Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κοτόπουλο cordon bleu στο τηγάνι


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Τα φιλέτα cordon bleu γράφουν περίπου 1 αιώνα ιστορία με πρώτη καταγωγή την Ελβετία και μετέπειτα καταγραφή τη Νέα Υόρκη, μοιάζουν με γεμιστά σνίτσελ.

Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε την κλασική αυθεντική συνταγή για κόρντον μπλου που θα λατρέψουν λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο
4 φέτες ζαμπόν (ή και μπέικον)
4 φέτες κασέρι τύπου gouda
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο αλεύρι, λίγο ελαιόλαδο
2 αυγά χτυπημένα
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τα φιλέτα μας οριζοντίως. Τα τοποθετούμε σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάμε λίγο με σφυράκι να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε, απλώνουμε από μια φέτα ζαμπόν και μια κασέρι σε κάθε φιλέτο, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και πιέζουμε καλά να κολλήσουν οι άκρες. Πουδράρουμε εξωτερικά με λίγο αλεύρι, βουτάμε στο αυγό και τέλος πανάρουμε στη φρυγανιά. 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα φιλέτα και από τις δυο πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Tips: αντί για κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό ή και μοσχάρι.

Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ