Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι προτάσεις της Νικολέτας Δουδούμη για τον Τουρισμό

Μέσα από τον προσωπικό της λογαρισμό στο facebook η Νικολέτα Δουδούμη, δημοσιοποίησε τις προτάσεις της για τον Τουρισμό. Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό της «Δράσης με Γνώση
», στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, θέτει τον εαυτό της στην κρίση των συνδημοτών της, καθώς με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης θέλει να προσφέρει στον τόπο της. 

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις της για τον Τουρισμό:

«Τόσο η Βέροια όσο και οι όμορες δημοτικές ενότητες έχουν σημαντικές προοπτικές για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη. Τα πολιτιστικά μας μνημεία και η φύση μας μπορούν με τη σωστή προώθηση να αναδειχθούν σε πόλους έλξης τουριστών και να αποφέρουν μεταξύ άλλων σημαντικά έσοδα, τόσο στους επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας, όσο και στα εμπορικά καταστήματα.

Η ιδέα; Περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού με άξονες το θρησκευτικό τουρισμό (Βήμα Απόστολου Παύλου, Παναγία Σουμελά, Εβραϊκή Συναγωγή, Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας, Βυζαντινές εκκλησίες), τον αγροτουρισμό (με επίκεντρο κυρίως τα χωριά του κάμπου), τα μουσεία μας (Μουσείο Βεργίνας, Νέο Μουσείο Αιγών) και τις περιπατητικές διαδρομές και εξορμήσεις στη φύση (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, Ξηρολίβαδο, ποταμός Τριπόταμος και Αλιάκμονας).

Ο σχεδιασμός;

(Θα περιοριστώ σε μερικά παραδείγματα)

- Επαναλειτουργία του Δήμου Βέροιας ως φορέα υλοποίησης προγραμμάτων Erasmus+ (τομέας ΚΑ1) με θέμα τον αγροτουρισμό, την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α. και υποδοχή νέων από όλη την Ευρώπη που θα επισκεφτούν τον τόπο μας μαζί με συμμετοχή αντιπροσωπείας δημοτών. Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος θα επωφεληθεί από τα κεφάλαια που προσφέρει για αυτές τις δράσεις το Erasmus+ και δεν θα χρειαστεί να επιβαρυνθεί με περαιτέρω έξοδα για την υλοποίηση των προγραμμάτων.

- Διάλογος με την Εφορία Αρχαιοτήτων με σκοπό την υλοποίηση δράσεων στα μουσεία μας (π.χ μια νύχτα στο μουσείο για οικογένειες), δημιουργία ενιαίων εισιτηρίων (επιπρόσθετα του ενιαίου εισιτηρίου για τους Βασιλικούς Τάφους και το Μουσείο των Αιγών) προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα μνημείων λιγότερο γνωστών και καινούργια καμπάνια προώθησης για τα δυο μουσεία της Βεργίνας, με ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι τα αρχαιολογικά τους ευρήματα αποτελούν την σημαντικότερη αρχαιολογική ανακάλυψη του 20ου αιώνα παγκοσμίως.

-Επαφές του Δήμου με ΜΜΕ και τουριστικά περιοδικά (Γαστρονόμος, Blue (το περιοδικό της Aegean Airlines) ευρείας απήχησης με σκοπό την συμπερίληψη αφιερωμάτων στο Δήμο Βέροιας στα επόμενα τεύχη τους.

-Δημιουργία πρωοθητικών φυλλαδίων με τις περιπατητικές διαδρομές του Βερμίου και άλλες διαθέσιμες δραστηριότητες και δωρεάν τοποθέτηση/ διανομή σε διάφορα σημεία της πόλης.

-Επαναλειτουργία του τουριστικού περιπτέρου στελεχομένο από εθελοντές δημότες και μη. Για αυτό το σκοπό, ο Δήμος θα μπορούσε και πάλι να επωφεληθεί από το Erasmus+ ανοίγοντας θέσεις για 6μηνα EVS (Erasmus Volunteering Service) με βάση τα οποία θα έρχονται εθελοντές από όλη την Ευρώπη να δουλεύουν στο τουριστικό περίπτερο και τα έξοδα τους θα καλύπτονται από το Erasmus+».



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ