Πώς να φτιάξεις πεντανόστιμη αστακομακαρονάδα
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Αν δεν βουτήξατε ακόμα το κορμί σας σε κάποια γαλαζοπράσινη θάλασσα, ετοιμάστε να βουτήξτε τα πιρούνια σας στην πιο νόστιμη καλοκαιρινή μακαρονάδα.
Ο σεφ του veriotis.gr Γιωργος Μεταξάς, μας προτείνει μια πεντανόστιμη αστακομακαρονάδα και μας εξηγεί βήμα βήμα την διαδικασία για να την μαγειρέψουμε όπως πρέπει.
Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Υλικά:
1 αστακός (800-1000 γρ.)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4-5 ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι κονιάκ ή βότκα
1 κ.σ. ντοματοπολτό (αραιωμένο σε λίγο νερό)
500γρ. σπαγγέτι ή linguini
Αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα ζάχαρη
Λίγο βασιλικό ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε βραστό νερό ρίχνουμε τον αστακό και τον βράζουμε για 20’-25’. Φυλάσσουμε στην άκρη. Στο ίδιο νερό αφού το φιλτράρουμε περνώντας το από τουλπάνι βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente ετοιμάζοντας πρώτα την εξής σάλτσα: σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, σβήνουμε με το κονιάκ ή την βότκα, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, λίγη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και δίνουμε μια βράση, συμπληρώνοντας με ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Κόβουμε κατά μήκος τον αστακό, τον καθαρίζουμε από το έντερο και την σακούλα με την άμμο που έχει και τον ρίχνουμε στην σάλτσα. Αφήνουμε να δέσει και σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας κάτω τα μακαρόνια και από πάνω τον αστακό περιχύνοντας με την σάλτσα κ γαρνίροντας με τον βασιλικό ή τον μαϊντανό.
TIPS: - ο αστακός μαγειρεύεται ζωντανός, κατά προτίμηση δεμένος σε σανίδα για να μην κυρτώσει.
- δένουμε τις δαγκάνες του και βουλώνουμε τις τρύπες και τα σπασίματα που έχει στα χέρια και στα πόδια ή τις δαγκάνες με λίγο βαμβάκι ή αλουμινόχαρτο.
- η διάρκεια ζωής του μπορεί να φτάσει ακόμα κ τα 100 χρόνια και το βάρος του 24 κιλά.
- στην πόλη Reggio Emilia της Ιταλίας το βράσιμο ενός ζωντανού αστακού θεωρείται παράνομο και τιμωρείται με πρόστιμο 495€.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών η Κατερίνα Τσιγαδάκη. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου και ώρα
-
Κλείνουν ραντεβού σε απόμερες καφετέριες, ενώ οι πιο τολμηροί συναντιούνται απευθείας σε σπίτια, «για ό,τι προκύψει»
-
Πλούσιο φωτορεπορτάζ και τα ονόματα των νικητών Με λιακάδα και γλυκές για την εποχή θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε το
-
Ποιοι ήταν οι νικητές των τριών αγώνων Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, αναμενόμενο κρύο λόγω εποχής, με πολύ
-
Η μηχανή του καρφώθηκε σε μπάρες Τραγωδία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (10/12) στη
-
Σώτο και Μαρία να σας ζήσει! Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από το βράδυ του Σαββάτου (13/12) ο
-
Περίεργες εικόνες αντικρίζουν αυτές τις ημέρες όσοι περνούν από τον Αλιάκμονα, καθώς ο ποταμός έχει πάρει μια εντυπωσιακή πράσινη
-
Ονόματα και θέματα εμπνευσμένα από παιδικά, γλυκά, παραμύθια, μιούζικαλ και βραδιές όσκαρ!
-
Οι οικογένειες των κεκοιμημένων, παρακαλούν τους συγγενείς και τους φίλους, όπως προσέλθουν στους Ιερούς Ναούς, προκειμένου να
-
Ύψους 563,5 ευρώ ανά στρέμμα Mια σημαντική εκκρεμότητα για τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.