Quantcast

http://picasion.com/

1ου Αγώνας Ορεινού τρεξίματος στα Ριζώματα

Το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ριζωμάτων Βέροιας και τον Ορειβατικό Σύλλογο Ριζωμάτων «Ο ΓΡΑΠΑΤΣΑΓΚΑΛΟΣ, διοργανώνουν τον 1ου Αγώνα Ορεινού τρεξίματος ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ 2023 11,5 χλμ. καθώς και τον δρόμο των 3,2χλμ. στα Ριζώματα Ημαθίας την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023.

1.Ημερομηνία διεξαγωγής αγώνα 11,5χλμ : Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

2. Ώρα και τόπος εκκίνησης 11,5χλμ.: 10:00πμ έξωθεν του σχολικού κτιρίου - Γυμνασίου Λυκείου Ριζωμάτων Βέροιας.


3. Δηλώσεις συμμετοχής:

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να έχει γίνει έως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 κάνοντας κλικ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εγγραφών Φόρμα συμμετοχής και συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας. https://event.athletopia.com/pierides-mouses-2023

4. Κόστος συμμετοχής του αγώνα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις της τελευταίας στιγμής (την ίδια ημέρα) θα γίνουν δεκτές εφόσον δεν έχει υπερβεί ο αριθμός των 500 δρομέων και για περιορισμένο αριθμό, αλλά παρακαλούμε να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή διότι θα δημιουργήσετε πρόβλημα στη διοργάνωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Οι συμμετέχοντες υπογράφουν «τσεκάροντας» κατά την ηλεκτρονική τους εγγραφή την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό.

5. Περιγραφή Αγώνα:

Τα Ριζώματα είναι ένας ενεργός οικισμός, πρώην πρωτεύουσα του Καποδιστριακού Δήμου Μακεδονίδος, με μέσο υψόμετρο τα 625μ.

Απέχουν 31 χιλιόμετρα αντίστοιχα από Βέροια και Κατερίνη.

Βρίσκονται στις ρίζες κυριολεκτικά των μυθικών Πιερίων Όρεων, ενός κατάφυτου βουνού με έντονη και ποικιλόμορφη χλωρίδα. Κυρίαρχα είδη στο δάσος των πιερίων η μαύρη και η δασική Πεύκη, η οξιά, η καστανιά, η δρυς καθώς και πολλά θαμνώδη φυτά, αρωματικά είδη, βότανα και αγριολούλουδα.

Η Ελληνική μυθολογία ήθελε τα Πιέρια Όρη, κατοικία και καταφύγιο των εννέα Μουσών της αρχαιότητας.

Στο δάσος βρίσκονται διάσπαρτα «μουσεία» σε ερειπώδη μορφή και τόποι λατρείας των θεοτήτων αυτών.

Η διαδρομή είναι μέτριας έως υψηλής δυσκολίας.

Η εκκίνηση του δρόμου, θα γίνει έξωθεν του Γυμνασίου Λυκείου Ριζωμάτων, ώστε να υπάρχει χώρος παρκινγκ των αυτοκινήτων των αθλητών και επισκεπτών και να μπορεί να γίνει χρήση των τουαλετών και αποδυτηρίων του κτιρίου, με ευθύνη των συμμετεχόντων.

Το υψόμετρο του χώρου εκκίνησης είναι στα 600 μέτρα. Στη συνέχεια οι δρομείς θα διασχίσου μέρος του οικισμού και κοντά στην περιοχή Πλατάνια θα ακολουθήσουν μια σχετική ομαλή ανηφορική διαδρομή μέχρι την τοποθεσία Νικόλα Ράχη. Από εκεί θα συνεχιστεί η ανάβαση τους μέχρι την περιοχή Κορφή σε υψόμετρο 1.100 μέτρων περίπου και μετά θα αρχίσει η κάθοδος μέχρι τον τερματισμό που θα γίνει στο ίδιο σημείο με την αφετηρία.

Ο δεύτερος δρόμος των 3,2χλμ είναι περιμετρικά του χωριού μέχρι την περιοχή πλατάνια και στη συνέχεια με κατεύθυνση προς Δημητρίου Λιναριά και στη συμβολή με το ορειβατικό μονοπάτι Ε9 ξεκινάει η κατηφορική πορεία μέσω τοποθεσίας Καναβοτόπια και Παλιός Νερόμυλος έως το Γυμνάσιο Λύκειο Ριζωμάτων

Θα υπάρχει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο αγώνας αυτός εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι περιλαμβάνει και το στοιχείο της σύσφιξης σχέσεων και της γνωριμίας μεταξύ των δρομέων και ίσως και των οικογενειών τους.

Όλο το σκεπτικό της διοργάνωσης έχει να κάνει τόσο με τον αγωνιστικό χαρακτήρα όσο και με και την αγάπη για το βουνό και τη φύση, τη βελτίωση των σχέσεων καθώς και τη δημιουργία νέων γνωριμιών μεταξύ των δρομέων.

6. Καταλύματα: Οι δρομείς ας επιλέξουν ότι επιθυμούν να φέρουν για τη διατροφή τους.

Σας παρακινούμε να φέρετε και τις οικογένειες σας, η περιοχή προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες όπως ποδήλατο, περπάτημα στο δάσος, επίσκεψη στους καταρράκτες του Δερματά και του αποκλεισμού καθώς και τα εκλεκτά εδέσματα στις ταβέρνες και τα ουζερί της περιοχής.

7. Ωρολόγιο πρόγραμμα.

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

08:00 έως 09:30 παραλαβή αριθμών

10:00 Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος 11,5χλμ

10:15 Εκκίνηση αγώνα ορεινού τρεξίματος 3,2χλμ

12:15 Απονομές

8. Ιατρική κάλυψη αγώνα: Θα υπάρχει ιατρική κάλυψη πρώτες βοήθειες στον τερματισμό και κατά το μήκος της διαδρομής.

9. Τροφοδοσία: Νερά σε μπουκάλι θα υπάρξουν σε δύο σημεία της κάθε διαδρομής και στον τερματισμό.

Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα να είναι ταυτόχρονα και σημεία ελέγχου.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φέρει τον αριθμό κάτω από ρούχα, θα πρέπει φτάνοντας στο σταθμό ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό.

10. Κατηγορίες, Έπαθλα:

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης του δρόμου των 11,5χλμ., καθώς και οι τρείς (3) πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του δρόμου των 3,2 χλμ.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

11. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών και των δύο αγώνων δρόμου, θα γίνει την Κυριακή 17 Ιουνίου από τον αύλειο χώρο του Σχολείου – Γυμνάσιο Λύκειο Ριζωμάτων, από τις 8:00 έως τις 9:30 το πρωί.

Στο πίσω μερος των αριθμών (bib) θα υπάρχει τυπωμένη μια φόρμα ατομικών ιατρικών πληροφοριών όπου θα αναγράφονται, λεπτομέρειες επαφών έκτακτης ανάγκης, φαρμακευτική αγωγή ή και οποιεσδήποτε Ιατρικές υποδείξεις.

Θα δοθούν οδηγίες πριν τον αγώνα που θα ζητούν από όλους τους δρομείς να συμπληρώσουν τη παραπάνω φόρμα στο πίσω μέρος του αριθμού τους.

12. Αποτελέσματα του αγώνα: 

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα ανακοινώνονται άμεσα και μετά τον τερματισμό του κάθε δρομέα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και η κατάταξη των αθλητών θα γίνει με βάση την επίδοση που καταγράφηκε με το πιστόλι εκκίνησης (guntime) και όχι με την επίδοση διέλευσης από την γραμμή εκκίνησης (nettime).

13. ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ. 

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. 

Η εποπτεία – επιτήρηση της διαδρομής του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας, αναζήτησης και διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει. Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα. 

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει όχημα έκτακτης ανάγκης κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να γίνει περισυλλογή και διακομιδή. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. 

Τέλος, οι συμμετέχοντες αθλητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα σε βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.) 

Δεν επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας από τους αθλητές και εξωτερική βοήθεια ή συνοδεία προς τους αθλητές. Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της διαδρομής ή και αναβολής για μικρό χρονικό διάστημα της εκκίνησης, ή και ματαίωσης ή και διακοπής του αγώνα, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων. Θα υπάρχει διαδικασία περισυλλογής δρομέων που εγκαταλείπουν τον αγώνα.

14. Παράλληλα με τον δρόμο των 11.500μ θα διεξαχθεί και δρόμος 3.200μ

Κυριακή 10:15:00 εκκίνηση δρόμου 3,2χλμ

Θα βραβευτούν με μετάλλια όλοι οι αγωνιζόμενοι

15. Τεχνική ευθύνη: Τεχνικοί υπεύθυνοι του αγώνα είναι ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας κ. Αθανάσιος Δέλλας, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ριζωμάτων «Ο ΓΡΑΠΑΤΣΑΓΚΑΛΟΣ και συνταξιούχος Γυμναστής κ. Κωνσταντίνος Μπράντης και ο Πρόεδρος του Τοπικής Κοινότητας Ριζωμάτων κ. Αθανάσιος Καραβασίλης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:
  • Αθανάσιος Δέλλας τηλ. 6936500076
  • Κωνσταντίνος Μπράντης τηλ. 6970022946
  • Αθανάσιος Καραβασίλης 6980309690

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ