Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυλαία με κοσμοσυρροή για την εμποροπανήγυρη Αιγινίου

Μετά από εννέα μέρες με εντυπωσιακή κίνηση και εν μέσω δύσκολων για τη χώρα συνθηκών, η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου στην Πιερία έριξε αυλαία το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, όπου επισκέπτες όλων των ηλικιών έσπευσαν για ψώνια, φαγητό και διασκέδαση ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Νοσταλγία για τα παλιά, παράδοση, αγορές για κάθε βαλάντιο στην αρχή της σεζόν, όρεξη για καφέ, φαγητό, ποτό και διασκέδαση, διάθεση για βόλτα. Ο καθένας έρχεται για τους δικούς του λόγους στο πανηγύρι του Αιγινίου που έκλεισε αισίως τα 95 χρόνια λειτουργίας (από το 1926), με τα στοιχεία της επισκεψιμότητας στη φετινή διοργάνωση να χαρίζουν χαμόγελα όσον αφορά το μέλλον του θεσμού στη διοίκηση του δήμου, τους ντόπιους αλλά και τους 300 εκθέτες που συμμετείχαν.

«Αυτές οι μέρες κύλησαν πάρα πολύ όμορφα, πολύ δυναμικά σε επίπεδο επισκεψιμότητας και εκθετών. Είμαστε σε θέση να λέμε ότι και σε επίπεδο ασφάλειας και κάλυψης αισθανόμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Θα έχουμε να μιλάμε για ένα πολύ επιτυχημένο πανηγύρι», ανέφερε σε δηλώσεις του στην Karfitsa.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και πρόεδρος της επιτροπής της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, Δημήτρης Ζαφείρης.


Εκθέτες ακόμη και από τις πληγείσες περιοχές

Συμμετείχαν μάλιστα εκθέτες όχι μόνο από την Κατερίνη και τους κοντινούς δήμους αλλά και από Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καστοριά, ακόμη και από τις πληγείσες περιοχές. Το αποκορύφωμα, σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, όσον αφορά την κίνηση των επισκεπτών, ήταν το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου.

Φυσικά οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία δεν άφησαν ανεπηρέαστη τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, καθώς λήφθηκε η απόφαση να ακυρωθούν πολιτιστικά δρώμενα. «Η ιδιαίτερη συγκυρία της χώρας μας μάς οδήγησε να ακυρώσουμε το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, όπως επίσης και ένα μουσικό σχήμα στις 13 του μήνα», σημείωσε στην Karfitsa.gr ο πρόεδρος της εμποροπανήγυρης.

«Πολιτισμικός και ψυχαγωγικός αναβρασμός – Οικονομική ανάσα»

Συμπλήρωσε όμως πως αυτές οι εννέα μέρες για την περιοχή του Αιγινίου χαρακτηρίστηκαν από «πολιτισμικό και ψυχαγωγικό αναβρασμό». Είναι γνωστό πως πρόκειται για ένα θεσμό που περιμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνο στην αρχή του φθινοπώρου οι ντόπιοι, τόσο για κοινωνικούς όσο και για οικονομικούς λόγους. Είναι σημαντική η επίδραση στα έσοδα της περιοχής, με τον κ. Ζαφείρη να κάνει λόγο συγκεκριμένα για «οικονομική ανάσα».

Μια βόλτα το βράδυ της Κυριακής πάντως στο κατάμεστο πανηγύρι του Αιγινίου, με τις φωνές, την κοσμοπλημμύρα, τις λαχταριστές μυρωδιές από τα ψητά κρέατα και τους φρέσκους λουκουμάδες και την πληθώρα επιλογών για αγορές, αρκούσε για να καταλάβει κάποιος πως πρόκειται για ένα θεσμό με μακρά ιστορία αλλά και με πολύ μέλλον ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ