Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο «νησί της Ηπείρου» πηγαίνουν διακοπές οι Βεροιώτες - Σε 3 ώρες είσαι εκεί

Οι εκπληκτικές παραλίες στα λαμπερά γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και ένας αμφιθεατρικά χτισμένος οικισμός με όμορφα σπίτια και στενά σοκάκια, έχουν κάνει εδώ και χρόνια την Πάργα έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για όσους Βεροιώτες αναζητούν γοητευτικούς προορισμούς δίπλα στη θάλασσα, χωρίς να χρειαστεί να μπουν ούτε για ένα λεπτό σε καράβι. 

Στο λεγόμενο «νησί της Ηπείρου», νιώθεις πραγματικά σαν να είσαι σε ένα εξωτικό μέρος. Και αυτό είναι κάτι που γοητεύει τους επισκέπτες!

Χτισμένη αμφιθεατρικά στο μυχό γραφικού όρμου, όπου κουρνιάζει το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς, προστατευμένη κάτω από τη σκιά του ενετικού της κάστρου και εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική, η γραφική παραθαλάσσια κωμόπολη, σε απόσταση περίπου 68 χμλ. από την Πρέβεζα και 40 χλμ. από την Ηγουμενίτσα, αποτελεί δημοφιλές τουριστικό κέντρο με νησιώτικο και κοσμοπολίτικο αέρα.


Παραλίες σαν καρτ ποστάλ

Δυνατό χαρτί της Πάργας είναι οι εντυπωσιακές παραλίες της. Εντός της πόλης συναντά κάποιος το Κρυονέρι, που αντικρίζει το Νησάκι της Παναγιάς. Δίπλα ακριβώς προς τα ανατολικά βρίσκεται το Πίσω Κρυονέρι μια μικρή παραλία επίσης εντός του οικισμού της Πάργας που περιστοιχίζεται από ψηλούς βράχους. Στα δυτικά της Πάργας εκτείνεται η ίσως πιο γνωστή παραλία της περιοχής, ο Βάλτος.


Στα ανατολικά, 3 χλμ. έξω από την πόλη, υπάρχει η παραλία Λίχνος, η οποία έχει και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια. Η παραλία είναι αμμώδης, αλλά έχει και σημεία με χαλίκια και θεωρείται μία από τις πιο όμορφες.


Περίπου 6 χλμ. ανατολικά από τη Πάργα, μετά τον υδροβιότοπο του Καλοδικίου, υπάρχει ο Αϊ Γιαννάκης, ενώ κοντά στο χωριό Αγιά θα συναντήσετε το μαγευτικό κόλπο Σαρακήνικο. Άγιος Σώστης, Σπαρτίλα, Πωγωνιά, είναι μερικές ακόμη από τις παραλίες που αξίζει να δείτε, αν υπάρχει η δυνατότητα σκάφους.



6 σχόλια:

  1. Ειδικά φέτος δεν υπάρχει...μία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με 2,5 ευρώ την βενζίνη κ τιμές στον Θεό.... Και με 600 ευρώ μισθό καλά είναι κ από φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομπρέλα πετσέτα και στο 66 φέτος, τρέλα θα περάσουμε, ποιότητα ζωής καταπληκτική που λέει και ο Κούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ψωμολυσσες… ο κουλης σας φταει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο αυτοί που τους ψηφίζουμε μπορούν να πάνε.Δροσιζονται χάρη στην ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ