Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιατί το χλώριο στο νερό είναι απειλή για την υγεία σας;

Το χλώριο είναι συχνά ένα απ’ τα χημικά που αναφέρονται ως ένα απ’ τα πιο επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο κρίνεται αναγκαίο το φιλτράρισμα του νερού με τη χρήση των κατάλληλων συσκευών.

Παρ’ όλα αυτά, ίσως έχετε ακούσει πως το χλώριο προστίθεται στις δεξαμενές του νερού. Μάλιστα, αυτό είναι υποχρεωτικό από το νόμο εξαιτίας των ιδιοτήτων του να σκοτώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς, πράγμα που μπορεί να σας κάνει ν’ απορείτε για το τι πραγματικά ισχύει.

Σ’ αυτό το άρθρο, θα δούμε γιατί χρησιμοποιείται υποχρεωτικά το χλώριο στο νερό και ποιος είναι ο κίνδυνος για την υγεία μας. Μ’ αυτό τον τρόπο, γίνεται καλύτερα αντιληπτό γιατί τα φίλτρα νερού είναι αναγκαία.

Γιατί Χλωριώνεται το Πόσιμο Νερό

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να καταλάβετε τι είναι η χλωρίωση του νερού και γιατί είναι σημαντική. Μέσα στο νερό υπάρχουν διάφορα χημικά στοιχεία. Παράλληλα όμως, υπάρχουν και διάφοροι μικροοργανισμοί, μερικοί από τους οποίους είναι παθογόνοι. Για παράδειγμα, ο τύφος και η χολέρα είναι δυο σοβαρές ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του νερού.

Επειδή αυτοί οι ιοί δεν επηρεάζουν τη γεύση και την όψη του νερού, οι ασθένειες που προκαλούν μπορούν να διαδοθούν χωρίς να γίνουν άμεσα αντιληπτές. Το χλώριο έχει απολυμαντικές ιδιότητες και μπορεί να εξουδετερώσει όλους αυτούς τους επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Μάλιστα, από τότε που καθιερώθηκε η χλωρίωση έχουν μειωθεί σημαντικά οι μολύνσεις από τέτοιες ασθένειες. Γι’ αυτό και η νομοθεσία προβλέπει την προσθήκη μιας ποσότητας αυτού του χημικού στοιχείου στις κεντρικές δεξαμενές του νερού.

Ποιοι Είναι οι Κίνδυνοι που Κρύβει το Χλώριο;

Το πρόβλημα με το χλώριο προκύπτει απ’ το γεγονός ότι στο νερό προστίθεται πάντα μια ποσότητα λίγο μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται. Αυτό συμβαίνει γιατί οι αρχές θέλουν να είναι σίγουρες για την εξουδετέρωση των μικροοργανισμών που μπορεί να έχουν αναπτυχθεί στις σωληνώσεις. Έτσι, όταν το χλωριωμένο νερό περνάει από τις αποικίες των μικροβίων, το επιπλέον χλώριο δρα για την αφαίρεσή τους.

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση το υπολειμματικό χλώριο να έχει διάφορα υποπροϊόντα, μιας και αντιδρά με άλλα χημικά στοιχεία που υπάρχουν στο νερό. Ενδεικτικά, μπορεί να παράγουν οργανοχλωριωμένες ενώσεις, οι οποίες έχουν αποδειχθεί πως είναι πολύ επικίνδυνες. Αρχικά, η κατανάλωσή τους έχει σχετιστεί με την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, αλλά και μεταλλάξεων. Επιπλέον, επιδρούν αρνητικά στο καρδιαγγειακό και στο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ μπορούν να προκαλέσουν και αποβολές σε εγκύους.

Ο Καλύτερος Τρόπος για να Πίνετε Νερό Χωρίς Χλώριο

Για να βεβαιωθείτε πως κρατάτε τα επικίνδυνα παράγωγα του χλωρίου μακριά απ’ το ποτήρι σας, θα πρέπει να βρείτε έναν αξιόπιστο τρόπο καθαρισμού του νερού.

Συσκευές φιλτραρίσματος όπως αυτές καθαρίζουν αποτελεσματικά τα υπολείμματα χλωρίου.

Τα πιστοποιημένα από το N.S.F. φίλτρα νερού με ενεργό φαρμακευτικό άνθρακα είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση των περισσότερων βλαβερών χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του χλωρίου 100%. Έτσι, με την εγκατάσταση μιας τέτοια συσκευής, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Πλέον, μπορείτε να βρείτε πολλά είδη φίλτρων νερού στην αγορά. Χρειάζεται όμως προσοχή, διότι τα περισσότερα μειώνουν το χλώριο και δεν το αφαιρούν 100%. Το χλώριο όμως δεν το αποβάλει ο οργανισμός μας, γι’ αυτό καθίσταται πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να βρείτε φίλτρα άνω πάγκου και τα φίλτρα κάτω πάγκου. Αυτό που πρέπει να αναζητήσετε σε κάθε τύπο είναι να έχουν κατασκευαστεί από ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι και να παίρνουν ανταλλακτικά φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες των φίλτρων νερού, συμβουλευτείτε τον σύνδεσμο: https://cy.camelotwater.com/.

1 σχόλιο:

  1. Το νερό ως δημόσιο είναι χλωριωμένο και ως ιδιωτικό εμφιαλωμένο...διαλέξτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ