Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η πολυβραβευμένη δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας - Δηλώσεις Τροχόπουλου στην ΕΡΤ3

Το πρόγραμμα «Επενδύουμε στο Βιβλίο 2023 – 2025», που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Future Library, την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011 με αφορμή το βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα «Bill & Melinda Gates Foundation» (2010) εδρεύει στο κτίριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Τροχόπουλος.

Μέσα από την καμπάνια «Επενδύουμε στο Βιβλίο 2023 – 2025» γίνεται προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολίτες να προσφέρουν δωρεές για την ανάπτυξη περιφερειακών βιβλιοθηκών, ενώ έχει τονιστεί έντονα η ανάγκη να υπάρξει και από την πολιτεία ανάλογη βούληση και πρωτοβουλία, καθώς μέχρι τώρα υπάρχει ιδιαίτερη δυστοκία ακόμα και στους ίδιους τους Δήμους να ενισχύουν με νέους τίτλους τις βιβλιοθήκες τους, λόγω των περιορισμών που τίθενται από τις οικονομικές ελεγκτικές αρχές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Παρά ταύτα, η ΚΕΔΕ ενισχύει και οικονομικά τις Βιβλιοθήκες, με απότερο σκοπό των ωφέλεια των δημοτών.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ