Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η ώρα της κρίσης στη «Βασίλισσα»

Καλά ”παίξατε” όλοι, προσπαθήσατε, αλλά κινδυνεύει με πανωλεθρία το φετινό ”project” της Βέροιας. Μέχρι εδώ! Ο κόσμος έχει σκάσει… Μέσα σε ένα καλοκαίρι, η μεγάλη ”Βασίλισσα του Βορρά” βρέθηκε από το σχεδόν ζενίθ που είχε κατακτήσει, κοντά στο απόλυτο ναδίρ. 

Τίποτε δεν λειτουργεί καλά. Κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική, μια κατηγορία η οποία δεν της ταιριάζει καθόλου και αυτό το παραδέχεται όλη η χώρα που ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

Η τωρινή διοίκηση, άνθρωποι της πόλης οι οποίοι εργάζονται σε διάφορους τομείς και ούτε πλούσιοι είναι, ούτε έχουν τη δυνατότητα να κρατούσαν το οικονομικό και δυναμικό παραγοντικά momentum που είχε δημιουργήσει η διοίκηση Μπίκα, έχουν δηλώσει πολλές φορές πως εθελοντικά μπήκαν στην ομάδα και θέλουν να παλέψουν για να συνεχιστεί η καλή της παρουσία, ίσως όχι στον ίδιο βαθμό, αλλά να βγει αξιοπρεπώς η χρονιά. 

Το ότι παίζουν ”το κεφάλι τους” αναγνωρίζεται από ολόκληρη την κοινωνία της πόλης, μιας και το ποδόσφαιρο για όσους γνωρίζουν έχει πολλές ”καβουροδαγκάνες”. Συγχαρητήρια που τολμάτε, αλλά και από την άλλη, στο ”απυρόβλητο” δεν είστε και ούτε θα είναι ποτέ κανείς.

Ποιοι κάνουν τις επιλογές του τεχνικού team και των ποδοσφαιριστών; Η διοίκηση; Ο τεχνικός διευθυντής; Ο γενικός αρχηγός; Κάποιος σκάουτερ που τον ρώτησαν να αξιολογήσει παίκτες και να τους δώσει αναφορές και απέτυχε; Μίλησε κάποιος τέτοιος με τον προπονητή για να δει τι θέλει; Κάποιοι μάνατζερς οι οποίοι πείθουν; Ο εκάστοτε προπονητής με τον οποίο συνήθως συμφωνούσαν αφού είχαν έρθει οι παίκτες; Όλοι μαζί συναποφασίζουν;

Καθημερινά στη δουλειά μας, όλοι κρινόμαστε από χίλιες δυο πλευρές. Η ΠΑΕ είναι, μην ξεχνάμε, μία ανώνυμη εταιρεία Α.Ε. όπως μια συνηθισμένη επιχείρηση και η κατηγορία στην οποία αγωνίζεται η ομάδα, είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ. Και μάλιστα η εταιρεία, έχει μπροστά το Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία, λόγω της ιδιομορφίας που έχει το ποδόσφαιρο με οπαδούς και υποστηρικτές, βάζοντας όλα αυτά μέσα σε ένα διαφορετικό νομικό πρίσμα από μια συνηθισμένη επιχείρηση. 

Οπότε, οι εθελοντές καλοδεχούμενοι από τη στιγμή που δεν υπήρχε διαφορετική λύση με επενδυτή, αλλά όφειλε να προσπαθήσει να εργαστεί μεθοδικά, κάτι για το οποίο κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι, υπάρχουν αμφιβολίες, που επιβεβαιώνται και από τα αποτελέσματα. 

Η Γ’ Εθνική από την οποία είχαν εμπειρία κάποια πρόσωπα της τωρινής διοίκησης, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το διαχειριστικό και αγωνιστικό επίπεδο της Superleague 2, ειδικότερα όταν μια ομάδα θέλει από το να σωθεί με άνεση μέχρι και το να πρωταγωνιστήσει.

Η δικαίωση της διοίκησης στο θέμα Μπουόλι και τη διαμαρτυρία της Νίκης Βόλου; Μεγάλη! Και φάνηκε από το πώς το χειρίστηκε και από το αποτέλεσμα.

Τα επικοινωνιακά λάθη της ομάδας όμως; Πολλά. Πάρα πολλά.

Στην αρχή μιλούσαν για πρωταθλητισμό με την έννοια του ότι η ομάδα θα παραμείνει ψηλά στις θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, έπειτα από το σχολιασμό που υπήρξε για πρόσωπα και πράγματα κυρίως όσων αφορά για επιλογές του ρόστερ, η ”καραμέλα” της ισχυρής και πάλι παρουσίας της Βέροιας άλλαξε με το ”κοιτάζουμε να τη σώσουμε”. 

Μάλιστα, κάποιοι φίλαθλοι αναρωτήθηκαν για το πώς μπόρεσε να ξεστομίσει τέτοιο πράγμα ο για ελάχιστα 24ωρα προπονητής της ομάδας Κώστας Βελιτζέλος, “μικραίνοντας” τη Βέροια. Αυτός που θα μίκρυνε την ομάδα, είναι αυτός που θα έλεγε πράγματα που δεν ισχύουν. 

Ο Βελιτζέλος δεν πετούσε στα σύννεφα, ούτε κι ο Κώστας Ανυφαντάκης, οι οποίοι ήξεραν πολύ καλά τι έχουν και τι μπορούν να πετύχουν. Ούτε ο Γιάννης ο Ματζιαρίδης πίστευε πως θα τη βγάλει την ομάδα στην πρώτη τριάδα. Όλοι ξέρουν την ποιότητα των επιλογών και τις τρέχουσες δυνατότητες του σωματείου. Όλοι! Και ο Σπύρος Μπαξεβάνος μετά το χθεσινό αγώνα, είπε πως ήρθαμε εδώ για να διεκδικήσουμε βαθμούς ή ΒΑΘΜΟ! Δηλαδή, ας έπαιρνε ακόμη και την ισοπαλία!

Κι εκεί που μιλούσαμε για ενίσχυση με 2-3 πινελιές τον Γενάρη για να σωθεί χωρίς αγωνία η ομάδα, γίνεται ένας μεταγραφικός σχεδιασμός που δείχνει πως όποιοι τον είχαν κάνει, δεν είχαν την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Ας πάμε στο τεχνικό κομμάτι. Ποιοι κάνουν τις επιλογές του τεχνικού team και των ποδοσφαιριστών; Η διοίκηση; Ο τεχνικός διευθυντής; Ο γενικός αρχηγός; Κάποιος σκάουτερ που τον ρώτησαν να αξιολογήσει παίκτες και να τους δώσει αναφορές και απέτυχε; Μίλησε κάποιος τέτοιος με τον προπονητή για να δει τι θέλει; Κάποιοι μάνατζερς οι οποίοι πείθουν; 

Ο εκάστοτε προπονητής με τον οποίο συνήθως συμφωνούσαν αφού είχαν έρθει οι παίκτες; Όλοι μαζί συναποφασίζουν; Σώστε το τότε όσο δεν είναι πολύ αργά! Η απόδοση των ευθυνών πρέπει να γίνει άμεσα με την έννοια της προτροπής, να αλλάξουν αυτοί που ευθύνονται τον τρόπο δουλειάς τους, να αλλάξουν τα πάντα και να ”πατήσουν πόδι” που λέμε ώστε να σωθεί η ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές. 

Να κάτσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να αφήσουν πίσω το τι έγινε μέχρι τώρα. Να αποδοθούν οι ευθύνες, να το ”μιλήσουν” για 10 λεπτά, αλλά μετά ΑΜΕΣΑ να σχεδιάσουν το ”από ‘δω και πέρα” και να διορθώσουν στο μέτρο του δυνατού τα λάθη. Με αποφασιστικότητα και πείσμα.

Φτάνουν όμως αυτά; Από την αρχή της σεζόν οι επιλογές που έγιναν αποδείχθηκαν πως δεν είχαν τεχνικοτακτική ”σοφία”, με τον Ανυφαντάκη όμως προσπαθώντας πολύ, να είχε δημιουργήσει μια ομάδα η οποία επιθετικά ήταν καλά δουλεμένη, αλλά αμυντικά να έχει πολλά θέματα. Έπειτα ο Ματζιαρίδης ισορρόπησε κάπως την εικόνα και υπήρχε κάποια ελπίδα. 

Η ομάδα δεν πετούσε φωτιές, αλλά πήρε αρκετά καλά αποτελέσματα. Κι εκεί που μιλούσαμε για ενίσχυση με 2-3 πινελιές τον Γενάρη για να σωθεί χωρίς αγωνία η ομάδα, γίνεται ένας μεταγραφικός σχεδιασμός που δείχνει πως όποιοι τον είχαν κάνει, δεν είχαν την απαραίτητη τεχνογνωσία (όπως και στην αρχή της σεζόν με τις επιλογές).

Αυτός ο Αλαμπορινός πια του Sportsfan, έχει βγάλει η γλώσσα του ”μαλλιά” και τα λέει εδώ και μήνες. Να σας θυμίσουμε τι έλεγε πριν ακόμη καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Μιλούσε για το ότι πώς θα πορευτεί η ομάδα με ένα αριστερό μπακ; Έλεγε επίσης και λέει ακόμη πως δεν υπάρχουν εξτρέμ, δεν υπάρχει αμυντικό χαφ και σέντερ φορ που να τα ”παστελώνει”με διάφορους τρόπους και ανεξαρτήτως τακτικής. 

Πως οι παίκτες που έχουμε πλέον στα πλάγια λόγω των τραυματισμών που προέκυψαν δεν κάνουν για εκεί και άλλα πολλά. Και ”κατηγορήθηκε” κυρίως από φίλους στα social για το πώς είναι δυνατόν να βγάζει τους περισσότερους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα μέτριας ποιότητας; Τον Γενάρη παραγέμισε η ομάδα με κεντρικούς μέσους οι οποίοι όλοι είναι μόνιμα στον πάγκο. 

Τότε για ποιον λόγο τους πρόσθεσαν στο ρόστερ; Ο Μπουκουβάλας έβγαλε όλη τη χρονιά σαν χαφ. Και μάλιστα τα έγραφε αυτά πριν τους δούμε στο χορτάρι. Η απάντησή του σ’ αυτό, μιλάει από μόνη της μέσω των αποτελεσμάτων και της εικόνας που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, κυρίως όταν δεν παίζουν και στη θέση που μπορούν.

Ας δούμε και την οποιαδήποτε ”ατυχή” ποσοτικά σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, όσων αφορά τη στελέχωση του τεχνικού team. Πριν η Βέροια είχε προπονητή, βοηθό ο οποίος είχε αναλάβει και το κομμάτι της ανάλυσης (που πάλι αν θες ακόμη καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να τα επιμερίσεις σε άλλον ή άλλους και ο βοηθός να είναι βοηθός) γυμναστή φυσικής κατάστασης, γυμναστή αποκατάστασης (που έχει επίσης μεγάλη σημασία με τις καταπονήσεις που υπάρχουν πλέον σε έναν αγώνα και ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τα αναλαμβάνει όλα), προπονητή τερματοφυλάκων. 

Πλέον από την αρχή πορευτήκαμε χωρίς γυμναστή αποκατάστασης τυπικά, χωρίς ανάλυση (και φάνηκε αυτό από την εικόνα έναντι αντιπάλων που μπήκε η ομάδα στο γήπεδο και δεν είχε διαβάσει τίποτα από τον τρόπο παιχνιδιού του). Οι υπόλοιποι υπάρχουν, αλλά φτάνουν; Ακόμη και το γεγονός πως ο Μπαξεβάνος έμεινε χωρίς βοηθό ουσιαστικά για μεγάλο διάστημα μέχρι να έρθει ο Τάκης ο Τσακαλίδης, έχει παίξει ανασταλτικό ρόλο στην αναβάθμιση της εικόνας της ομάδας και της λειτουργίας του πλάνου. Ποιος ευθύνεται και για αυτό;

Μιας και φτάσαμε και στον προπονητή… Αν κάνει ο ίδιος τις επιλογές χωρίς καμία παρεμβολή, τότε απλά θα πούμε πως ”δεν το έχει” αφού η αρνητική εικόνα της ομάδας από τότε που ήρθε είναι η ίδια και απαράλλαχτη, όπως και η επιλογή παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις που δεν μπορούν, είναι και αυτή η ίδια κατά 90-95%. Όμως, αποτελέσματα δεν παίρνουμε. Εμμονή ή ανάγκη;

Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άρδην και μάλιστα ΤΩΡΑ!

21 σχόλια:

  1. Κεντάς σήμερα Βεροιώτη.
    Έχεις δίκιο βουνό, αλλά ποιος σε ακούει;
    Τα μόνα που δεν είπες ξεκάθαρα είναι :
    1. Ποιοι φέρουν την ευθύνη των τραγικών επιλογών, λαθών και αποτελεσμάτων ; Οι υπεύθυνοι είναι ξεκάθαρα οι διοικούντες οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από διοίκηση ΠΑΕ. Οι δύο μπορεί να διοικούν τις επιχειρήσεις τους καλά και μπράβο τους, αλλά η ΠΑΕ δεν είναι ούτε μανάβικο ούτε αντιπροσωπίες, διανομές, εισαγωγές και πολύ περισσότερο δεν είναι χώρος για άσχετους όπως ο τρίτος (αλήθεια τι δουλειά κάνει αυτός;).
    2. Θα πρέπει να καταλάβουν ΟΛΟΙ ότι σε κάθε επιχείρηση χρειάζονται οι ειδικοί, οι εξειδικευμένοι, οι σπουδαγμένοι επαγγελματίες που θα διοικήσουν με τον καλύτερο τρόπο κάνοντας τα λιγότερα λάθη. Όπως ο καθένας στην επιχείρησή του βάζει τον ειδικό να δουλέψει έτσι και εδώ θα έπρεπε να βάλουν τον ειδικό που ξέρει και το έχει ξανακάνει με επιτυχία στο παρελθόν.
    3. Να γίνει συγχώνευση όλων των ομάδων του Νομού σε μία, όπως πρόσφατα η εξαγορά-συγχώνευση των δύο μεγάλων Ελβετικών τραπεζών. Η σωτήρια αυτή μέθοδος είναι η λύση επιβίωσης των εταιρειών στις εποχές της κρίσης από πάντα . Τα οφέλη είναι πολλαπλά.
    Αλλά ποιος να καταλάβει ; οι ερασιτέχνες ; μια ζωή ερασιτέχνες και ο κόσμος δυστυχώς αμνοερίφια.
    Αν δεν γίνουν τα παραπάνω δεν θα υπάρξει σωτηρία. ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βασικο θεμα εδω ειναι το πως εγιναν οι επιλογες παιχτων κι απο ποιον . Ωραιο το άρθρο σας αλλα μαλλον αχρειαστο την ωρα που ο τεχνικος διευθυντης μας αφηνει συξυλους. Δε σας κανει εντυπωση που ουτε μιση φορα δε βγηκε να λογοδοτησει για τις επιλογες που εγιναν φετος? Πως κατεληξαν αυτοι ειδικα οι τελευταιοι ανυπαρκτοι σε μια ομαδα που μαζευει με δυσκολια τα χρηματα και πρεπει να πηρωνει σε Κασεμηδες Μανωλιουδηδες και αλλους απιθανους σπιτια φαγητα και αλλα?Εδω το πραγμα βρωμαει μανατζεριλικι ανωνυμε αρθρογραφε. Αντι αυτων θα μπορουσαν να ερθουν δυο ή εστω ενας αλλα αξιος Ελληνας ποδοσφαιριστης ετοιμος να μας βοηθησει. Και στην ομαδα δεν υπαρχουν πολλοι κατ επαγγελμα μανατζερ. Ενας υπαρχει και μολις κοπηκε το μαρολι φευγει. Γιατι η ομαδα δεν πηρε ποτε εναν σοβαρο τερματοφυλακα και παιζουμε με ηρεμιστικα σε καθε ματς? Τι κανει ο προπονητης τερματοφυλακων? Αυτος εισηγηθηκε για την παραμονη Παπαδοπουλου? Τι προτασεις εφερε ο σκαουτερ ποιες περασαν και ποιες απορριφθηκαν και γιατι? Ο Ελευθεριαδης γιατι ειναι στον παγκο? Μαλλον γιατι δεν τον εφερε ο τεχνικος διευθυντης. Ο Μπουζας γιατι εφυγε? Γιατι ηταν συχνα τραυματιας ε? Τοτε γιατι δεν εδιωξαν και τον Μασουρα που ειναι μονιμως εκτος? Γιατι κι αυτον τον εφερε ο Τεχνικος Διευθυντης. Ποιος εφερε Παπατζικο και Σταμπουλιδη για να ικανοποιησει προσωπικες επαφες? Τον Γιουκουδη και τον Κολαρα που μαζι με τον Ελευθεριαδη ηταν οι μονες ουσιαστικες κινησεις ποιος τους εφερε? Θελουμε να ξερουμε γιατι εδω φαινεται ποιες μεταγραφες εγιναν για να μπουν λεφτα σε καποια τσεπη και ποιιες για να βοηθησουν. Ο Καψαλης ηταν επιλογες του Μπαξεβανη. Κι αφου ηταν επιλογη του γιατι δεν παιζει να βρει ρυθμο? Ο γιαγτζιδης γιατι δεν παιζει?εχουμε καλυτερο? οχι δεν εχουμε. Γαιτι η ομαδα εμεινε επι Ανυφαντακη με ενα φορ κι αυτο δυσκινητο τον Μπουολι? Επειδη ηταν φτηνος? Δε με ενδιαφερει τι ηθελε και τι θελει ο καθε προπονητης οταν ερχεται. Η διοικηση κι αυτος που ασχολειται με τις μεταγραφες οφειλαν να θωρακισουν την ομαδα με παιχτες μεσα στις οικονομικες μας δυνατοτητες μεν χρησιμους δε.Το αρθρο σου λοιπον κυριε που ονομα δεν εχεις ειναι απλα λιγο ακομη λαδι στη φωτια που καιει την ομαδα. Υπαρχει άνθρωπος στην ομαδα που πληρωνεται αδρα για να δωσει λογο για ολα αυτα αλλα μηνες τωρα τηρει σιγη ιχθυος. Γιατι άραγε? Τωρα βεβαια το πουλι πεταξε. Αλλοι θα μαζεψουν τα απονερα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλό αρθρο

      Διαγραφή
    2. Απόλυτα εύστοχες οι διαπιστώσεις σου περί μανατζαραιων. Κοιτάξτε πόσοι νεαροί αθλητές τής ΒΕΡΟΙΑΣ έχουν πάει σε ομάδες Β εθνική σε βόρειο και νότιο όμιλο. Ίσως δεν είχαν τον κατάλληλο μάνατζερ ...

      Διαγραφή
  3. Δε σας ειδα να αναρωτιεστε και πολύ παντως οταν τον Φλεβαρη εσκασαν οι καραβιες παιχτων συστημενες απο Μπαοκ μερια. Τοτε ολοι μουγκα. Τοτε δεν αναρωτηθηκατε πως κατεληξαν ολοι αυτοι οι απιθανοι εδω ετσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας παίχτης ηρθε

      Διαγραφή
    2. δεν εννοω παιχτες αποτην ομαδα του μπαοκ.εννοω παιχτες συστημενους ΑΠΟ τον μπαοκ. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.Εχει γνωστους εκει ο τεχνικος μας διευθυντης και κανει μπιζνες. Με πιανεις?

      Διαγραφή
  4. ας μας πουνε τι εγινε στο ματς με τις σερρες φετος!!!
    τα δανεικα επιστρεφονται μαγκες… βγειτε να μιλησετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καποιο πουλακι ελεγε στους παιχτες παιξτε χαλαρα μεσα στ αποδυτηρια αλλα μας το κρατανε κρυφο. Ειναι το ιδιο πουλακι που πηγε στο Αιγες να δει τον φιλο Δερμιτζακη. Τσιου τσιου τσιου

      Διαγραφή
    2. Μηπως ειναι το ιδιο πουλακι που λυσσαξε να γινει το φιλικο με τη Χαιφα επειδη πηρε το κατιτις του? Λεω μηπως?

      Διαγραφή
  5. Αλίμονο αν πέσει η ομάδα...

    Τι θα απογίνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βεριωτη το καλυτερο ρεπορταζ στο κανουν οι αναγνωστες σου τελικα. Να τα λεμε κι αυτα ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Afth h dio8khsh tha moni sthm istoria. Proedros k ola to sinothileuma. Xoris mia ithelan na kanun ton cowboy. E re glentia. Krima gia thn poli mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μακάρι να έπαιρνε κάποιον απ την β ομάδα του ΠΑΟΚ!ένας καθυστερημενος λέει μπαοκ την μεγαλύτερη ομάδα της β.ελλαδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα τις εφαγε απο κανεναν μπαοκτση

      Διαγραφή
    2. Σε ψάχνουν ιρακινοί διατητές και αλβανοί βαρίστες, για την δουλειά...Ξέρεις ποιά.

      Διαγραφή
    3. να επαιρνε δε διαφωνω. Την αφροκρεμα ομως οχι οποιον ηθελαν να ξεφορτωθουν. Εκει βρωμαει το πραγμα. ,Μαλλον αυτο εννοει.

      Διαγραφή
  9. Καλά είναι τα άρθρα φίλοι , έχουν σύλληψη του αντικειμένου , αλλά δεν λένε "ποιος θα βάλει τα χρήματα" , όπως έλεγε και ο Χάρης Σαββίδης (πρόεδρος ΠΑΟΚ) , λεφτά έχεις , εάν δεν έχεις δεν έχεις και γνώμη , καλησπέρα σας .....Θεόδωρος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην βγαζεται χωρις σκεψη συμπερασματα
    ο στοχος για φετος ειναι η παραμονη στην κατηγοια
    υπαρχει ενας γυρος ακομη .η κριτικη απο εξω
    ειναι ευκολη αλλα τα πραγματα κρινονται απο
    μεσα με ευθεινη ειναι διαφορετικη.Υπομονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ