Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίσκεψη επιθεωρητών από το Βιετνάμ στην Ημαθία

Έξι επιθεωρητές από το Βιετνάμ επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ελλάδα, στο πλαίσιο των συνεργασιών που αναπτύσσονται προκειμένου το ξεχωριστό φρούτο με μεγάλη παραγωγή σε Ημαθία και Πιερία να βρει κοινό και στην χώρα της ανατολής. Μετά το επιτυχές άνοιγμα της αγοράς της Βραζιλίας για το ελληνικό ακτινίδιο, Βιετναμέζοι επιθεωρητές από το αντίστοιχο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκαν τους δύο νομούς έτσι ώστε να ενημερωθούν για την πιστοποίηση, τόσο της διαδικασίας παραγωγής και τυποποίησης, όσο και την υπογραφή Φυτοϋγειονομικών Πρωτοκόλλων στο προϊόν του ακτινιδίου. Ειδικότερα, το ως άνω κλιμάκιο πραγματοποίησε μία σειρά συναντήσεων σε επιχειρήσεις και φορείς, ώστε να εγκριθεί η Ελλάδα ως προμηθεύτρια χώρα στα ακτινίδια.

Το επιτελείο επισκέφθηκε επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέχεια οι επαφές συνεχίστηκαν με συναντήσεις στην Αθήνα. Η επιτυχία των διαδικασιών θα επισφραγιστεί, όταν το ελληνικό ακτινίδιο θα καταφέρει να «κατακτήσει» και την αγορά του Βιετνάμ μίας χώρας με πληθυσμό περισσότερο από 100 εκατ. πληθυσμό.

Οι διεργασίες για το ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών αποδοχής της χώρας ως προμηθεύτριας στο προϊόν του ακτινιδίου, άρχισαν να εντείνονται από τον Αύγουστο του 2022, όταν ο αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Χρήστος Γιαννακάκης, συνοδευμένος από εκπρόσωπο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Hanoi, επισκέφθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Βιετνάμ. Εκεί είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του εν λόγω υπουργείου, μετά από μεσολάβηση του Βιετναμέζου πρεσβευτή στην Αθήνα, κου. Le Hong Truong, όπου έγιναν αποδεκτές οι ταυτόχρονες ενέργειες από την αρμόδια Υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ