Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε ποια πόλη της Ελλάδας οι γυναίκες είναι πολλές περισσότερες από τους άνδρες

Οι απογραφές που γίνονται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα μας δίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον πληθυσμό και την οικονομία της χώρας μας. Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιεύει τα αποτελέσματα των απογραφών και ερευνών και μπορούμε αν τα διαβάσουμε να βρούμε πληροφορίες που ούτε καν φανταζόμασταν. 

Όπως για παράδειγμα την αναλογία του πληθυσμού στις διάφορες περιφέρειες και πόλεις της Ελλάδας. Ήξερες, ας πούμε, σε ποια πόλη της Ελλάδας οι γυναίκες είναι πολλές περισσότερες από τους άνδρες αναλογικά με τον πληθυσμό στις υπόλοιπες. 

Η απάντηση είναι στη Θεσσαλονίκη!


Θεσσαλονίκη: Η πόλη της Ελλάδας οι γυναίκες είναι πολλές περισσότερες από τους άνδρες

Οι γυναίκες, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη υπερτερούν αριθμητικά από τους άνδρες και μάλιστα κατά πολύ. Πιο συγκεκριμένα με βάση δεδομένα που δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ, στο Δήμο Θεσσαλονίκης ζουν 172.225 γυναίκες έναντι 146.820 ανδρών. Μια διαφορά, δηλαδή, 25.000 χιλιάδων. 

Πρόκειται για μια μεγάλη διαφορά αν σκεφτεί κανείς ότι η Αθήνα με διπλάσιο πληθυσμό έχει 22.000 περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες. Κάποιες πόλεις μάλιστα της Ελλάδας έχουν μόνο 2.000 ή και 1.000 περισσότερες γυναίκες.

Τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ πάντως παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μπορείς να εξάγεις πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Τώρα το γιατί, για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη έχει περισσότερες γυναίκες δεν μπορούμε να ξέρουμε πού οφείλεται και αν έχει λογική εξήγηση…

9 σχόλια:

  1. Αν βγάλεις τις γριές από τη καταμετρηση, η αναλογία είναι 60/40(ανδρες_γυναικες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις! οι χήρες γριές κάνουν τη διαφορά

      Διαγραφή
  2. Και οι γριές χήρες έχουν ψυχή, μην τις διαγράφετε 🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χήρα να να ναι κι ότι να ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα πόσοι είστε εκεί//?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το σκεφτήκατε και είπατε,,, Α ωραίο θέμα.. ας το ανεβάσουμε!!!
    οχι μπράβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκει στην Θεσσαλονικη οι γυναικες ειναι πιο ωραιες και πιο ωριμες. Καμια σχεση απο τις γυναικες απο Βεροια η Αλεξανδρεια. Οι Αλεξανδρινες ειναι οι πιο χειροτερες που εχω γνωρισει. Ασε που στην Αλεξανδρεια πεφτει πολυ κουτσομπολια. Αν δει καποιος συγγενης της κοπελας να βγαινει με καποιο αγορι απο αλλη πολη σε εκεινο το σημειο πεφτει καρφι μπολικο. Στο νομο Αιτωλοακαρνανιας,Μεσσολογγι, και Αγρινιο εκει οι ανδρες ειναι πιο πολλοι απο τις γυναικες κατα 2 με 3 χιλιαδες. 2 φορες τον μηνα εγω με τους κολλητους μου πηγαινουμε στο Λευκο πυργο για περιπατο και τριγυρναμε στην Αριστοτελους και στην λεωφορο Νικης. Εκει τρελαθηκα. Πολλες γυναικες μονες ηλικιας απο 35 και ανω στις καφετεριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ