Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η δημιουργία Ακαδημίας Ελληνικών Σπουδών στους στόχους του Μπαρτζώκα για τη νέα τετραετία


Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023 στην Ελιά, ο υποχήφιος βουλευτής Ημαθίας με την Νέα Δημοκρατία Τάσος Μπαρτζώκας.


Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του σε θέματα που αφορούν την Ημαθία, στις δράσεις του και τις νίκες της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τετραετία, τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις του για οικονομικά και θεσμικά ζητήματα, όπως η φορολογία (μείωση προκαταβολής φόρου), οι δασικοί χάρτες, η εξομοίωση του επιδόματος μητρότητας για τις γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότισσες, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, τα έργα άρδευσης, η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Ημαθίας, αλλά και για τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του για την ίδρυση κέντρου ψυχικής υγείας στην Ημαθία, για την παρέμβασή του και την λύση στο θέμα της Γέφυρα του Κρασοπούλη και άλλα.


Αναφέρθηκε σε στόχους της νέας τετραετίας για την Ημαθία, για τον τουρισμό της, την οικονομία και την ευημερία των πολιτών της, για τα παιδιά και τις επόμενες γενιές της.


Αναφερόμενος στους στόχους του, παρουσίασε την προτεραιτότητά του για την νέα τετραετία, την πρότασή του για δημιουργία Νέας Ακαδημίας Ελληνικών Σπουδών, ως μια σύγχρονη αναβίωση της Σχολής Αριστοτέλη, με διασύνδεση με ελληνικά και διεθνή Πανεπιστήμια, με διαλειτουργικότητα με τους αρχαιολογικούς χώρους της Ημαθίας.

Μια πρόταση που όπως ανέφερε, έχει ήδη τεθεί στα συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς και πως αν οι συναρμόδιοι φορείς της Ημαθίας το επιθυμούν, μπορεί να επιτευχθεί. Η παρουσίαση της πρότασης διανεμήθηκε και στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου.


Σκοπός της Ακαδημίας θα είναι να γίνει διεπιστημονικός κόμβος εσωτερικής και διεθνούς Ακαδημαϊκής Κοινότητας, να αναδειχθεί το Ελληνικό ανθρωπιστικό πνεύμα, να γίνει μελέτη του Ελληνικού πολιτισμού, προώθηση και αναβάθμισης της Ημαθίας και κατοχύρωση των «Δρόμων του Μεγάλου Αλεξάνδρου», κάτι που έχει βρει όπως είπε, ήδη σύμφωνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα παλέψω με κάθε τρόπο να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, να γίνει αναβίωση του πρώτου πανεπιστημίου της Οικουμένης. Να αποτελέσει ένα πολιτιστικό σταυροδρόμι και επίκεντρο των δρόμων του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τόνισε ο Τάσος Μπαρτζώκας.












ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ