Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποιος είναι ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού;


Γράφει η Βασιλική Διάλλα, Κοινωνιολόγος - Ειδική Παιδαγωγός, υπεύθυνη του «Δεσμός»


Η Βασιλική Διάλλα, Κοινωνιολόγος - Ειδική Παιδαγωγός, με εξειδίκευση στην παιδοψυχολογία και τη σχολική ψυχολογία, ίδρυσε και διατηρεί στο κέντρο της Βέροιας τον «Δεσμό».

Ο «Δεσμός» είναι δίπλα σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. Σε αυτόν εδώ τον χώρο δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να εξελίξουν την δυναμική τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.


Ποιος είναι ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού;

Ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού είναι να παρέχει διδασκαλία και υποστήριξη στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, να αναπτύσσει και να εφαρμόζει εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και να συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης και άλλους επαγγελματίες για να διασφαλίσει ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση.

Δεσμός

Στόχος μας είναι τόσο η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των δυσκολιών όσο και η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τους. Κάθε πρόγραμμα παρέμβασης προσαρμόζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά και την ηλικιακή ομάδα. Τα προγράμματα παρέμβασης ακολουθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα λειτουργίας ενώ παράλληλα αξιοποιείται ένα θεραπευτικό πλαίσιο επιστημονικής βάσης.


Στον ζεστό, καλαίσθητο και φιλόξενο χώρο που διατηρεί, η Κοινωνιολόγος - Ειδική Παιδαγωγός Βασιλική Διάλλα προσφέρει τις υπηρεσίες της με αγάπη στην ειδική αγωγή και με εξατομικευμένα προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Παρέχονται υπηρεσίες:

• Μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησια, δυσορθογραφια)
• Καθημερινή μελέτη
• Συναισθηματικές διαταραχές
• Αξιολόγηση μέσω σταθμισμένων αξιολογητικών εργαλείων
• Παιδικό ιχνογράφημα
• Σύνδρομο down
• Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ)
• Εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης
• Διαταραχές αυτιστικού φάσματος
• Διαταραχές συμπεριφοράς
• Αυτονόμηση και κοινωνικοποίηση

Βιογραφικό Βασιλικής Διάλλα


Η Βασιλική Διάλλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ειδικής διαπαιδαγώγησης στη Βέροια.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος επιπέδου Μάστερ στην Ειδική Εκπαίδευση της Σχολής Επιστημών της Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick.

Με βάση το Καταστατικό της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών είναι τακτικό μέλοτ αυτής και φέρει την επιστημονική και επαγγελματική ιδιότητα του Ειδικού Παιδαγωγού.

Έχει μετεκπαιδευτεί στην Παιδοψυολογία μέσω του ετήσιου προγράμματος επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σχολική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Πατρών και στις Ψυχολογικές Προσεγγίσεις του Παιδικού σχεδίου του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Είναι πιστοποιημένη χορηγήτρια του Αθηνά Τεστ διάγνωσης δυσκολιών μάθησης και πιστοποιημένη συνεργάτης του «εργαλείου διεπιστημονικής ομάδας για την αξιολόγηση του επιπέδου λειτουργικότητας παιδιού στο φάσμα του αυτισμού», ΕΔΑΛΦΑ.

Κατέχει πιστοποιημένη επάρκεια επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε πρόγραμμα υποστήριξης και παρέμβασης στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και πιστοποιημέη επάρκεια στην αξιολόγηση και σε τεχνικές παρέμβασης στην δυσλεξία.

Έχει εκπαιδευτεί στη δομημένη διδασκαλία (TEACCH) για παιδιά με αυτισμό του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας UNC) και στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) για άτομα στο φάσμα του αυτισμού ή με άλλες αναπτυξιακές διαταραχές και συμπεριφοριστικά προβλήματα.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων που αφορύν την Ειδική Αγωγή, όπως ΔΕΠ-Υ, νοητική ανεπάρκεια, παιδικό ιχνογράφημα, σεξουαλική εκπαίδευση και αγωγή. Εξακολουθεί να επιμορφώνεται στον τομέα της Ειδικής Αγωγής παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα και συνέδρια.

Βασιλική Διάλλα
Κοινωνιολόγος - Ειδική Παιδαγωγός
Βενιζέλου 13, Βέροια - 5ος όροφος
Τηλ. 23310 77685 - 6978543813
facebook: Δεσμός









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ