Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μήπως έπαιζες κι εσύ μπάλα στην ΑΕΠ;

Όταν οι ακαδημίες των Ποντίων Βέροιας ήταν πρότυπο για όλη την Ελλάδα

Μπορεί η Βέροια να είναι ο αθλητικός σύλλογος που γνωρίζει ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός χάρτης, καθώς έχει παίξει αμέτρητες φορές στην Α' Εθνική, ωστόσο υπάρχει μια ομάδα από την Ημαθία που στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε τρελάνει τους ποδοσφαιρόφιλους και είχε βγάλει παικταράδες από τις ακαδημίες της. 

Ο λόγος φυσικά για τους Πόντιους Βέροιας, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσίας σ' όλο το πανελλήνιο, την δεκαετία του 1990, τόσο για την εξαιρετική τους ομάδα, όσο και για τα ταλέντα που έβγαζαν από τις ακαδημίες τους. 

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς και τι να ξεχάσει; Τον Νταμπίζα, τον Ατματζίδη, τον Γελαδάρη, το Νινιάδη, τον Καφέ και τόσους άλλους που έπαιξαν σε κορυφαίο επίπεδο σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Εκεί στα γηπεδάκια της Ραχιάς συμμετείχαν εκατοντάδες Βεροιωτόπουλα, που δοκίμαζαν την τύχη τους από τις μικρές ηλικίες, με τους γονείς να ονειρεύονται πως μια μέρα θα τους καμαρώσουν στην πρώτη ομάδα. Άλλοι τα κατάφεραν κι άλλοι πάλι όχι. Αυτό όμως έχει πολύ μικρή σημασία. Γιατί ο αθλητισμός σημαίνει υγεία, μακριά από ναρκωτικά και άλλες εξαρτήσεις! Αυτό ήταν το πιο σημαντικό...

Aξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και σήμερα γίνεται τρομερή δουλειά στις ακαδημίες του Στέφανου Γαϊτάνου, με πολλά μικρά παιδιά να μαθαίνουν την τέχνη της στρογγυλής θεάς από έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ