Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ρίξτε στον φούρνο ένα αλμυρό κανταΐφι!

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Οκ, το γλυκό κανταΐφι όλοι το έχουμε δοκιμάσει. Τραγανό από πάνω με μπόλικο σιροπάκι και τριμμένο καρυδάκι, αποτελεί ένα παραδοσιακό γλυκό για κέρασμα στις γιορτές μας.

Τα τελευταία χρόνια όμως, μαλλιαρή αυτή νηματοειδής ζύμη δεν χρησιμοποιείται μόνο για την παρασκευή του ομώνυμου γλυκού, αλλά και για την παρασκευή πολλών αλμυρών εδεσμάτων, όπως πίτες, κυρίως πιάτα και ορεκτικά.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό κανταΐφι από το παραδοσιακό σιροπιαστό , ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να το φτιάξουμε στην αλμυρή του εκδοχή σε ατομικό και οικογενειακό!

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά:

- 1/2 κιλό κανταΐφι
- 800γρ. τυρί τριμμένο (από 200γρ. διάφορα τυριά) γκούντα, κασέρι, ενταμ, ρεγκάτο. Ό,τι θέλουμε.
- 150γρ. βούτυρο
- 1 κιλό γάλα
- 6 αυγά
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το κανταΐφι (ξάνουμε) με το χέρι μας και το στρώνουμε σε ένα μετρίου μεγέθους βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε το μισό βούτυρο λιωμένο, κατόπιν το μείγμα τυριών, βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι και τα ρίχνουμε από πάνω. Το βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δυο ώρες κ μετά ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35΄- 40΄.

Tips: μπορούμε επίσης να κάνουμε ατομικά κανταΐφια βάζοντας ένα μπαστούνι γραβιέρας μέσα, τυλίγοντάς τα και τηγανίζοντας σε ηλιέλαιο. Τέλος περιχύνουμε με λίγο θυμαρίσιο μέλι και πουδράρουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ