Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προτάσεις της Ελένης Ψαρά για Υποδομές και Μαζικές Μεταφορές στον Δήμο Βέροιας

Γράφει η Ελένη Ψαρά, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δ.Ε. Απ.Παύλου με το ψηφοδέλτιο του Θεόφιλου Κορωνά


Για έναν επιβάτη ο οποίο χρησιμοποιεί την αστική συγκοινωνία για την μετάβασή του από έναν οικισμό στο αστικό κέντρο της Βέροιας η εμπειρία είναι μάλλον απογοητευτική καθώς σε πολλά σημεία επιβίβασης ή αποβίβασης δεν υπάρχουν στάσεις και στέγαστρα, αλλά ακόμα και αν αυτά υπάρχουν είναι σε κακή κατάσταση. Επιπλέον, ο επιβάτης είναι υποχρεωμένος να περιμένει το καλοκαίρι μέσα στην ζέστη και τον καυτό ήλιο και αντίστοιχα τον χειμώνα μέσα στο κρύο ή την βροχή για απροσδιόριστο χρόνο καθώς δεν είναι γνωστός ο ακριβής χρόνος έλευσης του συγκοινωνιακού μέσου.     

Επιπρόσθετα, σε μια απλή αναζήτηση στο google maps ένας επισκέπτης της Βέροιας ή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου στην αναζήτηση «Σταθμοί Δημόσιας Συγκοινωνίας» λαμβάνει ένα μηδενικό αποτέλεσμα στον χάρτη. Πουθενά στον χάρτη δεν υπάρχουν σημεία χαρακτηρισμένα ως στάσεις. Επίσης, στην αναζήτηση για μετάβαση, για παράδειγμα, από Βέροια για Βεργίνα με συγκοινωνία ο επισκέπτης λαμβάνει την απάντηση ότι «Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να υπολογίσουμε τις οδηγίες μετάβασης». Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις θα λέγαμε ότι οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω διαδικτύου στον επισκέπτη είναι ανύπαρκτες. 

Πόσο ικανοποιητική είναι η παραπάνω εμπειρία για τον επισκέπτη και  πώς μπορεί να πετύχει ένα σχέδιο για βελτίωση της τουριστικής κίνησης στον Δήμο μας την στιγμή που οι υποδομές βρίσκονται σε τριτοκοσμική κατάσταση; 

Πώς μπορεί ο δημότης να επιλέξει για την μετακίνηση του την αστική συγκοινωνία όταν οι υποδομές σε στάσεις και της έγκαιρης πληροφόρησης είναι ανύπαρκτες;

Δεδομένου ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν βασική κοινωνική ανάγκη αλλά και βασικό άξονα της βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης προτείνουμε:

• Την εκπόνηση και υλοποίηση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για τον Δήμο Βέροιας.

• Την τοποθέτηση σύγχρονων «Πράσινων» στάσεων και στεγάστρων.

• Τη μέριμνα και τις κατάλληλες παρεμβάσεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε στάσεις και στέγαστρα.

• Τη χρήση Συστημάτων Τηλεματικής και Κινητής Τηλεφωνίας.   

• Τη συνεργασία του Δήμου με το Αστικό ΚΤΕΛ της Βέροιας και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ της Ημαθίας για την παρακολούθηση του ιδιωτικού στόλου των οχημάτων με στόχο την ακριβή πληροφόρηση του επιβατικού κοινού σε ότι αφορά τα δρομολόγια, την αναμονή έως την άφιξη του κάθε λεωφορείου.

• Την τοποθέτηση επαγωγικών βρόγχων τελευταίας γενιάς για την μελέτη των κυκλοφοριακών δεδομένων της πόλης.




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ