Ο Τάσος Μπαρτζώκας επικοινώνησε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και έθεσε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες της Ημαθίας αλλά και άλλων Νομών.
Συγκεκριμένα, ενώ βάσει της υπ’ αριθμ. 1313/178948 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Τ. Β’ 3777/09-06-2023) υποχρεούνται οι καλλιεργητές να έχουν ολοκληρώσει τη συγκομιδή και το όργωμα των χωραφιών τους έως 15/11 κάθε έτους, φέτος αυτό δεν είναι εφικτό σε όλες τις περιπτώσεις. Κι αυτό, διότι λόγω της ξηρασίας που επικράτησε παρατεταμένα τους θερινούς μήνες, καθυστέρησε η όλη διαδικασία και τελικώς και η συγκομιδή σε κάποιες καλλιέργειες.
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις πολλαπλές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που και σε αυτή την περίπτωση είναι η αιτία του προβλήματος. Ακριβώς σε αυτή τη βάση, ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε πως οι αγρότες βρίσκονται σε δεινή θέση, γιατί είναι αδύνατον να ολοκληρώσουν το όργωμα των καλλιεργειών τους έως τις 15/11 εξαιτίας ανωτέρας βίας και όχι δική τους ευθύνης.
Από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα στο Υπουργείο, καταβάλλεται προσπάθεια να εξευρεθεί μία κατάλληλη λύση για τους καλλιεργητές. Ο Τάσος Μπαρτζώκας αποτελεί σύμμαχο του αγροτικού κόσμου στην προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού τομέα.
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών η Δόμνα Τσιμόγλου. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2025 και ώρα 5.2ο μ.μ. από
-
Την απομάκρυνση του drone που έχει τοποθετηθεί στο Σέλι για λόγους πυρασφάλειας του ορεινού όγκου ζητούν με επιστολή τους προς το
-
Είναι μύθος ή όχι που λέμε συνέχεια ότι είμαστε 60.000 - Τι λένε τα επίσημα στοιχεία;
-
Βουτιές σε κρυστάλλινα νερά και διασκέδαση σε υπέροχα καφέ, μπαρ και εστιατόρια
-
Περιπολικό της Τουρκικής αστυνομίας τον μετέφερε στην ελληνική πλευρά των συνόρων - Δηλώθηκε ως ανεπιθύμητος!
-
Τροχαία ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Αυγούστου στην Εθνική Οδό στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης - Ημαθίας - Πέλλας.
-
Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Γαρέφι Αλμωπίας η είδηση του θανάτου του Χαράλαμπου Τουρλάκη. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την
-
Επικεφαλής των μέτρων ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Καλογερόπουλος
-
Δυστυχώς όμως, για εκείνην, ο νέος έρωτας αποδείχθηκε απατεώνας και της έφαγε όλα τα λεφτά
-
Χρόνια πολλά σε όλους! Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα, το «Πάσχα του καλοκαιριού»