Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γουλτίδης: Είναι ώρα για αλλαγές στην ΔΕΥΑB

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Γουλτίδης, σχετικά με την υποτιθέμενη "ιδιωτικοποίηση" των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Αρχικά αναφερόμενος στην αντίδραση των τοπικών αυτοδιοικητικών στελεχών και μελών της Διοίκησης της ΔΕΥΑΒ, για την δήθεν ιδιωτικοποίηση, μένω άναυδος! Αδυνατώ να καταλάβω την αυτοκτονική τους στάση! Μα είναι οι πρώτοι διδάξαντες, καθότι είναι αυτοί που από το 2012 ιδιωτικοποίησαν τον Βιολογικό της Επιχείρησης στην ιδιωτική εταιρεία Α. Γκανάτσιος!!!! Τι ακριβώς καταγγέλλουν, την πολιτική που εφαρμόζουν δέκα και πλέον έτη; Υπάρχει λογική;

Σε ότι αφορά την πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα. Δεν πρόκειται να γίνει καμία ιδιωτικοποίηση, με την έννοια της εκχώρησης του νερού σε ιδιώτες, όπως λαϊκίστικα περιγράφεται. Απλώς θα ανατεθεί ο έλεγχος λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών σε έναν ενιαίο φορέα.

Ο φορέας αυτός θα ελέγχει τις συμβάσεις, τα κόστη λειτουργίας, τις προσλήψεις, τις εισπράξεις, την επιβάρυνση των καταναλωτών με βάση τις πραγματικές δαπάνες, τις επενδύσεις και την πορεία τους. Εν κατακλείδι ο στόχος είναι να περιοριστεί η αυθαιρεσία, να περιοριστούν οι δαπάνες στις άκρως απαραίτητες, να εξυγιανθούν τα οικονομικά των ΔΕΥΑ, με τελικό αποδέκτη της λογικής αυτής την μείωση κόστους στον πολίτη. Υπάρχει αντίλογος στο σκεπτικό αυτό;

Βεβαίως θίγονται συντεχνίες, προνομιακά "δικαιώματα" εργαζομένων πέραν πάσης λογικής και θα υπάρξουν αντιδράσεις των θιγομένων. Το ερώτημα είναι αν θα διαιωνίσουμε πρακτικές προηγούμενων δεκαετιών που οδήγησαν τη χώρα στην υπερχρέωση, ή αν θα εκσυγχρονίσουμε τις επιχειρήσεις του είδους και όλα αυτά με τελικό σκοπό την μείωση κόστους για τον καταναλωτή.

Είναι το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη, θεωρία που λέει ότι "δεν πάει άλλο, αυτός ο τόπος για να αλλάξει χρειάζονται τομές". Είναι μια τομή λοιπόν στη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων που απέμειναν, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες έκλεισαν ακριβώς από αυτή την έλλειψη κάθε είδους ελέγχου. Αν αυτές παρέμειναν μέχρι σήμερα, αυτό οφείλεται στο ότι το νερό είναι όντως δημόσιο αγαθό και η μονοπωλιακή θέση τους επέβαλε την συνέχιση της λειτουργίας, ανεξαρτήτως κόστους. Σήμερα έφτασε ο κόμπος στο χτένι.

Είναι ώρα για αλλαγές. Είναι ώρα για απαλλαγή περιττών βαρών του πολίτη. Είναι ώρα για τομές».

25 σχόλια:

  1. Αυτός δεν ήταν φανατικός οπαδός του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Μ. Χρυσοχοΐδη;

    Μάλλον έγινε φανατικός οπαδός του Μητσοτάκη τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο είναι το πρόβλημα;Γι’ αυτά που υποστηρίζει,έχεις να αντιτάξεις κάτι;

      Διαγραφή
    2. Την διάλυση της χώρας.

      Διαγραφή
  2. Χαιρετισμούς στον Κούλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως εσείς δέχεστε να αφαιρούνται αρμοδιότητε από <> πλήρως ελεγχόμενες από το κράτος τότε καλά κάνετε και αποχορειτε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως εσύ που τα γράφεις αυτά να μας έγραφες λίγο το βιογραφικό σου;;το πιάνεις το υπονοούμενο να φανταστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΜΙΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας μας εξηγήσει ο εν λόγω κύριος ποια δικαιώματα των εργαζόμενων θίγονται; "Απλώς θα ανατεθεί ο έλεγχος λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών σε έναν ενιαίο φορέα", δηλαδή ο φορέας αυτός δεν θα έχει ως στόχο την κερδοφορία; Και ποιος διασφαλίζει την σωστή διαχείριση; Εγγυάται κάποιος ότι ο πολίτης θα απαλλαγεί από τα περιττά βάρη; Ποια είναι αυτά; Η τιμή του νερού; Δηλαδή εάν ιδιωτικοποιηθεί θα έχουμε μείωση των τελών ή μήπως κατακόρυφη αύξηση της τιμής του νερού στο βωμό του κέρδους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ και δυνατό.Εδω και πολλά χρόνια. Τετέλεσται!!!

      Διαγραφή
  8. Ούτε φορείς εξυγίανσης, ούτε άλλες δικαιολογίες και προφάσεις ιδιωτικοποίησης. Να στρώσετε τον κώλο σας, μυαλό και πτυχία έχετε, πελατεία έχετε και ο οργανισμός θα λειτουργήσει σωστά με τον δημόσιο χαρακτήρα του όπως δημόσιο αγαθό είναι το νεράκι του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως θέλετε να καταργηθεί και η ελληνική γλώσσα?
    Που μάθατε δημοκρατία. Ο παππούς σας έφερε τα νερά από που?
    Απο Της Άλπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΌΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το βλεπω και στο πεζοδρομο
      η μαχη της καρεκλας!

      Διαγραφή
  11. Καλά τι διάβασα, ο Γουλτίδης θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία;
    Χαχαχα
    Αυτός πριν λίγα χρόνια φώναζε ότι ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά!

    Ποιος θα τον ψηφίσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Χρυσοχοιδης. Απομιμήσεις του...σοσιαλ νεοφιλελεύθεροι!¡!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O kirios na mas pi ti eppagelete?! Ke fisika ke i torini dihkisi ine gia klamata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αφού δε βγεις βουλευτής θα κατέβεις για Δημοτικος σύμβουλος ώστε να γίνεις Προεδρος στη ΔΕΥΑΒ για να τα δώσετε σε ιδιώτες τα νερά ;;; Γιατί ξέρεις ότι δε θα βγεις βουλευτής και πουλάς τρέλα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πώς πω ένας γενίτσαρος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκεί στη Νέα Δημοκρατία αν δεν ντρέπονται ας τον βάλουν στο ψηφοδέλτιο και μετά να δω με τι μούτρα θα ζητήσουν την ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα δεν το ειδες ο Μητσοτακης ειναι Σοσιαλιστης...εμαθε την ιδεα απο τον Χρυσοχοιδη. Αχ αυτη η βρεγμενη σανιδα ....

      Διαγραφή
  17. Ο Γουλτίδης θα κατέβει για βουλευτής;;Μπουαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όσο και να γλύφεις την Νέα Δημοκρατία, το μόνο που καταφέρνεις είναι να γίνεσαι ρεζίλι. Οι νεοδημοκράτες δεν θα το επιτρέψουν ποτέ να μπει σε ψηφοδέλτιο ένας υβριστής της. Άντε γιατί αρκετά σε ανεχτήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ