Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Όλοι διαφορετικοί - όλοι ίσοι»: Δράση του ΕΕΕΕΚ Βέροιας στην πλατεία Δημαρχείου για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας


Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 ο προαύλιος χώρος του Δημαρχείου Βέροιας γέμισε χρώματα και χαρούμενες φωνές! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βέροιας διοργάνωσε εκδήλωση συνύπαρξης σχολείων της ευρύτερης περιοχής με θέμα τη διαφορετικότητα.


Στην εκδήλωση πήραν μέρος με φυσική παρουσία το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου, το 2ο Δημοτικό σχολείο Μελίκης, το 2ο Γυμνάσιο Βέροιας, το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας, το 5ο Γυμνάσιο Βέροιας και το Ενεεγυλ Βέροιας.


Παράλληλα με έργα και κατασκευές οι οποίες έγιναν τις εβδομάδες που μας πέρασαν στην εκδήλωση συμμετείχαν το Εεεεκ Νάουσας, το 2ο Δημοτικο Σχολειο Μακροχωρίου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.


Υποστηρικτές και ψυχή αυτής της γιορτής ήταν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες με τον τεχνικό σύμβουλο τον Αλέξανδρο Καραιωσήφ και τους αθλητές του σωματείου Εν Σώματι Υγιεί - Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας, Γαλανούδη Ελισσαίο (Στίβος /F43) και Τσιάμη Θεολόγο (Επιτρ. Αντισφαίριση /ΤΤ8), Τα Παιδιά της Άνοιξης.

Σημαντική η προσφορά εθελοντών, χωρίς την παρουσία των οποίων τίποτα δε θα είχε την αντίστοιχη επιτυχία: Αθηνά Ευθυμιάδου, 8η ΤΟΜΥ Δ.Βεροίας - Καλλιθέα, Κέντρο Υγείας Βέροιας, 11η ΤΟΜΥ Βέροιας, Κ. Κοινότητας Δ. Βέροιας με Παράρτημα Ρομά, Κοινωνικοί Λειτουργοί Ν. Ημαθίας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, η αντιδήμαρχος παιδείας Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Ηλίας Τσιφλίδης, ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Ημαθίας Σάκης Αλατζόγλου, η Διευθύντρια του ΚΕΔΑΣΥ Ημαθίας Ελένη Τέτου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Γεωργια Μπατσαρά.

Σε αυτό το αντάμωμα της ζωής με τη διαφορετικότητα δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν οι ομοιότητες όλων μας. Άλλωστε το μήνυμα που συντροφεύει τις φετινές μας δράσεις είναι «Είμαστε κομμάτια του ίδιου παζλ». Η διάχυση αυτού στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο συμβάλλει στη δημιουργία ενός πλαισίου αποδοχής της διαφορετικότητας και αποκαλύπτει ότι τα άτομα με αναπηρία δεν είναι απλώς αποδέκτες βοήθειας αλλά και πολύτιμα μέλη της κοινωνίας μας με μοναδικές κλίσεις και ταλέντα.

Δείτε φωτογραφίες:


























1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ