσω από τον ήλιο και την επιστήμη και από την άλλοι ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ που δεν δέχεστε την επιστήμη και τη φυσιολογία .

  Υ.Γ. 1.κύριε Βεσυροπουλεσας εύχομαι καλή επιστροφή στο γραφείο σας στην Εφορία Ημαθίας
  2. Κύριε Τσαβδαριδη σας εύχομαι καλή επιστροφή στα δικηγορικά σας καθήκοντα
  3. Κύριε Μπαρτζώκα σας εύχομαι καλή επιστροφή στον κάμπο Ημαθίας νκαι καλή αντάμωση με τους χωριανούς.
  4. Κύριε ΚΟΤΙΔΗ αν και δεν σας ψήφισα εύχομαι πολλές επανεκλογες.

  Υ.Γ.2 οποίος σχολιάσει και με χαρακτηρίσει όπως θέλει.... εύχομαι ξύδι αλλιώς αν δεν του αρέσει το ξύδι μηλοξυδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γελαω με το ποση δυναμη νομιζετε οτι κατεχετε ειλικρινα. Οι βουλευτες θα επανεκλεγουν και αν δεν εκλεγουν αυτοι θα εκλεγουν απλα προοδευτικοτεροι απο τα κομματα της ευρυτερης αριστερας και κεντρο αριστερας.

   Ειστε μια μειουμενοι μειοψηφια καλο μου, μην βαυκαλιζεστε. Η αποδοχη της ισοτητας στους νεους ψηφοφορους αγγιζει το 75 % - 80 %. Η αυξανομενη πλειοψηφια ειναι στην σωστη πλευρα της ιστοριας, σε αντιθεση με εσας.

   Εμεις ακριβως επειδη δεχομαστε την επιστημη και την φυσιολογια στηριζουμε το νομο πλεον του κρατους που μιλαει για ισοτητα. Εσεις, η σκοταδιστικη ακροδεξια, ουτε καν ξερετε τι σημαινουν αυτοι οι οροι δυστυχως.

   Περαστικα, εμεις η πλειοψηφια συνεχιζουμε την μεγαλη γιορτη σημερα για τα ανθρωπινα δικαιωματα !

   Καλη επανεκλογη σε Βεσυροπουλο, Τσαβδαριδη και Μπαρτζωκα και καλο πουλο σε Κοτιδη και λοιπους νεοναζι.

   Περαστικα και παλι !

   Διαγραφή
  2. Α επισης δεν λυθηκαν ολα τα προβληματα των ΛΟΑΤΚΙ ατομων. Πρωτον εχουμε τις ανισοτητες στην τεκνοθεσια που εισηγαγε το χθεσινο νομοσχεδιο. Αυτες θα διορθωθουν ειτε δικαστικα ειτε με νομοθετημα της επομενης προοδευτικης κυβερνησης.

   Δευτερον απαιτειται αμεσα μεταρρυθμιση στο χωρο της παιδειας με την προσθηκη σωστης και συμπεριλιπτικης σεξουαλικης αγωγης στα σχολεια. Προκειμενου να μην βγαλουμε αλλους αμορφωτους πολιτες σε αυτα τα ζητηματα σαν εσενα (για παραδειγμα βλεπε υστεριες για "νομους αντιθετους στη φυση").

   Διαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΑΠΟ "ΠΟΥΛΟ" ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!

   Διαγραφή
 25. Μας αγνοήσατε. Αλλά έχουμε ισχυρή μνήμη. Έχει και στην Ημαθία Ευρωεκλογές. Χαίρετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσεις μας αγνοησατε εμας την κοινωνικη πλειοψηφια. Αλλα και εμεις εχουμε μνημη και θα το δειξουμε στις ευρωεκλογες στηριζοντας τους ανθρωπους που στηριξαν τα ανθρωπινα δικαιωματα. Περαστικα. Αρχισε απο χθες η αντιστροφη μετρηση για την ομοφοβικη εξτρεμιστικη μειουμενη μειοψηφια.

   Διαγραφή
 26. τα ειπες απλα και ΚΑΘΑΡΑ !!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Πολλά μπράβο ΣΤΟΝ Κοτίδη!!!!
  Πως θα πάτε ρε στα χωριά σας ,εσείς 3 ;; δε θα ντρέπεστε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατι να ντρεπονται επειδη στηριξαν στοιχεωδη ανθρωπινα δικαιωματα ως οφειλουν ; Μην σωσουν και τους ψηφισουν οι γεροι στα χωρια, καλα κανουν και επενδυουν στην ψηφο της νεας γενιας.

   Και καιρος Κοτιδης και λοιποι νεοναζι να πηγαινουν σπιτι τους. Αρκετα μας διασκεδασαν με το μισος και την αμορφωσια τους.

   Διαγραφή
  2. Έτσι σε συμφέρει ;; η εύκολη απάντηση σε ότι δεν αρέσει! Αμόρφωτοι, ναζιστής, ομοφυλόφιλικοι,ρατσιστές! Εσείς είστε που τα λέτε! Στην κοινωνία που ζω δεν θέλω ! Στο σπίτι σου και στο κρεβάτι σου κάνε ότι θέλεις!

   Διαγραφή
 28. Απαντήσεις
  1. Ειστε οντως ενα αισχος ολοι στα σχολια. Ξυδακι και περαστικα. Γιορταζουμε σημερα !

   Διαγραφή
 29. Δόξα τω θεώ η ιστορία επαναλάμβανεται οπότε σύντομα θα έρθει ο στρατός και θα αναλάβει τα ήνια χαχαχαχαχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτές όμως αντί να βάλουν τις σφερες στα όπλα, θα λένε οοοο είναι μικρές!!🤣🤣🤣🤣🤣

   Διαγραφή
 30. Δεν τους ενδιέφερε και ποτέ όλο το χωριό , έχουν κάτι κλικες που τους στηρίζουν, οπότε και οι κλικες τους πρέπει να λάβουν κάποιο μήνυμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Καμία δικαιολογία όσοι τους ψήφισαν, είναι συνένοχοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συνένοχοι σε τι στην ισότητα ; Στην δικαιοσυνη ; Στην ισονομία ; ε ναι τότε η πλειοψηφία των πολιτων είμαστε "συνένοχοι" σε αυτά αγαπητα φασισταρια. Και περηφανα "συνένοχοι"!

   Διαγραφή
 32. Ψηφοφόρε,
  Εσυ τους εξέλεξες
  Για να ψηφίσουν τα μνημόνια
  Την φτωχοποίηση σου
  Την ξενιτιά για σένα και τα παιδιά σου
  Την δήμευση της περιουσίας σου από τις τράπεζες
  Την ψήφιση του ονόματος της Μακεδονίας
  Τους γάμους των ομοφυλοφίλων
  Την ακρίβεια
  Την εγκληματικότητα
  Την ανεργία.
  Έλληνα ψηφοφόρε,
  Εσυ τους ψήφισες.
  Καλά να πάθεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Βουλευτές του καλού. Μπράβο σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Οι μεν πανηγυρίζουν οι δε βρίζουν. Μας κυβερνάει ένα κόμμα του 41% όμως στην πραγματικότητα ψήφισαν 4 στους 10 Έλληνες,οπότε εσείς που βριζεται γιατί δε βριζεται το 50% ίσως και παραπάνω που δε ψήφισαν;εσείς πάλι που πανηγυρίζετε σκεφτείτε σε τι κοινωνία θα μεγαλώσουν τα παιδιά που θα αποκτήσετε. Όλοι σας εδώ βρίζετε βουλευτές,Σκόπια, Βελόπουλου και πόσα άλλα άσχετα,αυτά τα δόλια παιδιά που θα βιώσουν τέτοιο πόλεμο ποιος τα σκέφτεται;οπότε όταν μιλάτε για ψήφους,πρώτα βάλτε τας με τους ίδιους τους Έλληνες που δε ψήφισαν και μετά βάλτε τα με όσους ψήφισαν τέτοιους βουλευτές που ψήφισαν την αυριανή κατάθλιψη των παιδιών που θα μεγαλώσουν σε μια κοινωνία μίσους. Το μίσος και η εξυπνάδα τελικά είναι το μόνο ανίκητο προσων που δε νικιέται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ λέω ψήφισαν 5 στους 10.
   Το 41% στους 5 είναι 2.
   Τελικά 2 στους 10 (20%) επί του λαού ψήφισαν Ν.Δ. και κατέχει το 53 % της Βουλής.
   Χίλιες φορές στρατιωτική χούντα και μέσα όλα τα λαμόγια, παρά αυτό το έκτρωμα της κλεπτοκρατίας.

   Διαγραφή
  2. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόμματα. Της αποχής και της απόχης.

   Διαγραφή
 35. πολλα χαιρετισματα και τους τρεις και να τα στειλετε και στον κυριακο να χαρει την επιτυχια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο πρωθυπουργός έφερε αυτή την ιστορική μεταρρυθμίση οπότε προφανως και χαίρεται που περασε επιτέλους. Τώρα εσείς ας καθίσετε να χτυπιεστε.

   Διαγραφή
  2. ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ... ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΣΑΣ ΒΡΕ ΚΊΝΑΙΔΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΤΟ ΧΟΎΙ ΣΑΣ;;;;

   Διαγραφή
 36. Ο κόσμος δεν έχει ντροπή έχει συμφέρον.
  (Τουρκική παροιμία)
  Χρήστος Λουκέρνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και έλεγα δεν θα εμφανιστεί ο επώνυμος ομοφοβικός της σελίδας χαχαχαχα. Η μόνη ντροπή που θα έπρεπε να υπάρχει είναι αυτή που θα έπρεπε να έχετε εσείς με τις νοοτροπίες σας.

   Διαγραφή
 37. Ξεφτίλες τι έκαναν ρε μη χάσουν την καρέκλα.......και δεν ήταν μόνο αυτό άλλα αθόρυβα και ύπουλα ο κολοτούμπας ο Άδωνις μέσα στην αναμπουμπούλα αύξησαν και την συμμετοχή στα φάρμακα για τους ασφαλισμενους 200%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Η Ημαθία στήθηκε με τους λεβέντες που βγάλαμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Και οι Τρεις βουλευτές της ΝΔ τους σκέτη απογοήτευση.Δυστυχώς όλα αυτά θα τα λουστούμε και στα σχολικά βιβλία περί ΛΟΑΤΚΙ και τα παρα φύση.Όλα θα τα παρουσιάζουν φυσιολογικά και άντε να εξηγήσεις το παιδί σου πιο είναι το φυσιολογικό(σωστό).Σε λίγα χρόνια,όχι πολλά θα βλέπουμε τί ανοησία πράξανε όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί που ψηφίσανε με μεγάλη επιπολαιότητα αυτό το παρα φύση νόμο.Δημιουργήσανε ένα σοβαρό πρόβλημα από το πουθενά, από τα τόσα ήδη προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία μας(π.χ. ακρίβεια,δημογραφικό,αγροτικό κι άλλα πολλά).Ένα μεγάλο Κρίμα σε αυτούς που δήθεν μας εκπροσωπούν στη βουλή.Καιρός να πάνε και αυτοί στο 3% και πιο κάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως έχουμε πει το μόνο πραγμα παρα φυση είναι η ομοφοβία σας. Και ναι ελπίζω συντομα να δουμε στα σχολικά βιβλία ενότητες που να μιλουν για την σεξουαλικοτητα και τις διαφορετικές μορφές οικογένειας. Καιρός είναι. Ακριβώς επειδή εσυ δεν μπορείς να εξηγήσεις στο παιδι σου (που πιθανον να είναι και ΛΟΑΤΚΙ) ότι ο σεξουαλικος προσανατολισμος διακρίνεται από φυσική ποικιλομορφια όπως τόσο χαρακτηριστικά του ανθρώπου αναλαμβάνει το σχολείο να το κάνει και να του εξηγήσει την επιστημονική αλήθεια.
   Σε λίγα χρόνια δεν θα έχει συμβεί τίποτα όπως στις δεκάδες χώρες που ψήφισαν ισότητα στο γάμο. Απλά η κοινωνία μας θα έχει γίνει λίγο πιο δίκαιη και σωστή.

   Περαστικά - είστε μια αδυναμη αμορφωτη μειουμενη μειοψηφία μίσους. Το μέλλον ανήκει σε εμάς την νέα γενιά που στηρίζουμε δυναμικά την προοδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιστορική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα και μέρα μεγάλης γιορτής! Και οι βουλευτές που με θάρρος ψήφισαν ναι θα ανταμειφθούν από τους σωστους πολιτες. Περαστικά και παλι

   Διαγραφή
  2. συγκρίσεις ανθρωπους με αμοιβάδες ρε βακτήρια και κατωτέρους ζωικους οργανισμους για να πείσεις πρώτα τον εαυτό σου οτι ...δεν έχεις θεμα;;;; ανοιξτε ρε καραγκιοζηδες κανεναλεξικο απο τα αρχαια μεχρι και τα συγχονα να δειτε πως σας ονομαζουν και τι σημαινει γαμος ενωση γαμετες οικος-γενεια απογονοι κτλ.
   Ο tempora, o mores. βρήκατε (ξεφτίλες στημένους,υποκινουμενους ) πολιτικούς παγκοσμίως και τα κανετε!
   ΡΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ!

   Διαγραφή
 40. Σχεδόν 100 σχόλια και συνεχίζεται η ομοφοβική υστερία των ακροδεξιών. Απολαυστικό. Ανάμεσα στους σημερινους πανηγυρισμους σας καλό είναι να γυρνάμε που και που σε τέτοιες σελίδες για να θυμόμαστε ότι ακόμα εχουμε δρόμο σε ότι αφορά την σωστή μόρφωση σε ζητήματα σςξουαλικου προσανατολισμου. Να θυμόμαστε ποσο μίσος και αμορφωσιά υπάρχει εκεί έξω ειδικά στην επαρχία και να μην επαναπαυομαστε αλλά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Για κάθε ΛΟΑΤΚΙ νέο που μεγαλώνει σε περιβαλλον με γονείς σαν τους σχολιαστές παραπανω πρεπει να αγωνιστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Αφού πιστεύετε ότι ήσαστε τόσο καταπιεσμένη και δεν έχετε ισότητα εδώ στην Ελλάδα τότε γιατί δεν πάτε στο εξωτερικό.
  Όπως ΙΡΑΝ, ΙΡΑΚ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΆΝ Η ΣΑΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ έχουν τον τρόπο τους να σας βγάλουν από την καταπίεση που δέχεστε και έχετε με σιγουριά την ισότητα που αναζητάτε έχουν τον τρόπο τους όπως ξέρετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Από πότε η διαφορετική άποψη είναι μίσος και ομοφοβία δεν το κατάλαβα ποτέ! Λοιπόν ετεροφοβικοι για να τελειώνουμε :
  1. Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα σας.
  2. Σταματήστε τις μπούρδες για το ότι εμείς είμαστε η μειοψηφία και κάθε μερα που ξυπνάμε σκεφτόμαστε εσάς.
  3. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το δημογραφικό ΑΡΑ και το πώς θα φέρουμε παιδιά στον κόσμο.
  4. Περιμένω να διοργανωθεί φόρουμ και να καθίσουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με τους μουσουλμάνους για ανταλλαγή απόψεων και για να προχωρήσει και η πολυγαμία. (Αν δεν είναι κότες οι ΛΟΑΤΚΙ).


  Υ.Γ. Και για να γελάσουμε λίγο.... δηλαδή μπορεί να υπάρξουν Έλληνες σε λίγο καιρό με 2 πεθερές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Γιατί δε λένε ποιος ψιφησε τη? θα έρθουν και οι επόμενες εκλογές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.
  Τώρα θα διεκδικήσουν και οι κτηνοβάτες γάμο με τα ζώα, οι παιδόφιλοι τα δικαιώματά τους, θα επιστρέψουν γάμο μεταξύ μοναχών με μοναχές, αιμομιξίες και ό,τι άλλο επινοήσουν τα διεστραμμένα μυαλά τους.
  Αν δεν το πήρατε χαμπάρι είμαστε στην εποχή της ολικής επανεκκίνησης του Κλάους Σβαμπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Αν ήθελαν ας μην ψήφιζαν...θα άνοιγε η πόρτα από το μαντρί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ζητώ η βλακεια πλέον σε αυτή την χώρα,όσο πιο βλακας τόσο πιο ψηλά ανεβαίνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Πολύ ωραία η φωτό στην αρχή του άρθρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Αφού το Ελληνικό Σύνταγμα λέει να ψηφίζουν κατά συνείδηση, έτσι έκριναν και για αυτό θα κριθούν από το Λαό. Αλλού είναι το μεγάλο ζήτημα: Τρείς ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2015 ( 22 Δεκεμβρίου ) πέρασε κσκήν κσκώς το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Τότε ο κ. Βεσυρόπουλος καταψήφισε και οι ψηφοφόροι του χάρηκαν. Τώρα ( 15.2 2024) πρώτος-πρώτος υπερψήφισε το ''γάμο-καρνάβαλο''. Ποια από τις δύο ψήφους ήταν σωστή; Δεν γίνεται βάσει Λογικής να είναι και οι δύο ταυτοχρόνως διότι αυτό θα το διδάσκουν στις Πολιτικές Επιστήμες ως ''Κωλοτούμπα''. Σωστά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Αν ΝΔ και οι βουλετες της βασίστηκαν στις ψήφους των ΛΟΑΤΚΙ /ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΩΝ στις εκλογές θα νοιώσουν στο πετσί τους τι ἐστί ΠΟΥ...ΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ