Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΑΔΕΔΥ Ημαθίας: Στάση εργασίας και απεργιακή συγκέντρωση στην Ελιά


Σε πανελαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελιάς, καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας - συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» και την ψήφισή του από τη Βουλή.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα μέλη των Α/θμιων Σωματείων που υπάγονται στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συμμετοχή την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 στην πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου που κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 στις 11:30 π.μ. στην Πλατεία Ελιάς στη Βέροια.

Διεκδικούμε:

- Αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό τουλάχιστον 10% για όλους τους Δ.Υ.
- Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
- Ξεπάγωμα της διετίας 2016–17.
- Αφορολόγητο στα 12.000 €.
- Αύξηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
- Κατάργηση της εισφοράς του 2% υπέρ της ανεργίας.
- Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας. – Καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

17 σχόλια:

  1. Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία: Πριν 20 ημέρες εκλογές...Ο πρώτος 42%, ο δεύτερος 18% και τώρα απεργία και στάση εργασίας εναντίον του πρώτου....Ψηφίζουμε οι μισοί Κυριάκο και μόλις βγούμε από το εκλογικό κέντρο, κάνουμε απεργία εναντίον του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε σχολείο όταν πήγαινες δε σου έμαθαν ότι το 40%του 54% του συνόλου δεν είναι η πλειοψηφία;είναι κάτι πάνω από 2 στους 10. Δηλαδή επειδή το πολιτικό σύστημα λειτουργεί έτσι οι υπόλοιποι 7-8 δεν έχουν δικαίωμα διαμαρτυρίας; Χέσε το 18% το 12% κτλ όλες τις πολιτικιστικες χαζομαρες,τον Κούλη τον γουστάρει 2 και κάτι στους 10,και οι υπόλοιποι δεν κάνουν απεργία εναντίον του αλλά για το συμφέρον τους.

      Διαγραφή
  2. Νάτα μααααας. Μιλάμε για αγωνιστές. Εργασιακοί και κοινωνικοί ρατσιστές που παραπέρα δεν έχει. Μιλάνε για την πάρτη τους και μόνον. Μιλάνε οι Δημόσιοι υπάλληλοι και τι λένε; Αύξηση σαυτούς 10%. Οι άλλοι εργαζόμενοι; Ρε ποιος νοιάζεται για δαύτους; Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία. Και ως γνωστόν, άνεργοι Δημόσιοι δεν υπάρχουν. Τι θα πληρώνουν για τους ανέργους; Καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, λένε.Δηλαδή και αετό να πετάς όλη μέρα, μια ζωή, εμείς όλοι θα τους πληρώνουμε, επειδή είχανε μπάρμπα εναν Βουλευτή, εναν Νομάρχη και απο το παράθυρο βολεύτηκαν στο ξεκούραστο. Δηλαδή και στόκος να είσαι, διευθυντής θα γίνεις. Και να τα ξύνεις όλο το χρόνο, δεν τρέχει τίποτε. Αυτοί ειναι οι αγωνιστές των εργασιακών δικαιωμάτων. Μάλιστα τα γράφουν ως απαιτήσεις, χωρίς να ντρέπονται. Δηλαδή, ξέχασαν να βάλουν , μάλλον και το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην υπηρεσία τους. Αγωνιστικά αυτοί αγωνιστικά και εσείς θαυμάστε τους. Ρωτάω. Αφου ειναι τόσο χάλια το Δημόσιο, γιατί δεν φεύγουν να βρούν μια καλύτερη δουλειά; Και μη μου πει κάποιος δεν είναι όλοι στο αραχτό. Και βέβαια δεν είναι όλοι. Ειναι οι ασύγκριτα περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πανε στα εργοστασια παραγωγης που ειναι 35 ευρω το μεροκαματο η στα χωραφια που ειναι 30 και εργοσημο. Εκει να τους δουμε. Θα πανε?

      Διαγραφή
  3. καθιστε στα αυγα σας εσεις οι 15 που θα πατε… θα εχει και ζεστη θα χρεωθουμε και τις βενζινες τεμπεληδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, ήρεμα με τις στάσεις εργασίας, θα μείνει πίσω η δουλειά.
    Δε λέω καλή ώρα για freddo espresso με τους συναδέλφους αλλά υπάρχει περίπτωση περικοπής του ημερομησθιου εξ αιτίας της στάσης;
    Θα σας βγει ξινός ο espresso.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν τούς αρέσει ας αποχωρήσουν, καί ας ενταχθούν στον ιδιωτικό τομέα.......η ας κάνουν δική τους δουλειά...
    Εκεί να δουν πόσα απίδια χωράει ο σάκος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα ... θωρακίζονται από την μονιμότητα και δεν τους νοιάζει τίποτα!!!

      Διαγραφή
  6. Μην ε3νοχλείτε. Ειναι στον αγώνα για πλάτεμα και βάθεμα της Δημοκρατίας. Εχουν θεσμικά και οικονομικα αιτήματα. Μόνο γιαυτούς όμως. Όχι για όλους τους εργαζόμενους. Αύριο όπως χθες, θα τους δείτε να διαμαρτύρονται επειδή ο Κούλης είναι σκάρτος και οι προοδευτικές δυνάμεις , είναι στους αγώνες. Ασχετα εάν τον ήπιαν μόλις πριν στις εκλογές. Δίκαιο είναι το δίκιο το δικό τους. Μόνον. Το παίζουν και σπουδαίοι. Εκαναν και ξεχωριστό όργανο. Των ΔΥ λέει. Τι ίσα κι όμοια με τον σουβατζή και τον μπογιατζή; Αυτοί ειναι δεύτερης, μη πω πέμπτης κατηγορίας . Εάν τα έκαναν αυτά σε ιδιώτη, πάσο. Τα κάνουν όμως στο Δημόσιο που Δημόσιο ειμαι κι εγώ ο κτηνοτρόφος. Ειναι η τροχοπέδη στην οικονομία και την ανάπτυξη σε οτιδήποτε. Κυριολεκτικά βδέλες και καρκίνωμα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έλεγε η μάνα σου διάβαζε,εσύ ήθελες τσιγάρο και γκόμενες,τώρα μαζί με τα πρόβατα και συ ακόλουθα των τεράστιο ποιμένα Κούλη.

      Διαγραφή
    2. Αλλο αδερφο εξυπνο έχεις ;

      Διαγραφή
  7. Αααα ρε φουρκα που θελετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν δεν σας αρέσει , έχει χωράφια η Ημαθία 30€ και εργόσημο να εχετε κ ασφάλεια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια μας βγάζετε την χολή σας για τους αγρότες
    Μια άλλη για Τον δημόσιο υπάλληλο
    Μια άλλη για Τον παράγοντα ποδοσφαίρου....
    Με τον εαυτό σας τα έχετε βρει η ακόμα ψάχνετε να βρείτε τι είστε?
    Μαζί με όλους που κάνουν έναν δίκαιο αγώνα θαπρεπε να είστε
    Αλλά
    Καληνύχτα Κεμάλ,!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε όλες τις οικογένειες υπάρχει τουλάχιστον ένας δημόσιος υπάλληλος ή συνταξιούχος δημοσίου.......δηλαδή φίλοι μου , κατηγορούμε και θάβουμε τα παιδιά μας , τους πατεράδες μας και τους παππούδες μας , έλεος ....ντροπή σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άμα είναι θείος πιάνεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ