Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι βροχές της άνοιξης διέλυσαν τα κεράσια στην Ημαθία

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί κερασιών στην Ημαθία. Όπως λένε η τελευταία κακοκαιρία κατέστρεψε την σοδειά τους και ζητούν από τον ΕΛΓΑ να κινήσει άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

«Η χρονιά ενώ πριν ενάμισι μήνα φαινόταν ευνοϊκή χρονιά, με τις βροχοπτώσεις χάσαμε τα πρώιμα κεράσια που δεν μαζεύτηκαν καθόλου. Είναι 100% ζημία και συνεχίζει και στις όψιμες ποικιλίες με μικρότερο ποσοστό», αναφέρει ο Βασίλης Γαλάνης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού `Νέος Αλιάκμων”.

Για ολοκληρωτική καταστροφή των πρώιμων κερασιών κάνουν λόγο οι παραγωγοί στην Ημαθία. Στην περιοχή ξεκινά η συγκομιδή των όψιμων κερασιών και οι παραγωγοί ευελπιστούν τώρα να το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και να μην επαναληφθούν οι εικόνες καταστροφής που είδαν με τις πρώιμες ποικιλίες.

4 σχόλια:

  1. Όταν ο "κακός" Άντρέας τους έδινε τις επιδοτήσεις για να κάνουν αντίβροχική και αντιχαλαζικη προστασία, τις έτρωγαν στα μπουζούκια και στις τάνες.Τωρα ψήφισαν 48% νουδου και θα τους γεμίσει τις τσέπες χρήμα γιατί αγχώνονται;; Μόνο για γέλια είστε, καμία λυπηση ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ λεβέντη που κάνεις πολιτική δεν αγαπάς τους αγρότες , μάλλον βαλτός του αλέξη είσαι ...... μαζί τα φάγατε !

      Διαγραφή
  2. Τι να πούμε και εμείς στα χωριά των Πιεριων που έχουμε 100% ζημιά από τον παγετό του Μαρτίου στα κεράσια και ο ΕΛΓΑ δε την καλύπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χιλιάδες επιχειρήσεις με υπαλλήλους που εκλεισαν λόγω κρίσης αποζημιώθηκαν από κανέναν? Δεν γινεται οι αποζημιώσεις να ισχύουν μόνο για τους αγρότες λες κ οι άλλες επιχειρήσεις έχουν πάντα κέρδη κ σίγουρη πελατεία.. κουρασατε με τους αγρότες πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ