Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η καμπάνια «Επενδύουμε στο Βιβλίο» της Future Library παρουσιάστηκε στη Βιβλιοθήκη Βέροιας


Η επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας «Επενδύουμε στο Βιβλίο 2023 - 2025», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που στηρίζει την πρωτοβουλία.


Το διάστημα 2023-2025 με σύνθημα «Επενδύουμε στο Βιβλίο» η Future Library στοχεύει στην ανάπτυξη της δράσης του εμπλουτισμού των συλλογών των βιβλιοθηκών, προκειμένου 20.000 βιβλία κάθε χρόνο να βρίσκονται στα ράφια των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα και στα χέρια των αναγνωστών τους.


Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Γιάννης Τροχόπουλος, συνιδρυτής του οργανισμού Future Library, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, χημικός - οινολόγος και υποστηρικτής της καμπάνιας Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς, καθώς και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Βέροιας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Συρμούλα Τζήμα, Γεωργία Μπατσαρά κ.α. Τη συζήτηση συντόνιζε η δημοσιογράφος Δέσποινα Βογιατζόγλου.


Σύντονο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, αναφερόμενος στο έργο του Γιάννη Τροχόπουλου και την εξέλιξη της Βιβλιοθήκης μετά το βραβείο από το ίδρυμα «Bill & Melinda Gates Foundation».

Στη συνέχεια, προβλήθηκε το βίντεο που ετοιμάστηκε το 2010 με αφορμή την βράβευση της Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα «Bill & Melinda Gates Foundation».


Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις από τους ομιλητές της εκδήλωσης, Γιάννη Τροχόπουλο, Γιάννη Μπουτάρη και Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον τελευταίο να αναφέρει μεταξύ άλλων πως φέτος, θα διατεθούν 30.000 ευρώ για την ενίσχυση με νεά βιβλία, 10 μικρών βιβλιοθηκών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης και φωτογραφίες:



































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ