Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αλλαγές στην αντικειμενική αξία των ακινήτων στην Ημαθία - Δείτε σε ποιες περιοχές

Στην επόμενη φάση της μεταρρύθμισης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών βάζοντας στο χάρτη των αντικειμενικών αξιών πάνω από 2.000 περιοχές της χώρα το 2024.

Την ίδια ώρα στα «σκαριά» βρίσκεται το νέο πληροφοριακό σύστημα μέσω του οποίου θα γίνεται αυτόματα η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των εμπορικών τιμών. 

Το σύστημα αναμένεται να ενεργοποιηθεί το 2025 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο, παρά την άνοδο που καταγράφουν οι τιμές των ακινήτων στην αγορά, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο έτος σε αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες.

Το 2024 θα υπάρξουν μόνο στοχευμένες διορθώσεις σε δήμους που έχουν υποβάλει ενστάσεις και θα «τρέξει» η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε 2.167 περιοχές σε όλη τη χώρα.

Στη λίστα με τις περιοχές που θα αποκτήσουν για πρώτη φορά αντικειμενικές αξίες στην Ημαθία περιλαμβάνονται το Σέλι, το Πλατύ, η Βεργίνα, η Νέα Νικομήδεια και ο Άγιος Γεώργιος.

3 σχόλια:

  1. Η Καστανιά και το Ξηρολίβαδο έχουν αντικειμενική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουν μόνιμους κατοίκους κάτω από 100 άτομα. Δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειμαστε για αγορες ακινητων. Αν το ενοικιο του διαμερισματος 100τμ ειναι 300 ευρω το μηνα κατοικει και δουλευει το ζευγαρι με συμφωνο συμβιωσης ετσι δεχομαι υπο ορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ