Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το ταφικό έθιμο αναβίωσε στην Πατρίδα ο Ευστάθιος Χωραφάς


Το ταφικό έθιμο των Ποντίων, μια εκδήλωση τιμής στη μνήμη των προγόνων και των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας, αναβίωσε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου 2023 στην Πατρίδα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευστάθιος Χωραφάς.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με λαμπαδηφορία από τον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, συνοδεία λύρας και ποντιακού μοιρολογιού και κατέληξε στα Κοιμητήρια της Πατρίδας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του Ιερού Ναού,
 πρωτοπρεσβύτερο Διονύσιο Συρόπουλο.


Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς Αντώνης Καγκελίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος και ο πρ. Διονύσιος Συρόπουλος, ως εκπρόσωπος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βέροιας.

Ακολούθησε η απαγγελία δύο ποιημάτων από τον Μιχάλη Τσίτσα και ομιλία από την Παρθένα Καγκελίδου.


Η εκδήλωση έκλεισε με ποντιακά τραγούδια και τον χορό Σέρρα, ενώ στο τέλος στους παρεβρισκομένους προσφέρθηκαν κόλλυβα και ποντιακά εδέσματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

















































4 σχόλια:

  1. Για τ’ εμάς ο Πόντον ζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δύναμη ενός λαού είναι η τιμή στο παρελθόν του.
    Τιμή και δόξα σε αυτούς που τιμούν το παρελθόν τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί που πήγανε και εφάρμοσαν τα έθιμα αυτά,τους άλλους που βρίσκονται εκεί τους ρώτησαν..?κάτι δεν τεριαζει, πόντος ζει,ναι
    Τιμή κ δόξα, ναι,,,,,,,αυτός είναι ο σωστός τρόπος?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός , έτσι είναι , αλλά θέλουν να διακρίνονται και να παίρνουν μόνο !

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ