Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Άξιος-Άξιος» φώναζαν στον Μητροπολίτη Κίτρους - Είπε «ΟΧΙ» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ζήτησε από τους Βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο - 
«Όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία» 

Ενημερωτική εκδήλωση για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διοργάνωσε, το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα. Ομιλητής ήταν ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος ενημέρωσε τους πιστούς για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις αυτού του νομοσχεδίου στην κοινωνία.

Όπως αναφέρει ο odelalis.gr, η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως, με πλήθος πιστών να παρακολουθεί. Ο Μητροπολίτης Γεώργιος ανέλυσε τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην παραδοσιακή οριοθέτηση του γάμου, καθώς και την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα. 

Παρουσίασε τα διάφορα επιχειρήματα και τις αντιδράσεις που προκαλεί το εν λόγω νομοσχέδιο. Κατέστησε σαφές ότι η Εκκλησία είναι αντίθετη στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καλώντας τους Βουλευτές Πιερίας να μην το ψηφίσουν. Εντός του Ναού βρέθηκε και ο Βουλευτής Πιερίας της ΝΙΚΗΣ κ. Κομνηνός Δελβερούδης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Μητροπολίτης έλαβε θερμές αντιδράσεις από τον κόσμο. Τη στιγμή της αποχώρησής του από τον ναό, πολλοί πιστοί τον εξύμνησαν και τον φώναζαν «ΑΞΙΟ»! 

 Το σύνθημα «όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία» ακούστηκε στα προπύλαια του ναού, θυμίζοντας τις αντιδράσεις που υπήρχαν πριν πέντε χρόνια, κατά την περίοδο των διαδηλώσεων που γινόταν κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πριν την έναρξη της ομιλίας του κ. Γεωργίου, πολίτες και ιερείς ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τον Ναό, κρατώντας πανό κατά του επικείμενου νομοσχεδίου.

28 σχόλια:

  1. Μπράβο τους ξύπνησαν και οι παπάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αγάπη κάνει την οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και με την ...ντουλάπα! με ότι και αν ειναι;;;;

      Διαγραφή
  3. Μπράβο στον μητροπολιτη Κατερίνης.καλά τα είπε.μπραβο κα στον λαό της Κατερίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζευονται οι ομοφοβικοι σκοταδιστες να συγχαρουν ο ενας τον αλλον. Ποσο χαιρομαι που θα ζησετε να δειτε την ισοτητα και την προοδο των ανθρωπινων δικαιωματων να γινεται πραγματικοτητα δεν λεγεται.

      Διαγραφή
    2. Πόσο θα λυπηθούμε όλοι όταν θα καταλάβουμε οτι σιγά σιγά μας μετέτρεψαν σε σούπα - χυλό της ανθρωπότητας!!!

      Διαγραφή
  4. Βλεπω η λογοκρισια καλα κρατει. Γιατι ποσταρετε μονο ομοφοβικες αποψεις ;

    ΝΤΡΟΠΗ στον συγκεκριμενο σκοταδιστη και τα προβατα του, ντροπη στον σκοταδισμο εν ετει 2024 ! Ζητω τα ανθρωπινα δικαιωματα και η ισοτητα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όποιος δεν έχει επιχειρήματα καταφεύγει στους χαρακτηρισμούς. Μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα και δεν σέβεσαι την ελευθερία της έκφρασης.ΖΦ

      Διαγραφή
    2. Αύριο μεθαύριο θα ζητάνε κάποιοι και γάμο με τον Η/Υ τους για να αισθάνονται την ισότητα! Δεν έχει τέλος ο κατήφορος!

      Διαγραφή
    3. Ανθρώπινο δικαίωμα το να είσαι ομοφυλόφιλος , ετεροφυλόφιλος ή ότι φιλοφιλος θέλει να είναι ο καθένας. Όπως και ανθρώπινο δημοκρατικό δικαίωμα είναι να λέει ο καθένας την γνώμη του. Όταν το 90+% είναι ετεροφυλόφιλοι και έχουν γνώμη,τότε θα ποσταρονται και εννιαπλασιες γνώμες αντίθετες,αυτό είναι λογοκρισία;μήπως σκοταδισμός; Ποιος αρνήθηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων; Γάμος είναι ετεροφυλόφιλικη σχεση από παλαιοτατων χρόνων με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις. Το σύμφωνο συμβίωσης αν δεν αρέσει ,υπάρχει βαμος ή ο δαμος ή δεν ξέρω τι; με δικαιώματα και υποχρεώσεις που θα αποφασιστούν από την πολιτεία και τους ενδιαφερόμενους. Όσο για τα παιδιά ότι ισχύει για τις ετεροφυλόφιλικες οικογένειες όταν τα παιδιά είναι από άλλον γονέα. Στο γάμο έχουμε μητέρα και πατέρα ,στον πχ δαμο έχουμε γονέα 1 και γονέα 2. Φασισμός και σκοταδισμός στο γάμο να έχουμε γονέα 1 και γονέα 2.

      Διαγραφή
    4. Μικρα λαθάκια αλλά κλασσικα της αμορφωσιάς του ελληνα σε αυτά τα ζητήματα. Ο σεξουαλικος προσανατολισμος δεν είναι "δικαίωμα" είναι φυσικό χαρακτηριστικο. Ο σεβασμός του κάθε πολιτη ανεξαρτήτως σεξουαλικου προσανατολισμου είναι δικαίωμα και υποχρέωση. Δευτερον, η ομοφοβία δεν αποτελεί γνώμη. Εμπεριέχεται στη σχετική νομοθεσία για την ρητορική μίσους και είναι ποινικο αδίκημα όπως ο ρατσιστικός η σεξιστικές η μισαλλοδοξος λόγος. Μάθετε να ξεχωριζετε ελευθερία λόγου και ρητορικη μίσους. Τρίτον, δεν είναι ολοι οι ετεροφυλοφιλοι ομοφοβικοί σαν εσενα. Η πλειοψηφια στηρίζει τα ανθρωπινα δικαιώματα.Τεταρτον η ισότητα στο γάμος ποτελει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το "κάτι το κάνουμε πολλα χρονια" δεν αποτελεί δικαιολογία. Όλοι οι θεσμοί εξυγχρονιζονται για να ανταποκριθούν στις κοινωνικές ανάγκες. Πέμπτον, τα παιδια των ομόφυλων ζευγαριών οφείλουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παιδια ετεροφυλων ζευγαριών. Τα περι γονέα 1 και γονέα 2 δεν με αφορουν. Ας γράφει το πιστοποιητικο γέννησης μητέρα και μητέρα η πατερας και πατεραε αν αυτό κάνει εσας και τους βουλευτές της ΝΔ να αισθάνονται καλυτερα.

      Διαγραφή
    5. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΝΟΙΑ ΓΑΜΟΥ ( ΠΑΙΔΙΩΝ) ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΑΤΟΜΑ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΛΛΑ ΓΑΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ;

      Διαγραφή
    6. 5:58 αν το κείμενο είναι απάντηση στον 4:24 τότε τα περί αμορφωσιας,φυσικού χαρακτηριστικού και στο τέλος δικαίωμα και υποχρεωση γυρίζουν στο σεβασμό του κάθε πολιτη. Αν έχεις άλλη γνώμη είσαι ομοφοβικός ( μακριά από μένα η ομοφοβία ), αλλά το πρόβλημα των " ιδιαίτερα άλλων" να το φορτώνεις σε όλους είναι ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΑ. Όσο για τους γονέα 1 ,γονέα 2 ,ίσως στο μέλλον να υπάρχει και γονέας 3 μπορεί και 4 θα πρέπει να σε αφορά, μορφωμένος άνθρωπος ΛΕΣ ότι είσαι. Σημ .ούτε ΝΔ είμαι ούτε ακροδεξιός αλλά αριστερός ΣΚΕΠΤΩΜΕΝΟΣ.

      Διαγραφή
    7. Γελαω με το σκεπτομενος αληθεια. Για πες μας σκεπτομενε οι δεκαδες χωρες ολου του κοσμου που εχουν θεσμοθετησει ισοτητα στο γαμο και την τεκνοθεσια τι παθανε ; Περαν του οτι ενισχυθηκε ο θεσμος της οικογενειας.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος 31 Ιανουαρίου 2024 στις 4:12 μ.μ.εχεις δικός δεν έχει τέρμα ο κατήφορος αν κρίνω από το ότι υπάρχουν ακόμα "απόψεις" σαν τις δικές σου. Ευτυχώς η κοινωνία και η πολιτεια κινείται προς την σωστή κατεύθυνση στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ...΄΄ανθρώπινο διακαίωμα΄΄ ο γάμος ομοφυλοφίλων. Δεν υπάρχει καμμία τέτοια γνωμοδότηση κανενός Ευρωπαϊκου δικαστηρίου περί ''γάμου''. Η επιθυμία και η παρέκκλιση δεν θεμελιώνουν νομικά δικαιώματα. Για αυτό και δεν έχει επιβληθεί από την Ευρωπαική Ένωση. Αν σε κάποιες χώρες προαιρετικά το νομοθέτησαν το έκαναν για άλλους λόγους, και φυσικά όχι νομικούς. ΄

      Διαγραφή
    2. Ειναι Ο ΟΡΙΣΜΟΣ του ανθρωπινου δικαιωματος. Ισοτιμια και ισοπολιτεια χωρις διακρισεις με βαση προστατευομενα χαρακτηριστικα. Η μονη παρεκκλιση οπως ειπαμε ειναι η δικη σας, ονομαζεται ομοφοβια και ειναι ψυχικη διαταραχη. Η ομοφυλοφιλια αποτελει φυσιολογικη μορφη σεξουαλικου προσανατολισμου αποτελεσμα της ποικιλομορφιας που παρεχει η φυση σε διαφορες εκφανσεις της. Ειναι στοιχειωδες θεμα ανθρωπινων δικαιωματων και συντομα θα γνωμοδοτησουν και επ αυτου και τα ευρωπαικα δικαστηρια οπως εκανε και το αμερικανικο ανωτατο δικαστηριο το 2015. Και δεν ειναι "καποιες χωρες" ειναι το συνολο του ανεπτυγμενου κοσμου οπου νομοθετηθηκε ως θεμα στοιχειωδους ισοτιμης μεταχειρισης απεναντι στο νομο ανεξαρτητως σεξουαλικου προσανατολισμου. Το ιδιο θα γινει και εδω, ο ουρανος δεν θα πεσει στο κεφαλι σας και απλως καποιοι συμπολιτες σας θα αποκτησουν ισα δικαιωματα. Αυτα. Αντε και περαστικα.

      Διαγραφή
    3. Η ομοφυλοφιλια αποτελει αποκλιση και δεν μπορει να εχει σχεση με το ΓΑΜΟ αλλα μπορει εαν θελει το καθε κρατος να ορισει ενα αλλο ειδους σχεση ενωσης για αυτα τα ατομα.

      Διαγραφή
    4. Η μονη αποκλιση ειναι η ομοφοβια σας. Η ισοτητα στο γαμο ερχεται και εσεις καθιστε να χτυπιεστε. Αυτα με τις διακρισεις και τα αλλα ειδη ενωσης αλλου, εδω μιλαμε για ισοτιμια και ισονομια.

      Διαγραφή
    5. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΣΤΕΦΑΝΑ ΩΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ!

      Διαγραφή
  6. Ας νομοθετήσουν ότι και ο γάιδαρος πετάει!
    Αν κάνουν γάμο ουσιαστικό - κυριολεκτικό, με το νόημα της λέξης οι ΛΟΑΤΚΙ, άλλο τόσο θα πετάξουν και οι γαιδάροι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
    ΟΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΩΝ... "ΟΜΟΡΦΩΝ" ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ .
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κανένα ανθρώπινο δικαίωμα ή ατομικό πάνω από το συμφέρον του Έθνους.

    Τέλος τα παραμύθια.

    Δεν θα χαθεί η Ελλάς για να εχει δικαιώματα ο κάθε αισχρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ