Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι Ανθισμένες Ροδακινιές, πόλος έλξης για εκατοντάδες τουρίστες

Πιστοί στο ραντεβού τους με την πόλη της Βέροιας, εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σπεύδουν στην περιοχή, προκειμένου να θαυμάσουν, αλλά και να μυρίσουν τα οκτώ και πλέον δισεκατομμύρια λουλούδια που ανθίζουν κάθε χρόνο στις ροδακινιές του εύφορου κάμπου της Ημαθίας, βάφοντας με ροζ χρώμα την Άνοιξη.

Έλληνες, κυρίως από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ξένοι επισκέπτες, δράττουν και φέτος της ευκαιρίας να δραπετεύσουν από την καθημερινότητά τους και να γίνουν και αυτοί έστω για λίγο, μέρος του ροζ πίνακα που δημιουργεί η μαγεία της φύσης στην περιοχή, με τις ανθισμένες ροδακινιές να εκτείνονται σε περισσότερα από 170.000 στρέμματα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας που «γέννησαν» το 2017 τις ανθισμένες ροδακινιές στη Βέροια και έκτοτε η περιοχή, με όχημα τον Τουριστικό Όμιλό της (ΤΟΒ), διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξή της στον χάρτη διαμονής των Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Παράλληλα με τις δράσεις ανάμεσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές, ο ΤΟΒ «τρέχει» και φέτος φωτογραφικό διαγωνισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα να αποτυπώσει τη στιγμή από αυτό το μοναδικό θέαμα που έχει κάνει τον «γύρο» του κόσμου μέσα από δημοσιεύματα και προβολές.

Υπογραμμίζεται ότι όλες οι προαναφερόμενες δράσεις γίνονται από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας με την υποστήριξη του δήμου της περιοχής και δημοτικής αστυνομίας, η οποία θα φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών στις μετακινήσεις τους.

Τονίζεται ότι οι δράσεις στον ροζ κάμπο της Βέροιας θα συνεχιστούν και την επόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 και αναμένεται η συμμετοχή, για πρώτη φορά, και της Λέσχης Αυτοκινήτου Βέροιας η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια παρουσίας, καθώς και του Vespa Club Veria.

5 σχόλια:

  1. Η λύση για να ξοδευτεί ξένο χρήμα στον τόπο μας είναι η επαναδημιουργια σχολών. Οι φοιτητες και τα λεφτά που ξοδεύουν βενζίνες, νοίκια, φαγητά, καφέ, ταξί, αστικα κλπ κλπ είναι η λύση... Πόλεις μικρότερες από τη Βέροια κι όμως με τους φοιτητές είδαν χρήμα να έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίπλα μας Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά όλες έχουν πανεπιστημιακές σχολές, εμείς είχαμε μία σχολή στις Βαρβάρες και τη διώξαμε, ψηφίστε τους ίδιους και τους ίδιους για να κάνετε τα μικρορουσφετάκια σας και η περιοχή ρημάζει.

      Διαγραφή
  2. Πλέον δε βγαίνει μεροκάματο από τον καρπό ( ροδάκινα - κομπόστα), αυτοί θέλουν να βγει χρήμα από τα... λουλούδια !
    Καημένη "Βεροιούλα", από αρχόντισσα σε κατάντησαν ...λουλουδού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ελθουν τουριστες να θαυμασουν ανθισμενα δενδρα οπως το σαπιοκαραβο στην Ζακυνθο.Δεν ντρεπομαστε. Ειμαστε για γελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι παραγωγοί που κάνουν την δουλειά τους και παλεύουν με καιρικές συνθήκες κιγα χρήματα και επηρεάζονται από πολέμους εμπάργκο κλπ από τις φωτογραφίσεις και τις νύφες θα πληρωθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ