Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσία της Υφυπουργού Ανάπτυξης οι εκδηλώσεις στη Βέροια για την Μικρασιατική Καταστροφή


Εκδηλώσεις μνήμης για τα 101 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στη Βέροια. Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου.


Το πρωί, τελέστηκε μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών Προσφύγων στην πλατεία Τσερμενίου.


Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ενώ στεφάνι κατέθεσαν, η Υφυπουργός ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο εκπρόσωπος της αντιπεριφέρειεας, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Σαράντης Τυλιγαδάς, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Στέφανος Δριστάς, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ημαθίας Βάιος Γούναρης, ο Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς, ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας Αναστασία Παυλίδου και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος«Ο Βαρασός», ενώ την εκδήλωση συντόνιζε η εκπρόσωπος της Π.Ε. Ημαθίας Ιωάννα Γκουτζιλίκα.

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγή, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από το στρατιωτικό άγημα και η τελετή ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες:

Δείτε φωτογραφίες:






















































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ