Quantcast

http://picasion.com/

Πρόκριση της αγωνιστικής ομάδας LEGO PIGS στον τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Η αγωνιστική ομάδα LEGO PIGS συμμετείχε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Κεντρικής Μακεδονίας που διοργανώνεται από την Eduact στην κατηγορία Challenge (9-16 ετών), εκπροσωπώντας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.




Πρόκειται για οκτώ (8) μαθητές και μαθήτριες της Τετάρτης τάξης του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, οι οποίοι με προπονητές τους εθελοντές γονείς Κατερίνα Ζέρβα και Ευάγγελο Ντάμτσιο δημιούργησαν την ομάδα.

Μέλη της είναι οι μαθητές/τριες:

Περικλής Αγγελίδης, Αικατερίνη Εκμεκτσόγλου, Κωνσταντίνος Ζαλώνης, Λευτέρης Ζησόπουλος, Γιάννης Καπράρας, Μαρία Λάλα, Μαρίνα Ντάμτσιου, Κωνσταντίνος Παντελίδης.

Η ομάδα προπονήθηκε για περισσότερο από εξι (6) μήνες, με το κιτ ρομποτικής Lego Mindstorms EV3, που παραχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, σε χώρο που διέθεσε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας.




Από νωρίς το πρωί οι 52 ομάδες με πάνω από 500 παιδιά και προπονητές έστησαν τα ρομπότ τους στον χώρο και παρουσίασαν στα μέλη των κριτικών επιτροπών τα project που είχαν ετοιμάσει.

Οι κατηγορίες στις οποίες κρίθηκαν είναι:

● Robot Game, που αφορά στην ικανότητα χειρισμού του ρομπότ, ώστε αυτό να εκτελέσει κάποιες αποστολές πάνω σε μία θεματική πίστα

● Robot Design, που αφορά στον τρόπο με τον οποίο σχεδίασαν το ρομπότ τους, για να καταφέρει αυτό να υλοποιήσει τις αποστολές πάνω στην πίστα αυτή

● Innovation Project, που αφορά στην παρουσίαση ενός μοναδικού project καινοτομίας που έχουν φτιάξει τα ίδια (μακέτα, παρουσίαση, αφίσα και μορφή πρωτότυπου μοντέλου) και τέλος

● Θεμελιωδεις Αξίες, που αφορά στις αρχές της ομαδικότητας και της συνεργατικότητας που επέδειξαν τα παιδιά για την επίλυση προβλημάτων.

Η μόνη βαθμολογία η οποία ανακοινώνεται είναι αυτή του Robot Game, στο οποίο η ομάδα κατατάχθηκε στη 10η θέση.

Με βάση το σύνολο όλων των επιμέρους βαθμολογιών, βγήκε μία τελική κατάταξη των ομάδων και η ομάδα LEGO PIGS ήταν μια από τις δεκαέξι που πήραν το εισιτήριο για τον 10ο επετειακό Μεγάλο Πανελλήνιο Τελικό FIRST® LEGO® League που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαρτίου 2023.

To Project καινοτομίας της ομάδας, είχε σχέση με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και συγκεκριμένα με την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας μέσω μιας πρωτότυπης φορητής μονάδας. Τα παιδια κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο μοντέλο βασισμένο σε ανακυκλωμένα παιχνίδια. Η ιδέα ήρθε στα παιδιά μετά από μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Σφηκιάς όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν.

Σχετικά με τον διαγωνισμό

Το FIRST® LEGO® League είναι εγκεκριμένο πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και εισάγει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) σε παιδιά ηλικίας 4-16 μέσω διασκεδαστικής, συναρπαστικής και πρακτικής μάθησης.

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων μέσω ενός καθοδηγούμενου, παγκόσμιου προγράμματος ρομποτικής, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι μια συνεργασία της μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ