Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία προβολή της Ημαθίας στην Κυπριακή τουριστική αγορά


Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας σε συνεργασία με το Thessaloniki Convention Bureau παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στην Κυπριακή τουριστική αγορά, το «πακέτο» της ταξιδιωτικής εμπειρίας με προορισμό την Ημαθία, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο HiltonNicosia της Λευκωσίας. 


Η εκδήλωση είχε τον γενικό τίτλο Connect in Cyprus και στο πλαίσιό της παρουσιάστηκε το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Ημαθίας, η τοπική γαστρονομία, οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι της περιοχής μας και ο πλούτος των ελκυστικών και συναρπαστικών προσφερόμενων ταξιδιωτικών εμπειριών της Ημαθίας.

H στόχευση στην Κυπριακή τουριστική αγορά, έγινε μετά από προσεκτική ανάλυση των στοιχείων των αφίξεων στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των διανυκτερεύσεων στην περιοχή. 


Η Κύπρος αποτελεί μια από τις πλέον ισχυρές αγορές εισερχόμενου τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, όπως και στην Ημαθία και η ενίσχυση της ζήτησης, η εδραίωση της κυριαρχίας, αλλά και η περαιτέρω διεύρυνση των επιχειρηματικών σχέσεων με την προέλκυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά σημαντική. Οι Κύπριοι επισκέπτες ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για τον θρησκευτικό αλλά και για τον οινικό τουρισμό, δύο πεδία θεματικού τουρισμού τα οποία μέσω πρωτοβουλιών και της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, είναι πολύ ανεπτυγμένα στην Ημαθία.
Συλλογική προσπάθεια με απόφαση του Κώστα Καλαϊτζίδη

Η παρουσίαση των προορισμών πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους φορέων με μεγάλη προσέλευση δημοσιογράφων, travelagents, touroperators και άλλων εκπροσώπων της Κυπριακής τουριστικής αγοράς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Κύπρο, Ιωάννης Παπαμελετίου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ο προϊστάμενος υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Πέτρος Σαγάνας.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, η παρουσίαση της Ημαθίας, στην εκδήλωση της Κύπρου ήταν συλλογική, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, της Ένωσης Οινοποιών - Αμπελουργών Νάουσας και του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας ενώ εκ μέρους της Π.Ε. Ημαθίας στην εκδήλωση συμμετείχε Μαρία Ανδρεάδου στέλεχος της υπηρεσίας με αρμοδιότητα τη στρατηγική για την τουριστική προβολή της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε τους εξής ομιλητές:

Χαιρετισμός

Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Παρουσιάσεις

Δημήτριος Γανίτης, Marketing & Communications Manager Thessaloniki Convention Bureau

Μαρία Ανδρεάδου, Στέλεχος Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Δημήτριος Μάντσιος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας

Πέτρος Καρυδάς, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας

Γιάννα Πιλιτσίδου, Πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας

Φώτης Παπαστεφάνου, Στέλεχος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Μετά τη λήξη της πρώτου μέρους της εκδήλωσης ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, όπου παρουσιάστηκαν εκλεκτά προϊόντα της Ημαθίας όπως το ξινόμαυροκρασί Νάουσας και το περίφημο ρεβανί Βεροίας.

Χαιρετισμός Κώστα Καλαϊτζίδη
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που παρουσιάστηκε μέσω βίντεο, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητοί καλεσμένοι μας καλωσορίσατε στην σημερινή μας εκδήλωση, στην οποία δυστυχώς δεν μπόρεσα να παραβρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων καθώς βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Η παρουσία μας, ως Ημαθία, στην σημερινή εκδήλωση δεν αποτελεί μόνο άλλη μια δράση εξωστρέφειας αλλά πάνω από όλα είναι μια προσπάθεια προβολής του τόπου μας – ως τουριστικό προορισμό - σε ένα κοινό που όλοι μας τόσο πολύ αγαπάμε και πάνω από όλα νιώθουμε δικό μας.

Το ότι ως Ημαθία επιλέξαμε την Κύπρο , δεν έγινε τυχαία, αλλά ήταν μια πραγματική επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων της περιοχής μας οι οποίοι έχουν την διάθεση είτε να συνεργαστούν μαζί σας, είτε να σας φιλοξενήσουν.

Κάθε προσπάθεια όμως για τουριστική προβολή, για να πετύχει, χρήζει συνεργιών. Έτσι, και εμείς είμαστε σήμερα εδώ, μια μικρή αλλά τόσο σημαντική για τον τόπο μας, ομάδα ατόμων και συγκεκριμένα εκπρόσωποι από την ΠΕ Ημαθίας, από την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, από τον Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας καθώς και από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας. ‘Ολοι μαζί με έναν κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος παρά να σας προσφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο μια μικρή γεύση από την Ημαθία. Την ερατεινή Ημαθία όπως την αναφέρει ο Όμηρος…

- με την σπουδαία εθνική προσφορά της όπου μια από τις κορυφαίες στιγμές είναι το Ολοκαύτωμα της Νάουσας και η θυσία των γυναικών,

- με την περιοχή του Ρουμλουκιού, τον τόπο των Μυστικών του Βάλτου όπου γράφτηκαν ηρωικές στιγμές από το έπος του μακεδονικού αγώνα, αλλά και με την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά,

- με τις Αιγές, την πρώτη πρωτεύουσα των Μακεδόνων και τους τάφους των Μακεδόνων Βασιλέων, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

- με την τεράστια χριστιανική της παράδοση και μνημεία μοναδικά όπως το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και η Παναγία Σουμελά,

- τα δύο χιονοδρομικά της κέντρα στο Σέλι και στα 3-5 Πηγάδια,

- τις ανθισμένες ροδακινιές του Ημαθιώτικου κάμπου

- την ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία της αλλά και την ξακουστή οινοποιητική ζώνη του ξινόμαυρου κρασιού.

Σημεία ενδιαφέροντος αλλά και εμπειρίες που σας καλούμε να ζήσετε όλοι από κοντά στην επόμενή σας επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα! Η Ημαθία και οι άνθρωποί της, όλοι μας, σας περιμένουμε!»
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ