Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Βούλιαξε» το Μακροχώρι στο μεγάλο πανηγύρι - Έκλεψαν τις εντυπώσεις τα χορευτικά

Το καλοκαιρινό πανηγύρι του Μακροχωρίου ξεκίνησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του χωριού με τον τοπικό Ποντιακό Σύλλογο να αποτελεί την αφετηρία με τον ετήσιό του χoρό. 

Το βράδυ της Κυριακής (27/8) κάτοικοι του Μακροχωρίου και των περιχώρων, μαζί με ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, συγκεντρώθηκαν στον προάυλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου και δώσανε ένα καλό δείγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του πανηγυριού. 

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου, Παύλου Παυλίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοριαζίδη, για την παραχώρηση του χώρου και τον κάλεσε στο βήμα για έναν σύντομο λόγο.

Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις στον πρώην χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου, Βασίλη Ασβεστά, και στον νυν Κυριάκο Παλασίδη, οι οποίες απονεμήθηκαν δια χειρός των αντιδημάρχων Βασίλη Παπαδόπουλου και Αλέξανδρου Τσαχουρίδη.

Σειρά είχε το χορευτικό πρόγραμμα, με το παιδικό, εφηβικό και τμήμα ενηλίκων να παρουσιάζουν χορούς της ποντιακής παράδοσης, ενώ στη συνέχεια η «πίστα» ανήκε στον κόσμο, ο οποίος υπό τα ακούσματα των «Led Seftelin» διασκέδασε μέχρι αργά το βράδυ.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:





































































10 σχόλια:

  1. Νομίζω η κάνω λάθος ότι όλες οι εκδηλώσεις αναβάλλονται λόγο πυρκαγιών σε όλη την χώρα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ από την άλλη σκέφτηκα τη επάγγελμα να ακολουθήσει το παιδί μας. Φωτογράφος πολιτικών προσώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναβάλλονται, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας, οι υπόλοιπες ημέρες του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας. Τόσο η αποψινή βραδιά που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Νέα Νικομήδεια, όσο και οι υπόλοιπες δύο βραδιές στο Εργοχώρι και τον Προμηθέα, αναβάλλονται έπειτα από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, με τα μέτωπα των πυρκαγιών που συνεχίζουν να καίνε πολλές περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, το επόμενο διάστημα και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα αποφασιστούν οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των εκδηλώσεων που αναβλήθηκαν. Ανακοίνωση Δήμου (8/24/2023 02:24:00 μ.μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τιμητικες βραβευσεις λεει 😂😂😂🐑🐑🐑🐑🤡🤡🤡🤡🤡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντού εκδηλώσεις και στο ξηρολιβαδο ακύρωσαν το αποχαιρετηστηριο!Εύγε.......(ημαρτον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί μόνο ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια αναβάλλει εκδηλώσεις και δεν τις αναβάλλουν και οι σύλλογοι? Αυτοί δηλαδή δεν συμμετέχουν στη γενικότερη θλιβερή κατάσταση στη χώρα? Μόνο εύκολη κριτικη απέναντι σε κρατικούς και δημοτικούς φορείς οι οποίοι σκεπτόμενοι και το δήθεν πολιτικό κόστος αναβάλλουν εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ , αλλά οι επίσημοι παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις , άσχετα που υπόγραψαν τις αναβολές την εκδηλώσεων !

      Διαγραφή
  7. Πόντιοι ρε φίλε! Να μην μπορείς να ξεφύγεις από αυτούς. Τι δουλειά έχουν στο κάτω Μακροχώρι που κατοικείται κυρίως από ντόπιους και ο σύλλοογός τους είχε ηχηρή παρουσία όλα τα προηγούμενα χρόνια; Σε λίγο βλέπω τα παιδιά μας να λένε μόνο ούι ούι και λελέβω σε και να ξεχάσουν την ντόπια παράδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο είναι το παράπονο σου ; Οι ντόπιοι δεν έκαναν εκδήλωση και μάλιστα 2ημερη ;;

      Διαγραφή
  8. Πανηγυρίζουν και φωτογραφίζονται σε εγκαταστάσεις που έκανε άλλος και δεν έχουν την πολιτική ηθική ούτε να τις συντηρήσουν.
    Χρόνια πολλά για τους πανηγυριζοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ