Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες στην Πιερία

Το καλοκαίρι πλησιάζει και θέλετε να προγραμματίσετε από τώρα τις διακοπές σας, αλλά δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποιο μέρος θα επιλέξετε για τη φετινή καλοκαιρινή σας ξεκούραση; Ένας, πραγματικά, υπέροχος προορισμός, ο οποίος συνδυάζει βουνό και θάλασσα και το πράσινο με το γαλάζιο, με τον πιο μαγικό τρόπο, είναι η Πιερία.

Πρόκειται για ένα μοναδικό μέρος, όπου το βουνό και η θάλασσα γίνονται ένα και που η απέραντη ακτογραμμή των 70 περίπου χιλιομέτρων (η οποία ξεκινά από τη Μεθώνη και καταλήγει στους Νέους Πόρους) περιμένει να την ανακαλύψετε!

Τι θα συναντήσετε; Υπέροχα παραδοσιακά ορεινά χωριά και εκπληκτικές, πεντακάθαρες παραλίες με δέντρα και κρυστάλλινα νερά, νυχτερινή ζωή, αλλά και ησυχία, υπέροχο φαγητό, ζεστή φιλοξενία, μοναδική θέα, αλλά και σημαντικά αξιοθέατα για τους λάτρεις της Ιστορίας... Και το πιο σημαντικό; Το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, ο Όλυμπος, θα σας προσφέρει απλόχερα τη σκιά του! Η Πιερία αποτελεί έναν από τους πιο ολοκληρωμένους και ιδανικούς προορισμούς, καλύπτοντας όλα γούστα και όλα τα βαλάντια.

Εμείς σας προτείνουμε τις 6 πιο όμορφες παραλίες της Πιερίας, στις οποίες θα απολαύσετε απροβλημάτιστα τις βουτιές σας και θα χαρείτε ξέγνοιαστα το καλοκαίρι σας!


Παραλία Κατερίνης

Για όσους τους αρέσουν οι μεγάλες πόλεις, η ευκολία που σου προσφέρει αυτή η επιλογή, καθώς και η πολυκοσμία, τότε η παραλία Κατερίνης είναι ιδανική για εσάς, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματικά... βουλιάζει από τουρισμό. Η Παραλία, η οποία βρίσκεται μόλις 7 χλμ από το κέντρο της Κατερίνης, αποτελεί αγαπημένο στέκι και προορισμό των ντόπιων για μπάνιο, φαγητό και διασκέδαση.

Η Κατερίνη, σας δίνει πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά τη διαμονή, το φαγητό, τα θαλάσσια σπορ και τη νυχτερινή διασκέδαση. Επίσης, αποτελεί απίθανο προορισμό και για οικογένειες, αφού η αμμώδης παραλία ενδείκνυται για πολύ παιχνίδι και, επίσης, η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, που την καθιστά πιο ασφαλής για παιδιά.


Παραλία Πλάκα Λιτοχώρου

Η παραλία Πλάκα βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τον Όλυμπο και το Λιτόχωρο και 20 χλμ από την Κατερίνη. Πρόκειται για μία παραμυθένια ακτή που συνδυάζει βράχια και βότσαλα μέσα σε γραφικούς φυσικούς όρμους και πλατιές χρυσαφένιες αμμουδιές, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. 

Για όσους αγαπούν το camping, στην περιοχή υπάρχουν αρκετά για να επιλέξετε για τη διαμονή σας, καθώς επίσης και πολυάριθμα επιπλωμένα δωμάτια.

Για τους λάτρεις του καλού φαγητού: Ψαροταβέρνες με ολόφρεσκα ψάρια, και εστιατόρια με τοπικά γευστικά εδέσματα, περιμένουν να σας εξυπηρετήσουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ όσοι επιθυμούν να διασκεδάσουν το βράδυ, στην περιοχή υπάρχουν αρκετά μπαρ με ελληνική και ξένη μουσική.


Παραλία Λεπτοκαρυάς

Η παραλία της Λεπτοκαρυάς είναι μία πεντακάθαρη αμμώδης παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, η οποία απέχει 26 χιλ. από την Κατερίνη. Πρόκειται για μία οργανωμένη και ασφαλής παραλία στους πρόποδες του Ολύμπου, με μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες κάθε χρονιά. 

Η περιοχή προσφέρει πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό, που θα ικανοποιήσουν κάθε επισκέπτη.

Για τους λάτρεις της Ιστορίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή της Παλαιάς Λεπτοκαρυάς, τη Μονή Κανάλων, η οποία χρονολογείται τον 12ο αιώνα, το Μουσείο Γεωλογικής Ιστορίας Ολύμπου, με ορυκτά και πετρώματα του μυθικού βουνού και τα Αρχαία Λείβηθρα, τόπος ταφής του μυθικού Ορφέα.


Παραλία Γρίτσας

Πρόκειται για την παραδοσιακή παραλία του Λιτοχώρου, σε απόσταση 16 χλμ από την Κατερίνη, η οποία έχει πολύ όμορφη ακτή, με συνδυασμό από βότσαλα, άμμο και πεντακάθαρα νερά, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου.

Και εδώ οι επιλογές για διαμονή και φαγητό ποικίλλουν, ανάλογα με τα γούστα και το budget σας, ενώ όσον αφορά στο φαγητό, οι γραφικές ψαροταβέρνες με ολόφρεσκα ψάρια περιμένουν να σας φιλοξενήσουν μεσημέρι και βράδυ.

Εάν διαθέτε δικό σας σκαφάκι, μπορείτε να το αγκυροβολήσετε στο λιμάνι της Γρίτσας και να οργανώσετε τις ιστιοπλοϊκές περιηγήσεις σας.


Παραλία Παντελεήμονα

Πρόκειται για μία οργανωμένη σπάνιας ομορφιάς παραλία στους πρόποδες του Ολύμπου, η οποία αποτελείται από βότσαλα, άμμο, πλούσια βλάστηση και κρυστάλλινα νερά, ιδανική και για οικογενειακές διακοπές.  

Η Παραλία Παντελεήμονα απέχει 38 χιλ. από την Κατερίνη και βρίσκεται πολύ κοντά στον αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα.

Την περιοχή την επισκέπτονται πολλοί τουρίστες κατά την καλοκαιρινή σεζόν, ενώ διαθέτει άριστη υποδομή σε ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών και όλων των βαλαντίων, καθώς και αξιόλογα camping για όλες τις προτιμήσεις.


Παραλία Πλαταμώνας

Εάν επιθυμείτε να κάνετε βουτιές σε υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και να έχετε θέα τον επιβλητικό Όλυμπο και το θρυλικό Κάστρο του Πλαταμώνα, τότε η παραλία του Πλαταμώνα, η οποία συνδυάζει βότσαλα και άμμο θα σας ενθουσιάσει! 

Πρόκειται για οργανωμένη παραλία με πλούσια βλάστηση που ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, καθώς και για ξέφρενη νυχτερινή διασκέδαση.

Μεγάλη πλεονέκτημα της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία βρίσκεται 43 χλμ από την Κατερίνη, είναι το λιμάνι με μαρίνα για σκάφη, το οποίο απέχει 62 μίλια από τη Σκιάθο, 60 μίλια από τη Θεσσαλονίκη και 30 μίλια από τη Χαλκιδική.

Τέλος, προτείνουμε να επισκεφτείτε το Κάστρο του Πλαταμώνα, όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου. 

Πηγή

3 σχόλια:

  1. Σοβαρά τώρα;;;!!παραλία Κατερίνης;;;;;ούτε μέχρι το γόνατο δν μπαίνεις από την βρωμιά και την γλίτσα στον πάτο της θάλασσας.να με πλήρωναν δν κολυμπούσα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομιζω οτι ο γράφων άλλο νομό επισκέφθηκε.
    Όταν αγνοεί την παραλία των Νέων Πόρων που αποδεδειγμένα είναι η καλύτερη είμαι σίγουρος για αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθαρά νερά είναι αποΠλακα Λιτοχώρου και προς Πλαταμώνα.
      Η παραλία της Κατερίνης είναι ανάλογα με τον καιρό και το πλήθος των Βαλκάνιων

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ