Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το χωριό της Πιερίας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα

Ο Πλαταμώνας στην Πιερία είναι από τα μέρη που χαρακτηρίζονται ως «παντός καιρού» και αυτό γιατί έχει το μεγάλο ατού να είναι παραδομένος στην υπέροχη φυσικά αγκαλιά του Ολύμπου και στα «πόδια» του να απλώνονται τα νερά του Αιγαίου. Για εκείνους, δε, που αυτήν την περίοδο δεν ξέρουν τι να προτιμήσουν, βουνό ή θάλασσα, αποτελεί ιδανική επιλογή καθώς προσφέρει και τα δύο.

Από τους προορισμούς του νομού που ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας κυριαρχεί στις επιλογές του κοινού ο Πλαταμώνας, σε απόσταση 40 χλμ. από την Κατερίνη, στο νότιο τμήμα του νομού. Σύμφωνα με την παράδοση η ονομασία του οφείλεται στους πολλούς πλατάνους που βρίσκονται στην περιοχή ή στις πλατιές αμμουδιές των ακτών του.

Κι αν φημίζεται ότι βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, του μεγαλύτερου βουνού της Ελλάδας, μπροστά του έχει το Αιγαίο. Με ατού του, λοιπόν, τον ιδανικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας ενδείκνυται ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα για όσους θέλουν να συνδυάσουν και τα δύο.

Με τον επιβλητικό Όλυμπο να λειτουργεί ως φυσικό σκηνικό, η παραλία του Πλαταμώνα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και για αμέτρητους τουρίστες που επιλέγουν τον Πλαταμώνα για τις διακοπές τους.

Το πολυφωτογραφημένο Κάστρο του Πλαταμώνα

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατά του το περίφημο κάστρο του Πλαταμώνα, πολύ κοντά στο χωριό, το οποίο είναι χτισμένο στη θέση οχυρωμένης πόλης της Μεσοβυζαντινής περιόδου, κοντά στη σημερινή κωμόπολη του Πλαταμώνα, με τον κεντρικό πύργο του να δεσπόζει πάνω στην Εθνική Οδό. Ο επισκέπτης εκτός από το κάστρο μπορεί, επίσης, να δει την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία κατά την Τουρκοκρατία είχε μετατραπεί σε τζαμί.

Ο Πλαταμώνας, μάλιστα, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό ορμητήριο για εξερεύνηση της γύρω περιοχής και την γνωριμία με τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, το Λιτόχωρο και την Σκοτίνα, αλλά και τις υπόλοιπες παραλίες του νομού όπως οι Γρίτσα, Βαρικό, Πλάκα (επίνειο του Λιτόχωρου) με την θέα τους από την μια πλευρά να βλέπει τον Θερμαϊκό κόλπο και από την άλλη τον επιβλητικό Όλυμπο.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Εμείς εδώ στη Βέροια τουριστική ανάπτυξη εννοούμε, συμμετοχή σε εκθέσεις, φιλοξενία κούτρα φαΐ σε ξένους δημοσιογράφους, φυλλάδια διαφημιστικά, app στα κινητά, αλλά το προϊόν που πουλάμε;
    Διαφημιζουμε κάτι, που δεν έχουμε επενδύσει χρήματα-έργα υποδομής σε αυτό.
    Είναι πιο φτηνό το φυλλάδιο και φιλοξενία 10 ατόμων, από το να οργανώσεις να κάνεις μελέτες και να χώσεις χρήμα σε υποδομές που θα προσελκύσουν τον τουρίστα.
    Μέσα στη Βεροια, το τελευταίο έργο μετάαπο αυτά που έκανε ο Χασιωτη πριν 25 χρόνια, είναι το συντριβάνι στην Εληα.
    Α, συγγνώμη ξέχασα και το ασανσέρ με τις κυλιόμενες στη Στράτου.
    Λάμπρο δείγμα γνώσεων και ικανότητας της δημοτικής αρχής όσον αφορά τον τουρίστα.
    Ούτε Βουνό εκμεταλευτηκαμε, ούτε Αλιάκμονα, ούτε Τριποταμο.

    Τι θα αλλάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ